Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Skolēni aicināti piedalīties skolu orientēšanās sacensībās

Skolēni aicināti piedalīties skolu orientēšanās sacensībās
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas Orientēšanās federācija aicina Latvijas skolas piedalīties skolēnu orientēšanās sacensībās – “Latvijas Skolu orientēšanās kauss 2017”. Sacensību pirmais posms norisināsies trešdien, 29. martā, Rīgā, Lucavsalā.

Lai sacensībās piedalītos, skolu jāpārstāv vienai komandai, kuras sastāvā būtu vismaz trīs dalībnieki, tostarp vismaz viena meitene. Skolēni sacentīsies četrās dažādās vecuma grupās, un uzvarētājiem būs iespēja laimēt savai skolai SportIdent elektroniskās atzīmēšanās komplektu un noslēgumā iegūt Vislatvijas labākās skolas titulu orientēšanās sportā.

Sacensības notiks kopumā četros posmos, no kuriem trīs būs reģionālie, bet viens – Vislatvijas posms. Rīgas posmam sekos Kurzemes-Zemgales posms Tērvetē 5. aprīlī un Vidzemes-Latgales posms Lubānas novada Ezerniekos 12. aprīlī. Fināla posms, kur vienkopus tiksies arī labākie no reģioniem, notiks Jelgavā 19. aprīlī.

Skolēniem sacensībās būs jāveic sprinta distances, kas viņus vedīs cauri pilsētu ielu līkločiem un ēku labirintiem. Skolu kopvērtējumā tiks vērtēti trīs labākie vienas skolas skolēnu (tajā skaitā vismaz vienas meitenes) rezultāti kvalifikācijas skrējienā.

Sacensību diena kļūs par īstu aktīvās atpūtas festivālu, jo bez orientēšanās neiztrūks arī citas nodarbes – izzinošas un aizraujošas spēles par Latviju un tās pilsētām un izglītojoši uzdevumi, kas liks asināt prātu dabas un vides aizsardzības jautājumos.

Šis “Latvijas skolu orientēšanās kausam” būs otrais norises gads, un pagājušajā gadā tajā piedalījās vairāk nekā 700 skolēnu no 91 Latvijas skolas. Jāatgādina, ka 2016. gadā labākās skolas titulu orientēšanās sportā ieguva Jelgavas Spīdolas ģimnāzija. Vai kādai skolai izdosies viņus pārspēt šogad?

Dalība sacensībās ir bezmaksas. Komandu piesaka skola (novadu un pilsētu vispārizglītojošoās skolas, kā arī profesionālās vidusskolas). Reģistrācija pirmajam posmam līdz piektdienas, 24. marta, pusnaktij tiešsaistē Skolu Kausa mājas lapā: skolukauss.lof.lv

Vairāk informācijas par sacensībām: LOF skolu kauss


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.