Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pie orientēšanās izlases stūres stājies Jānis Ozoliņš

Pie orientēšanās izlases stūres stājies Jānis Ozoliņš
Jānis Ozoliņš. Foto: LOF

Latvijas Orientēšanās federācija ziņo, ka izlases galvenā trenera pienākumus uzņēmies Jānis Ozoliņš, bijušais Latvijas čempions 3000m skrējienā telpās, krosā un olimpiskajā triatlona distancē.

Jāņa Ozoliņa sportisko panākumu saraksts ir garš un spožs — 1991.gadā Pasaules junioru čempionātā kopā ar Ģirtu Veģeri un Ivaru Žagaru tika izcīnīta sudraba medaļa stafetē, bet 2001.gadā Jukolā un 2002. gadā Tiomilā tika sasniegti līdz šim vēl latviešu nepārspēti rezultāti - abās stafetēs ”Turun Metsänkävijät” sastāvā izcīnītas otrās vietas. Pasaules čempionātā augstākā vieta - 28., kas sasniegta divreiz - 1999. un 2001.gadā. Tāpat arī savulaik bijis Latvijas čempions 3000 m telpās, krosā, olimpiskajā triatlona distancē, uzvarējis arī slēpojumā “Apkārt Alaukstam”. Taču 47 gadu vecumā siguldnieks Jānis Ozoliņš sportā atradis citu izaicinājumu - uzņemties trenera lomu un palīdzēt virsotnes sasniegt citiem, tā vēsta LOF.

„No orientēšanās sākotnēji aizgāju jau 2000. gadā, kad pievērsos triatlonam, bet laikam orientēšanās bija diezgan dziļi nosēdusies zemapziņā, tapēc atgriezos 2008.gadā, kad diemžēl papēža sāpes neļāva man starēt, kā biju sagatavojies,” LOF mājaslapā citēts Ozoliņš. „Vaininieks jeb pamudinātājs ir OK Burkānciems & Co kluba biedrs Artis Ločmelis, kurš mani bikstīja, lai parunājos ar kādu no LOF valdes, jo izlases trenera vieta bija tukša un īsti nebija redzams neviens, kurš būtu gatavs darboties. Redzu iespēju, nu jau kā treneris ar lielu sporta pieredzi, palīdzēt sasniegt augstākos mērķus tieši orientēšanās sportā.”

Iepriekš Latvijas orientēšanās izlasi vadīja somu speciālists Jari Ikaheimonens. „Man jau bija gara telefonsaruna ar Jari par to, kas padarīts un kā viņš redz katru sportistu pašreiz, viņu stiprās un vājās puses,” teica Ozoliņš. „Es domāju, ka jāmaina būs dažas lietas, un tas, ka neesmu bijis tuvu izlasei varbūt pat ir labi, jo varu ar svaigu skatu paskatīties uz visu no malas un ieraudzīt kādus virzienus, kuros būtu jāstrādā pastiprinātāk. Jo norvēģi, zviedri vai šveicieši nav stiprāki, viņi arī ir tikai cilvēki, un kapēc gan mēs nevaram būt kā viņi, patiesībā pat labāki? (..)Ar savu redzējumu jau iepazīstināju izlases dalībniekus — kurām būtu jābūt atlases sacensībām. Par to, vai tiks ņemti vērā tikai atlasēs izcīnīti punkti vai būs arī treneru padomes lēmums, to varēšu pateikt, izrunājot šos jautājumus ar LOF valdi.”

Izmantotie resursi:
https://lof.lv/os-zinas-arhivs?id=3...
Skrien.: Jānis Ozoliņš - jaunais Latvijas...


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.