Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Orientēšanās sacensības "Cēsu rudens" svin 50. norises gadu

Orientēšanās sacensības "Cēsu rudens" svin 50. norises gadu
Foto: Jānis Līgats

23. un 24. septembrī orientēšanās klubs (OK) "Meridiāns" aicina orientieristus izbaudīt rudens vēsmas Cēsu pusē, piedaloties orientēšanās sacensībās "Cēsu rudens 2017". Pirmajā dienā sacensības, kā ierasts, noritēs garajā distancē, bet nākamajā dienā dalībnieki startēs orientēšanās stafetēs.

Jāuzsver, ka šis ir "Cēsu rudens" norises 50. gads - OK ''Meridiāns'' izdevies šo gadu laikā uzturēt spēcīgas šo sacensību tradīcijas un nodrošināt to ilgu vēsturi.

"To centušies panākt gan iepriekšējie organizatori, gan nu jau pusi no šiem gadiem arī es. Klubs ir liels un netrūkst uzņēmīgu cilvēku - darbojamies, un tas ir pats galvenais," uzsver "Cēsu rudens" organizators Juris Knēts.
Sacensībām izvēlēts skaists apvidus, kas būs ļoti līdzīgs Siguldas apvidum, kur nākamgad norisināsies Pasaules čempionāts orientēšanās sportā. Sportistiem tā būs ideāla vieta, kur čempionātam trenēties. "Apvidus pie Ķūķu klintīm, protams, būs kalnains. Vairākās vietās azsargājamo biotopu dēļ skriet nedrīkstēs. Viena daļa kartes zīmēta 80. gadu sākumā, bet otrā kartes daļā orientēšanās sacensības nekad nav notikušas," turpina J. Knēts.
Šobrīd sacensībām pieteikušies 616 dalībnieki un 83 stafešu komandas. Organizatori sola gan tehniski, gan fiziski sarežģītas distances - būs daudz jādomā, kur skriet un kā orientēties.

Pēdējos piecus gadus šo sacensību otrajā dienā dalībnieki sacentās sprintā, bet šoreiz tradīcijas mainītas - atgriezušās stafetes, kas ilgāku laiku "Cēsu rudens" otrajā dienā nav notikušas. Abas dienas sacensību centrs atradīsies Pārgaujas novada, Raiskuma pagasta, Ķūķu klinšu apkārtnē.

Sestdien, 23. septembrī, pirmais starts garajā distancē paredzēts plkst. 12, bet dalībnieku ierašanās un reģistrācija sacensību centrā paredzēta no plkst. 11. Savukārt svētdien, 24. septembrī, dalībnieku pirmais starts "Cēsu rudens" stafetēs plānots plkst. 11, bet dalībnieku ierašanās un reģistrācija sacensību centrā līdz plkst. 10.

"Cēsu rudens” būs 14. Latvijas kausa posms un viena no pēdējām iespējām izcīnīt punktus sacensību seriāla kopvērtējumā. Jānorāda gan, ka sieviešu elitē cīņa par Latvijas kausa uzvarētājas titulu noslēdzās Latvijas čempionātā vidējā distancē - par 2017. gada Latvijas kausa orientēšanās sportā līderi jau priekšlaikus kļuvusi Sandra Grosberga.

Savukārt vīru elitē cīņa par sezonas līdera titulu vēl noris. Ar 594 punktiem priekšgalā izvirzījies Jānis Krūmiņš (Briksnis SK), 2. vietā Alvis Reinsons (Mežmalas/Madona), bet 3. vietā - Guntis Māliņš (Kāpa OK). Šie sportisti piedalīsies arī "Cēsu rudens" sacensībās, pēc kurām vietu sadalījums vēl var pamainīties. Tuvākajiem sekotājiem - Atim Rešķim, Andrim Gailim, Artjomam Rekuņenko un citiem - gan ir vēl iespēja līderus panākt.

Visi 2017. gada Latvijas kausa orientēšanās sportā kopvērtējuma rezultāti pieejami šeit.

Ar "Cēsu rudens" stafetēm noslēgsies 2017. gada Latvijas Stafešu kauss - būs zināms, kura Latvijas klubu stafešu komanda ir labākā katrā vecuma grupā.

Sacensības rīko Latvijas Orientēšanās federācija un orientēšanās klubs „Meridiāns” sadarbībā ar Cēsu novada pašvaldību. Sīkāku informāciju iespējams iegūt sacensību organizatoru mājaslapā.

Informāciju sagatavoja
Aija Pakalna
Latvijas Orientēšanās federācijas
Sabiedrisko attiecību un mārketinga komisija


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.