Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Orientieristiem rudens sāksies nedēļas nogalē Cēsīs

Orientieristiem rudens sāksies nedēļas nogalē Cēsīs
Artūrs Pauliņš
Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē Cēsu apkārtnē notiks vienas no populārākajām ikgadējām orientēšanās sacensībām rudens sezonā – “Cēsu rudens” un Cēsu sprints”. Orientēšanās klubs (OK) “Meridiāns”, kā ierasts, dalībniekiem gatavo sarežģītas, taču ļoti interesantas sacensības. Garajā distancē neizpaliks orientieristu iecienītais Cēsu apkārtnei raksturīgais apvidus, bet sprintā, kas notiks pilsētā, var gaidīt jaunas, līdz šim sacensībās neizmantotas pilsētas vietas.

“Cēsu rudens” 24. septembrī dos startu garajai distancei, kas šogad norisināsies pie Zvārtes ieža. Tie orientieristi, kas meklē gan sarežģītu apvidu, gan izaicinājumu savai fiziskajai sagatavotībai, to noteikti sagaidīs. Apvidum raksturīgas lielas reljefa formas, izteiktas gravu sistēmas. Skrienamība – no labas līdz vidējai.

Savukārt 25. septembrī notiekošais “Cēsu sprints 2016” būs izšķirošais Latvijas sprinta kausa posms – pēdējā iespēja izmainīt vietu sadalījumu kopvērtējumā. Sprints notiks Cēsu pilsētā, un šogad tam izvēlēts jauns, vēl nebijis apvidus. Kā sola organizatori – dalībniekiem būs interesanti.

Šīs OK “Meridiānam” ir īpašas sacensības, jo paralēli “Cēsu rudenim” un “Cēsu sprintam” notiks arī nacionālo orientēšanās izlašu sacensības – Euromeeting. Tās tiek rīkotas ar mērķi sniegt iespēju iepazīties ar Pasaules orientēšanās čempionāta (PČ) apvidu divus gadus pirms tā norises, un tā kā Latvija PČ rīkos 2018. gadā, tad vairāki pasaules mēroga orientieristi jau izmantojuši iespēju un sacensībām pieteikušies. Viņu sniegumu varēsim salīdzināt ar pašmāju labākajiem orientieristiem, kuriem Cēsu apkārtne ir jau labi pazīstama.

“Šogad jau esam tikuši līdz 49. reizei, kad “Cēsu rudens” notiek. Tas nozīmē, ka nākamgad seko 50. jeb jubilejas reize. Mēs jau esam mazliet svētku noskaņās,” stāsta sacensību organizators Juris Knēts. “Tas, ka paralēli notiek lielais pasākums, Euromeeting, Cēsu rudeni un sprintu tikai padara nozīmīgāku. Distances būs vēl labākas, būs labāks vizuālais atspoguļojums, jo būs ekrāni, un būs arī ārzemju sportisti, kurus labprāt iepazīstināsim ar to, kā sacensības tiek organizētas šeit, Cēsu pusē.”

Latvijas kausa izcīņa ir Latvijas Orientēšanās federācijas organizēts orientēšanās sacensību seriāls, kas 2016. gadā sastāv no 15 posmiem un notiek no aprīļa līdz oktobrim. Sacensību kopvērtējumā tiek noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji 34 vecuma un meistarības grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Atsevišķi tiek organizēta arī Latvijas kausa izcīņa orientēšanās sprintā un stafetēs.

Informāciju sagatavoja:
Aija Pakalna
LOF Sabiedrisko attiecību daļa


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.