Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistiem 18 medaļas Baltijas čempionātā Igaunijā

Krišs Upenieks

Pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijā, Pilvas pilsētas apkaimē notika Baltijas čempionāts orientēšanās sportā, kurā sekmīgi startēja Latvijas izlase. Sacenšoties trīs Baltijas valstu, kā arī Baltkrievijas un Sanktpēterburgas jauniešiem, junioriem un pieaugušajiem, Latvijas komanda izcīnīja otro vietu komandu vērtējumā un kopumā tika pie 18 medaļām.

Šogad pirmā sacensību diena izvērtās par kārtīgu pārbaudījumu sportistiem, jo garās distances skarbajā apvidū apgrūtināja nerimstošs lietus un visnotaļ vēsi laika apstākļi. Tomēr tas netraucēja atzīstamus rezultātus parādīt Latvijas izlases orientieristiem. Jauniešu grupā vecumam līdz 14 gadiem (M14) 2.vietu izcīnīja Kārlis Stradiņš, bet meitenēm šajā pašā vecumā pie bronzas medaļas tika Kristīne Brunere. M16 grupā divas medaļas – Fricis Spektors kļuva par čempionu, bet Rihards Gailis izcīnīja bronzu. W16 bronzas medaļa Signei Sirmajai. M16 grupā dubultuzvaru izcīnīja, attiecīgi, Uldis Upītis un Edgars Ustinovs. Medaļas arī junioru konkurencē – pie sudraba tika Endijs Titomers, bet meiteņu konkurencē sudrabs Elizabetei Blūmentālei un bronza Laurai Leibomai. Sieviešu elitē Aija Skrastiņa izcīnīja trešo vietu, bet vīriešu konkurencē augstākajā – piektajā – vietā finišēja Rūdolfs Zērnis.

Stafetēs trīs etapu komandas cīnījās ne tikai par medaļām, bet arī par prestižo nāciju kopvērtējumu, kurā tiek skaitīti kopā labākie individuālie un stafešu rezultāti. M16 grupā negaidīti uzvarēja Latvijas otrā komanda (Dāvis Šolmanis, Kārlis Stradiņš, Edijs Dzalbs), bet atbilstošajā meiteņu grupā bronzas godalgas izcīnīja Magda Cigle, Signe Sirmā un Agnija Caune. Teicams starts izdevās junioriem – M20 grupā pārliecinoši uzvarēja Latvijas pirmā komanda (Endijs Titomers, Edgars Ustinovs un Uldis Upītis), bet trešajā vietā finišēja Latvijas otrā komanda (Valters Reneslācis, Matīss Slikšjānis, Valts Ulmanis). Starp juniorēm ātrākā arī bija Latvijas komanda (Elizabete Blūmentāle, Anna Freimane, Laura Leiboma). Pie diviem sudrabiem Latvijas komanda tika arī elites grupās. Vīriešu konkurencē to paveica komanda Artūrs Pauliņš – Mārtiņš Sirmais – Rūdolfs Zērnis, bet sieviešu komandā startēja Sandra Grosberga, Aija Skrastiņa un Laura Vīķe.

Komandu kopvērtējumā nieka trīs punkti pietrūka līdz uzvarai, kura šoreiz tika mājiniekiem igauņiem, bet mierinājums bija tas, ka jauniešu vērtējumā Latvijas izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Baltijas čempionāts orientēšanās sportā notiek izlašu sportistiem vecuma grupās no 14 gadu vecuma līdz elites sportistiem, kā arī veterāniem, atklātajās sacensībās. Pirmajā dienā notiek sacensības individuālajā garajā distancē, bet otrā dienā tiek sadalītas medaļas stafetēs. Konkurenci trīs Baltijas valstīm, kas ikgadēji viena pēc otras rīko šīs sacensības, pēdējos gados sagādā arī Baltkrievijas un Sanktpēterburgas orientieristi.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF sabiedrisko attiecību speciālists