Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Nedēļas nogalē orientēšanās entuziasti sacentīsies RTU telpās

Nedēļas nogalē orientēšanās entuziasti sacentīsies RTU telpās
Foto: LOF

Sestdien, 26. novembrī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes telpās tiks dots starts Rīgas telpu orientēšanās sacensībām. Šogad šīs būs jau ceturtās orientēšanās sacīkstes telpās, un katrā no tām piedalās vairāki simti dalībnieku ne tikai no Latvijas, bet arī no ārvalstīm.

Tie, kuri ir bijuši RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātē, noteikti zina, ka tur netrūkst daudz asu pagriezienu, garu gaiteņu un kāpņu augšup un lejup, turklāt distances sarežģīšanai daļa ceļu būs slēgti vai ar noteiktu kustības virzienu. Dalībnieku galvenais uzdevums būs atrast norādītos kontrolpunktus noteiktā secībā, par orientieri izmantojot karti. Par uzvarētāju kļūs tas, kurš izvēlējies gudrāko ceļu un distanci veicis visātrāk.

“Rīgas telpu orientēšanās sacensības vienmēr bijušas viskuplāk apmeklētais posms telpu orientēšanās līgā. Tām ir vairākus gadus ilga vēsture, un pēdējos gadus tās notiek tieši dažādās RTU fakultātēs,” stāsta sacensību organizators Matīss Ratnieks. "Visām RTU fakultātēm raksturīgas plašas telpas, kur iespējams izplānot interesantas distances. Tāpēc Rīgas telpu orientēšanās sacensības ir garants – sacīkste būs aizraujoša un dinamiska.”

Rīgas telpu orientēšanās sacensības ir viens no sešiem šī gada Telpu orientēšanās līgas posmiem. Šogad organizatori parūpējušies, lai sacensības notiktu telpās, kur līdz šim tas šķitis teju neiespējami. Piemēram, pirmais sacensību posms tika aizvadīts modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”, bet otrais – Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Sacensību organizatoru veidotā distance Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pat izpelnījusies starptautisku atzinību un tikusi nominēta gada labākās distances titulam starptautiskā orientieristu balsojumā.

Piedalīties sacensībās aicināts ikviens, kurš vēlas neparastā vidē un azartiskā gaisotnē pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem. Pieteikties sacensībām joprojām iespējams mājas lapā |, turklāt līdz ceturtdienas plkst. 10.00 to iespējams izdarīt izdevīgāk.

Sacensības organizē Latvijas Orientēšanās federācija un O!Latvija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Ar plašāku informāciju par sacensībām iespējams iepazīties mājaslapā |

Informāciju sagatavoja:
Aija Pakalna
LOF Sabiedrisko attiecību daļa


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.