Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

No rūpnīcām līdz pilīm – orientieristus gaida krāšņa telpu orientēšanās sezona

No rūpnīcām līdz pilīm – orientieristus gaida krāšņa telpu orientēšanās sezona
Publicitātes foto

Jau 28. oktobrī Rīgā atgriežas ikgadējais “Latvijas Telpu orientēšanās kauss”. Devītajā norises gadā tas aktīva dzīvesveida piekritējiem piedāvās līdz šim vēl nepieredzētus kontrastus – orientēšanās labirintus kā leģendārās rūpnīcās, tā greznās, tikko atjaunotās pilīs.

Sacensību seriāls, kā ierasts, notiks sešos posmos sešās sabiedrībā labi pazīstamās ēkās, no kurām četrās orientēšanās sacensības vēl nekad nav rīkotas. 28. oktobrī Latvijas Telpu orientēšanās kauss sāksies ar sacensībām leģendārajā Sarkandaugavas rūpnīcā “Provodņik”, kas periodā pirms Pirmā pasaules kara tika uzskatīts par lielāko un svarīgāko uzņēmumu ne tikai Sarkandaugavā, bet visā Rīgā.

Savukārt 11. novembrī orientieristiem būs iespēja satikties pērn rekonstruētajā VEF Kultūras pilī. Pils ir moderns kultūras centrs ar Lielo zāli, Kamerzāli, Spoguļzāli un mūzikas ierakstu studiju. Jāatzīmē, ka ēka ir arhitektūras piemineklis, savukārt tās iekšējais plānojums un piecu telpu interjers – valsts nozīmes mākslas piemineklis.

Tāpat sacensību organizatori piedāvās atgriezties orientieristu jau iemīļotās telpās, piemēram, pēc trīs gadu pārtraukuma Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē, kā arī LU Materiālu mehānikas institūtā, kas pērn kā lielos, tā mazos sacensību dalībniekus pārsteidza ar sarežģīto un elpu aizraujošo telpu plānojumu.

Aicinām iepazīties ar pilno sacensību programmu:
28.10. Sarkandaugavas rūpnīca “Provodņik” Rīgas Vagonbūves rūpnīcas teritorijā Sarkandaugavā (Ganību dambis 61);
04.11. Rīgas Teikas vidusskola (Aizkraukles iela 14);
11.11. VEF Kultūras pils (Ropažu iela 2);
24.11. Latvijas Universitātes Materiālu mehānikas institūts (Aizraukles iela 23);
02.12. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (Brīvības gatve 333);
09.12. Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte (Aspazijas bulvāris 5).

Kā ierasts, ātrākie orientieristi visos sacensību posmos tiks noskaidroti sešās meistarības grupās – SV16, SV21 un SV40. Pēc katra posma apbalvoti tiks pirmo vietu ieguvēji katrā meistarības grupā, bet kopvērtējuma labākie pēc visu posmu noslēguma saņems galvenās balvas. Lai tiktu ieskaitīts kopvērtējumā, jāpiedalās vismaz četros kausa posmos. Līdz 24. oktobrim, reģistrējoties uzreiz uz visiem posmiem vai uz pieciem no sešiem, tiek piemērota atlaide dalības maksai. Plašāk sacensību nolikumā.

Pieteikties sacensībām var, izmantojot LOF.LV sistēmu. Pieteikšanās termiņš trīs dienas iepriekš līdz plkst. 10:00, taču varēs pieteikties arī sacensību dienā uz vietas. Tādā gadījumā gan sacensību rīkotāji negarantē, ka visiem pietiks kartes, tāpēc aicinām pieteikties laikus.


, 2018-10-18 15:20, pirms 5 gadiem
Kas tā par orientēšanos telpās?!
, 2018-10-18 15:34, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kas tā par orientēšanos telpās?!
https://youtu.be/4U3YtID9LaM
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.