Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

"Cēsu rudenī" triumfē Jansona, Tarasovs un Pauliņš

"Cēsu rudenī" triumfē Jansona, Tarasovs un Pauliņš
Foto: LOF Preses dienests

19. un 20. septembrī pie Zvārtes ieža un Cēsīs notika Latvijas kausa sacensības “Cēsu rudens” un “Cēsu sprints”, kas, kā jau ierasts, piedāvāja īpašus, Cēsu apkaimei raksturīgus apvidus, interesantas distances un šoreiz arī jaunas kartes. Sieviešu elitē abas uzvaras izcīnīja Marta Jansona, vīriešu elitē garajā distancē pie panākuma tika Anatolijs Tarasovs, taču sprintā jau ceturto gadu pēc kārtas visātrākais bija Artūrs Pauliņš.

Sieviešu elitē uz starta stājās tikai divas dalībnieces, taču sacensība starp divām vietējā kluba "CPSS/Meridiāns/Pārgauja" izvērtās interesanta. Gan Marta Jansona, gan Vieda Lūsa distancē pieļāva pamatīgas kļūdas, taču skriešanas ātrums abām dalībniecēm bija līdzīgs. Precīzāka un līdz ar to pārāka rezultātā izrādījās Jansona, kura 8,1km garo distanci veica 1:19:19, kas bija par 2:11 ātrāk nekā Lūsas rezultāts.

Vīriešu elitē spēkiem mērojās trīs skriešanas ātrumā līdzvērtīgi konkurenti. Uzvarēja precīzākais. Gan Andrim Jubelim, gan Jānim Tamužam (un arī citiem grupas dalībniekiem) neatrisināmu mīklu sagādāja trešās distances kontrolpunkts kur tika zaudēts daudz laika. Tarasovs šeit un turpmāk distancē bija precīzs un spēja saglabāt uz konkurentu kļūdu rēķina iegūto pārsvaru līdz pat finišam. 12,2km garā distance ar 600m kāpumu Tarasovam prasīja 1:23:32. Par otro vietu izvērtās sīva neklātienes sāncensība līdz pat distances pēdējiem metriem. Ar ievērojami lielāku tempu Jubelis pēdējos etapos pietuvojās un finišā ieguva izšķirošo piecu sekunžu pārsvaru pār Tamužu.

Svētdien Cēsu sporta skolas un Cēsu Draudzīgā Aicinājuma Valsts ģimnāzijas apkārtnē pilnīgi jaunā sprinta apvidū notika pēdējais Latvijas Sprinta kausa posms – Cēsu sprints. Distancē, kas piedāvāja vairākas interesantas ceļu variantu izvēles, ļoti būtisks bija skriešanas ātrums.

Sieviešu elitē pie otrā panākuma tika Jansona, kura izrādījās gan ātrāka gan precīzāka pār tuvāko konkurenti Kerstinu Uibopinu (Igaunija). Jansona distanci veica pa 16:18, par 50 sekundēm apsteidzot igaunieti un par 1:24 ātrāk nekā Laura Leiboma, kurai ar trešo vietu pietika, lai uzvarētu Latvijas Sprinta kausa kopvērtējumā.

Vīriešu elitē dominēja Artūrs Pauliņš, kurš no 18 distances etapiem tikai vienā (!) neuzrādīja labāko starplaiku. Ar laiku 15:46 Pauliņš jau ceturto reizi pēc kārtas uzvarēja Cēsu sprinta sacensībās un nodrošināja arī triumfu Latvijas Sprinta kausa kopvērtējumā. 1:17 no uzvarētāja atpalika Tamužs, kuram tas deva otro vietu. Trešo vietu elites grupā izcīnīja Rolands Blumbeks, no uzvarētāja atpaliekot 1:59. Jāuzteic V18 grupas uzvarētājs Endijs Titomers, kurš tādā pašā distancē uzrādīja rezultātu, kas elitē dotu trešo rezultātu.

Nākamais Latvijas Kausa posms būs Latvijas čempionāts pagarinātajā jeb maratona distancē 3. oktrobrī Beverīnas novada Pūpolos.