Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Augsta ranga orientieristi pulcēsies Cēsu apkārtnē

Augsta ranga orientieristi pulcēsies Cēsu apkārtnē
Foto: LOF

No 22. līdz 25. septembrim Cēsu apkārtnē vienkopus pulcēsies pasaules elites līmeņa orientieristi, lai piedalītos ikgadējās nacionālo orientēšanās izlašu sacensībās Euromeeting. Trīs dienas dalībnieki no vairāk nekā 10 pasaules valstīm sacentīsies dažādās distancēs. Īpaši svarīgi viņiem ir iepazīt Latvijas apvidu, lai jau nākamgad atgrieztos uz Pasaules kausa izcīņu, bet 2018. gadā – uz Pasaules orientēšanās čempionātu.

Sacensības Euromeeting 2016 notiks trīs dienas, un katrā dienā dalībnieki veiks vienu distanci. 23. septembrī dalībnieki sacentīsies vidējā, bet 24. septembrī – garajā distancē. Abas sacensību dienas notiks Zvārtes ieža apkārtnē, kur orientēšanās apvidus ir ļoti atbilstošs augsta līmeņa sacensībām. Kalnu un gravu sistēmas, upītes un purviņi – tas viss būs liels izaicinājums sportistiem.

25. septembrī sacensības noslēgs sprinta distance Cēsīs. Pilsētas ziemeļu daļā nekad iepriekš orientēšanās sacensības nav notikušas, tāpēc lavīšanās cauri ēku džungļiem būs aizraujoša arī pašmāju sportistiem.
Jau šobrīd sacensībām pieteikušies teju 120 sportisti no 11 pasaules valstīm. Visaktīvākie pagaidām ir pārstāvji no orientēšanās dzimtenes Skandināvijas, taču vistālāko ceļu uz Latviju mēros Honkongas un Izraēlas sportisti.

Cēsu apkārtnē satiksies vairāki augsta ranga elites sportisti. Piemēram, no pasaules ranga (WRE) līderēm šī gada Eiromītiņā Latvijā redzēsim Krievijas pārstāvi Svetlanu Mironovu (Svetlana Mironova), kura rangā ieņem septīto vietu, Mariku Teinī (Marika Teini) no Somijas, kura rangā ir 23-ā, un citas. Viņām gan labu konkurenci spēs radīt pašmāju elites sportistes un Latvijas izlases pārstāves – Sandra Grosberga un Inga Dambe, kura pasaules rangā ir 42. vietā.

Eiromītiņā par augstām vietām cīnīsies arī vīriešu elites augsta ranga pārstāvji, to skaitā Lukass Bassets (Lucas Basset) un Frederiks Tranšands (Frederic Tranchand) no Francijas. L. Bassets lielisku sniegumu parādīja šī gada Pasaules orientēšanās čempionāta garajā distancē, kur ieguva 4. vietu. Rangā viņš pašlaik ir piektais, savukārt F. Tranšands – devītais. Viņiem pretī stāsies arī spēcīgākie vīru elites pārstāvji no Latvijas – Mārtiņš Sirmais, Andris Jubelis, Artūrs Pauliņš un citi. Jāatgādina, ka 2015. gada Eiromītiņa labākie, abi ieņemot 15. vietas, bija A. Pauliņš sprintā un A. Jubelis vidējā distancē.

Sacensību centrs atradīsies Līgatnes novadā Atpūtas un konferenču kompleksā "Ratnieki". 23. septembrī pulksten 14:00 starts tiks dots vidējai distancei, bet garā distance 24. septembrī un sprints 25. septembrī sāksies pulksten 11:00.
Euromeeting 2016 rīko Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar Cēsu, Amatas un Līgatnes pašvaldībām un Orientēšanās klubs “Meridiāns”. Paralēli šīm sacensībām 24. - 25. septembrī Zvārtes ieža apkārtnē notiks arī “Cēsu Rudens 2016” un “Cēsu Sprints 2016”. Abas šīs sacensības turpina Latvijas kausa izcīņu, kuras noslēgumā tiks noskaidroti spēcīgākie Latvijas orientieristi dažādās vecuma grupās.

Informāciju sagatavoja
Aija Pakalna
LOF Sabiedrisko attiecību daļa


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.