Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Lieldienu balva 2008" Āgenskalnā

"Lieldienu balva 2008" Āgenskalnā
2007. gada elites grupas uzvarētājs
Jānis Krūmiņš Vecrīgas ielās.

Lieldienu pirmdienā, 24.martā, Āgenskalnā notiks orientēšanās sprinta sacensības "Lieldienu balva 2008". Organizatori aicina ne tikai sportistus, bet arī visus rīdziniekus, jo jau tradicionāli būs izveidota „Tautas klase”, kurā var startēt ikviens un iepriekšēja sagatavotība nav nepieciešama.

Aicināti ir visi - gan tie, kas jau nodarbojas ar orientēšanās sportu, gan tie, kas vēlas to apgūt. Otro gadu tiek organizēta arī īpašā „Žurnālistu grupa”. Sprinta distance pilsētā un tās parkos ir viens no vieglākajiem veidiem, kā iepazīties ar šo sporta veidu.

"Lieldienu balva" ir orientēšanās sacensības sprinta distancē jeb parkorientēšanās, kas katru gadu tiek organizētas Rīgas pilsētā un tās parkos. Pagājušajā gadā „Lieldienu balva” notika Vecrīgā un tās mazajās ieliņās, bet šoreiz par sacensību vietu ir izvēlēts Āgenskalns.

Rīdziniekiem šī būs lieliska iespēja gan pavērot, kā sacenšas sportisti, gan arī pašiem iepazīties ar orientēšanās sportu un sameklēt Āgenskalna ielās izvietotos kontrolpunktus. Sacensību centrā no plkst. 11.00 līdz 13.00 interesentus gaidīs sacensību rīkotāji, kas pastāstīs par orientēšanās sportu, tā noteikumiem un sacensību gaitu. Ikviens varēs saņemt sacensību karti ar iezīmētiem kontrolpunktiem un veikt vienkāršu orientēšanās distanci pastaigas veidā bez laika kontroles.

Pasākuma programma.
Elites grupām, Vecuma grupām un Žurnālistu grupai.
9:30 – 11:00 Dalībnieku ierašanās, reģistrācija
11:30 – 13:00 Starts izlozes secībā
13:30 Uzvarētāju apbalvošana

Open grupai un Tautas klasei.
11:00 – 13:00 Dalībnieku pieteikšanās, reģistrācija un instruktāža
11:30 – 13:00 Došanās distancē
11:45 – 13:30 Finišs

Pēdējos gados sevišķi populāras visā pasaulē kļūst orientēšanās sprinta distances jeb parkorientēšanās, jo tās visbiežāk notiek pilsētās un to parkos. Šajās sacensībās atšķirībā no klasiskajām orientēšanās disciplīnām (vidējā un garā distance) skatītāji var atrasties distancē kopā ar sportistiem un vērot viņu darbību tuvumā.

Informāciju sagatavoja
Ilze Briksne
Latvijas Orientēšanās Federācijas
Preses dienests


, 2008-03-17 11:45, pirms 16 gadiem
Vai Jaanim Kruuminjam ir iistais orientista ekipeejums? Izskataas diezgan pieejams sporta veids !!! hihihi
, 2008-03-17 12:34, pirms 16 gadiem
Būtu kādu hokeja turnīru vai autosporta sacensību uzrīkojuši
, 2008-03-17 12:47, pirms 16 gadiem
Prieks sprinta distancem vairak arii neko nevajag.. tatad J.Krūmiņš ir pilnā ekipējuma
, 2008-03-19 20:56, pirms 16 gadiem
BMW rakstīja: Būtu kādu hokeja turnīru vai autosporta sacensību uzrīkojuši


Tad sāc kaut ko darīt un rīko mačus savos sp. veidos, nevis "krāmē" virsū tiem, kas pēc savas iniciatīvas attīsta sportu!
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.