Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Orientēšanās nedēļa 2014" šajās dienās apvienos trīs atpazīstamas sacensības

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Rīgas Orientēšanās nedēļa 2014" šajās dienās apvienos trīs atpazīstamas sacensības
Edgars Bertuks
Foto: lof.lv

No 15. līdz 21. aprīlim norisināsies „Rīgas Orientēšanās nedēļa 2014”. Pavasaris vienmēr ir labs pamudinājums uzsākt vai atsākt aktīvas orientēšanās gaitas. Šogad Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta, gan arī Lieldienas pulcēs ievērojamu skaitu orientieristu, tajā skaitā ārvalstu, informē pasākuma organizatori un atbalstītāji.

Šis pasākums notiks pirmo reizi apvienojot trīs atpazīstamus un ilggadīgus orientēšanās notikumus Latvijā.

Tautas orientēšanās sacensības „Magnēts”
15. aprīlī Mangaļsalā,
16. aprīlī Bumbukalnā,
17. aprīlī Langstiņos.

Tautas orientēšanās sacensības „Magnēts” tagad norisināsies jau 45. gadu. „Magnēts” aicina piedalīties ikvienu orientēšanās entuziastu arī bez īpašas sagatavotības un bez iepriekšējas pieteikšanās.

Orientēšanās sacensības „Rīgas kausi”

Orientēšanās sacensības „Rīgas kausi”notiks Jaunciemā 19. un 20. aprīlī un pulcinās pašus meistarīgākos orientieristus. Šīs sacensības ir ar iepriekšēju pieteikšanos un tās norisināsies jau 30 reizi. Sacensību pirmās dienas starts elites grupās ir iekļauts Pasaules ranga vērtējumā, bet abu dienu starti visās grupās Latvijas kausa vērtējumā.

Orientēšanās sacensības „Lieldienu balva”

Orientēšanās sacensības „Lieldienu balva”, kuras tradicionāli norisinās pilsētvidē - šoreiz vecpilsētā, būs gan ar iepriekšēju pieteikšanos, gan varēs pieteikties orientēšanās pastaigai uz vietas. Šīs sacensības notiks 12 reizi. Plānojam, ka pasākumos piedalīsies vairāk nekā 1500 unikālo dalībnieku, kuru starpā būs ārzemju sportisti no 17 valstīm – Austrijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Itālijas, Izraēlas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas.

Par naudas balvām elites klasē vīriešu konkurencē cīnīsies divi pasaules čempioni – mūsu Edgars Bertuks un Dmitrijs Cvetkovs no Krievijas – iepriekšējo divu gadu „Rīgas kausu” uzvarētājs elites grupā, bet dāmu konkurencē spēcīgākā būs ilggadēja un patreiz Latvijas izlases līdere Inga Dambe. Veterānu grupās skries vairāki Pasaules eksčempioni un čempionātu godalgoto vietu ieguvēji.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv - Jaunumi
Orientēšanās sports | Latvijas Orientēšanās...