Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Daugmalē noskaidroti labākie piedzīvojumu orientēšanās sportisti

Krišs Upenieks

Daugmalē noskaidroti labākie piedzīvojumu orientēšanās sportisti
Publicitātes foto

Ar Daugmales piedzīvojumu noslēgusies Latvijā vienīgā piedzīvojumu orientēšanās seriāla sezona, kur piecu posmu summā Garmin Sporta distancē uzvaru pēc gada pārtraukuma svinēja ISOSTAR komanda, kurā startēja titulētais orientierists Jānis Krūmiņš, Kristaps Epners un Raivo Kivlenieks. Komandai uzvara arī Daugmales posmā, bet Veloatlaides.lv Tautas distancē Daugmales posmā triumfēja “Gotham” komanda, savukārt sezonas kopvērtējuma uzvaru jau iepriekš bija nodrošinājuši “TERRA TOPO”, kur šosezon startēja Ivars Žagars, Raitis Beitāns un Kristaps Cepurītis.

Sezonas noslēdzošais posms dalībniekus Daugmalē sagaidīja ar vasarīgu sauli un karstumu, tamdēļ jau iepriekš bija paredzams, ka iecienītākais distances uzdevums būs laivu posms ar peldēšanas elementiem. Citi uzdevumi bija jāpilda ar velosipēdiem, veicot veloleģendas, veloshēmas vai veloorientēšanās uzdevumus, taču kāju posmos bija jāveic dažādas pavēles, apmeklējot izvēlētos punktus noteiktā secībā. Lielākā daļa distances norisinājās Ķekavas novadā, bet daļa bija arī Baldones novadā.

Garmin Sporta distancē jau no paša sākuma par uzvaru cīnījās divas komandas – “adidas adventure team” un “ISOSTAR”, bet liktenīga izvēle velo posmā distancē aizkavēja “adidas adventure team” komandu un sāncenši vairs nebija līdz finišam noķerami – uzvara posmā un sezonas kopvērtējumā komandai “ISOSTAR” (04:39:21), otrie “adidas adventure team”, bet trešie – “mežā galvenais”. Jaukto komandu konkurencē pie pārliecinošas uzvaras tika igauņu “TEAM NORDWOOD” (05:14:41), otrie šoreiz finišēja latviešu “Where`s The Finish?”, savukārt trešo goda pjedestāla pakāpienu izcīnīja “Surikati”.

Veloatlaides.lv Tautas distancē distance šoreiz nežēloja līderkomandas, un dažādu kļūdu dēļ pjedestāls tām šajā posmā gāja secen. Vīru konkurencē uzvaru izcīnīja “Gotham” komanda (laiks - 03:30:09), aiz kuriem ierindojās “Ko Te Notiek ?” un “Veloatlaides.lv”. Jaukto komandu konkurencē pēdējā posma spiediens darīja savu un uzvara no rokām izslīdēja “pes cor caput” – ar visiem punktiem pirmie finišēja “Dinamīts” (03:42:47), otrie bija “Vichy Classique”, bet trešie – “FREERIDE”. Sieviešu komandu konkurencē pirmās šoreiz “Kārklu muiža”, otrās – “Sēņotājas”, bet trešās – “OPTIBET”.

Sacensību īsajā distancē – Vichy Ģimenes distancē – labākās trīs ģimeņu komanda šoreiz bija “42km.lv”, “1712” un “BRĪNUMJAUKADIENA”. Atsevišķā vērtējumā tika apbalvotas labākās uzņēmumu komandas. Garmin Sporta distancē trīs labākās bija “ISOSTAR”, “adidas adventure team” un “VELUX/mySport”, bet Veloatlaides.lv Tautas distancē uz goda pjedestāla kāpa “Vichy Classique”, “VeloAtlaides.lv” un “kur.ir/ZZDATS”.

Sacensību seriāls ir vienīgais piedzīvojumu orientēšanās seriāls Latvijā, kas šogad norisinājās jau septīto gadu pēc kārtas. Sacensību pamatā ir orientēšanās komandās gan ar kājām, gan ar velosipēdiem, gan ar laivām, kā arī dažādi speciālie uzdevumi. Sacensību kopvērtējuma apbalvošana norisināsies atsevišķā pasākumā 2016.gada novembrī, par ko tiks informēts vēlāk. Noslēguma pasākumā starp klātesošajiem arī tiks izlozētas dažādas vērtīgas balvas, kā arī gada balva – 2016.gada izlaiduma kalnu velosipēds no Veloatlaides.lv.

Interesentiem jau ir iespējams rezervēt datumus nākamā gada sacensību posmiem. 2017.gadā tiks svinēta jau astoņu gadu jubileja, un pirmo reizi notiks 6 sacensību posmi - 15.aprīlī, 3.jūnijā, 8.jūlijā, 19.augustā, 9.septembrī un 14.oktobrī. Sacensības atbalsta sporta uzturs Isostar, Garmin, Vichy Classique, Veloatlaides.lv, Tallink, Vitamax, PB telpa, enerģijas dzēriens Red Bull, Dāvanu Serviss, vēja tuneļi Aerodium, My Fitness, Hanzas Maiznīca, studija Jump In, Velo Sock, Latvijas aptieka, Svaigi.lv un LGK atrakcijas.

Informāciju sagatavoja:
Marta Zumberga