Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Tamužs turpinās vadīt Latvijas Orientēšanās federāciju

Tamužs turpinās vadīt Latvijas Orientēšanās federāciju
Viesturs Tamužs
Foto: lof.lv

Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) kongresā pieņemti vairāki lēmumi, tostarp notika organizācijas prezidenta vēlēšanas - līdzšinējais vadītājs Viesturs Tamužs saglabāja savu amatu, liecina federācijas publiskotā informācija.

Prezidenta vēlēšanās 22 balsoja par līdzšinējo vadītāju Viesturu Tamužu, savukārt divi bija pret. Par viceprezidentu tika ievēlēts Jānis Lazdāns. LOF jaunā valde - Matīss Ratnieks, Ģirts Mamis, Normunds Bērziņš, Ilze Lapiņa, Ildze Straume, Edgars Sparāns un Juris Cebulis.

Tamuža atskaite par 2016. gadā paveikto. Aizvadītajā gadā spožākais sasniegums bija pasaules čempionāta bronza taku sportistam Jānim Rukšānam, augsts rezultāts arī stafešu komandai. Tika strādāts pie pieaugušo izlases treneru korpusa sakārtošanas - ir asistenti, būtu vēlams finansiāls atbalsts, kas pašlaik ir nepietiekams, somu trenera vadībā tika organizētas regulāras treniņnometnes. LOF ir diezgan redzama, īpaši sociālajos tīklos, jāturpina meklējumi piekļuvei lielajai žurnālistikai un televīzijai. LOF cenšas attīstīt sadarbību ar dažādām valsts un sporta organizācijām. Veiksmes stāsts ir sadarbība ar armiju, īpaši ar jaunsardzi. Cenšas arvien vairāk sadarboties ar citām federācijām, arī ārzemēs, būtu vēlams kāds, kurš varētu uzņemties sadarbību ar ārzemēm. Veiksmīgs process ir izveidotais metodiķa amats LOF, darbība arvien paplašinās. Valdes sēdes kļuvušas daudz profesionālākas. Būtu vēlams uzlabot LOF klubu darbu, lai vairāk būtu veiksmīgu klubu, ar labu pieredzi. Mērķis būt ar lielāko budžetu starp Latvijas neolimpiskajām federācijām ir izpildīts. Ir pieaudzis to personu skaits, kuri profesionāli nodarbojas vai apkalpo orientēšanās sportu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Orientēšanās Federācija


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.