Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pie orientēšanās izlases stūres stājies Jānis Ozoliņš

Pie orientēšanās izlases stūres stājies Jānis Ozoliņš
Jānis Ozoliņš. Foto: LOF

Latvijas Orientēšanās federācija ziņo, ka izlases galvenā trenera pienākumus uzņēmies Jānis Ozoliņš, bijušais Latvijas čempions 3000m skrējienā telpās, krosā un olimpiskajā triatlona distancē.

Jāņa Ozoliņa sportisko panākumu saraksts ir garš un spožs — 1991.gadā Pasaules junioru čempionātā kopā ar Ģirtu Veģeri un Ivaru Žagaru tika izcīnīta sudraba medaļa stafetē, bet 2001.gadā Jukolā un 2002. gadā Tiomilā tika sasniegti līdz šim vēl latviešu nepārspēti rezultāti - abās stafetēs ”Turun Metsänkävijät” sastāvā izcīnītas otrās vietas. Pasaules čempionātā augstākā vieta - 28., kas sasniegta divreiz - 1999. un 2001.gadā. Tāpat arī savulaik bijis Latvijas čempions 3000 m telpās, krosā, olimpiskajā triatlona distancē, uzvarējis arī slēpojumā “Apkārt Alaukstam”. Taču 47 gadu vecumā siguldnieks Jānis Ozoliņš sportā atradis citu izaicinājumu - uzņemties trenera lomu un palīdzēt virsotnes sasniegt citiem, tā vēsta LOF.

„No orientēšanās sākotnēji aizgāju jau 2000. gadā, kad pievērsos triatlonam, bet laikam orientēšanās bija diezgan dziļi nosēdusies zemapziņā, tapēc atgriezos 2008.gadā, kad diemžēl papēža sāpes neļāva man starēt, kā biju sagatavojies,” LOF mājaslapā citēts Ozoliņš. „Vaininieks jeb pamudinātājs ir OK Burkānciems & Co kluba biedrs Artis Ločmelis, kurš mani bikstīja, lai parunājos ar kādu no LOF valdes, jo izlases trenera vieta bija tukša un īsti nebija redzams neviens, kurš būtu gatavs darboties. Redzu iespēju, nu jau kā treneris ar lielu sporta pieredzi, palīdzēt sasniegt augstākos mērķus tieši orientēšanās sportā.”

Iepriekš Latvijas orientēšanās izlasi vadīja somu speciālists Jari Ikaheimonens. „Man jau bija gara telefonsaruna ar Jari par to, kas padarīts un kā viņš redz katru sportistu pašreiz, viņu stiprās un vājās puses,” teica Ozoliņš. „Es domāju, ka jāmaina būs dažas lietas, un tas, ka neesmu bijis tuvu izlasei varbūt pat ir labi, jo varu ar svaigu skatu paskatīties uz visu no malas un ieraudzīt kādus virzienus, kuros būtu jāstrādā pastiprinātāk. Jo norvēģi, zviedri vai šveicieši nav stiprāki, viņi arī ir tikai cilvēki, un kapēc gan mēs nevaram būt kā viņi, patiesībā pat labāki? (..)Ar savu redzējumu jau iepazīstināju izlases dalībniekus — kurām būtu jābūt atlases sacensībām. Par to, vai tiks ņemti vērā tikai atlasēs izcīnīti punkti vai būs arī treneru padomes lēmums, to varēšu pateikt, izrunājot šos jautājumus ar LOF valdi.”

Izmantotie resursi:
https://lof.lv/os-zinas-arhivs?id=3...
Skrien.: Jānis Ozoliņš - jaunais Latvijas...


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.