Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Ar sprintu sācies Pasaules čempionāts orientēšanās sportā

Krišs Upenieks

Ar sprintu sācies Pasaules čempionāts orientēšanās sportā
Sandra Grosberga
Foto: Lof.lv

Zviedrijā, Stromstadā notiekošais Pasaules čempionāts orientēšanās sportā iesācies ar sprinta distanci, kurā Latvijas sportistiem piezemēti rezultāti - finālsacensībām kvalificējās vienīgi Laura Vīķe un Sandra Grosberga, kuras ieņēma attiecīgi 35. un 39.vietu.

Pasaules čempionāta pirmajā dienā notika sprinta kvalifikācijas un fināla sacensības. Finālā iekļuva abas Latviju pārstāvošās sievietes - Laura Vīķe un Sandra Grosberga, bet vīrieši - Dāvis Dišlers, Artūrs Pauliņš un Andris Jubelis - nepārvarēja kvalifikācijas kārtu.

Finālā par čempioni jau otro gadu pēc kārtas kļuva dominējošā Dānijas sportiste Maja Alma, kura 3,65km garo distanci ar 80m kāpumu veica ar laiku 14:27,9. Laura Vīķe ierindojās 35.vietā, no uzvarētājas atpaliekot 3:51, bet Sandra Grosberga, kurai šī bija debija Pasaules čempionātā, finišēja 39.vietā, 4:12 aiz uzvarētājas.

Vīriešu konkurencē uzvarēja zviedrs Jerkers Lisels. Rīt sacensības turpināsies ar jaukto sprinta stafeti, kurā Latviju pārstāvēs Sandra Grosberga, Artūrs Pauliņš, Dāvis Dišlers un Inga Dambe.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF sabiedrisko attiecību speciālists