Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas vīriešu orientieristi Turaidā ārpus labāko divdesmitnieka PČ garajā distancē

Latvijas vīriešu orientieristi Turaidā ārpus labāko divdesmitnieka PČ garajā distancē
Andris Jubelis
Foto: Jānis Līgats

LETA. Latvijas orientēšanās sportisti Andris Jubelis, Artūrs Pauliņš un Edgars Brtuks sestdien Turaidā palika ārpus labāko divdesmitnieka pasaules čempionāta garajā distancē.

Par 16,1 kilometru garā maršruta uzvarētāju sestdien tika kronēts norvēģis Ūlavs Lundaness, kurš finišēja pēc vienas stundas, 37 minūtēm un 43 sekundēm, par divu minūšu un 37 sekunžu tiesu apsteidzot ukraini Ruslanu Gļibovu. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Fabians Hertners no Šveices. Labākais no Latvijas sportistiem garajā distancē bija Jubelis, kurš, no uzvarētāja atpaliekot 14 minūtes un 48 sekundes, izcīnīja 22.vietu. Savukārt Pauliņš bija 30.pozīcijā, bet Bertuks ieņēma 42.pozīciju.

Ar vīriešu garās distances sacensībām Latvijā pasaules čempionāts orientēšanās sportā ir noslēdzies. Jau ziņojām, ka pirms tam sestdien garajā distancē sievietēm 18.vietu ieguva Inga Dambe, kamēr Laura Vīķe bija 24.vietā, bet Sandra Grosberga - 33.pozīcijā. Visveiksmīgāk šajā pasaules čempionātā Latvija nostartēja stafetē. Vīriešu komanda ar Jubeli, Bertuku un Rūdolfu Zērni sastāvā ceturtdien Siguldā izlaida no rokām medaļu stafetē - viņi guva astoto vietu, lai gan lielu daļu no sacensību laika atradās vadībā. Savukārt sieviešu komanda ar Dambi, Vīķi un Grosbergu izcīnīja septīto vietu. Tieši medaļas stafetes sacensībā čempionāta rīkotāji iepriekš minēja kā pašmāju sportistu galveno mērķi šajās meistarsacīkstēs.

Pasaules čempionāts tika atklāts pirms nedēļas ar sprinta sacensībām Vecrīgā, kur Grosberga izcīnīja 17.vietu, kamēr vīru konkurencē Zērnis bija 22., Jubelis 32., bet Artūrs Pauliņš 33.vietā. Svētdien Āgenskalnā jauktajā sprinta stafetē Dambe, Pauliņš, Jubelis un Grosberga ierindojās 17.pozīcijā. Savukārt otrdien vidējā distancē Siguldā Dambe izcīnīja 12.vietu, Grosberga bija 17., bet Vīķe ierindojās 28.vietā. Vīru sacensībās Zērnis un Bertuks izcīnīja attiecīgi 23. un 25.vietu. Sacensībās Latvijā bija pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteica 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas. Pasaules čempionātā startēja vairāk nekā 340 sportisti. 35.pasaules čempionātā orientēšanās sportā tika izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.

Paralēli pasaules čempionātam orientēšanās sportā Daugavpilī norisinājās arī taku orientēšanās planētas meistarsacīkstes. Tāpat notika līdzjutēju un skatītāju sacensības, kurām vēl jūlija vidū bija reģistrējušies 900 dalībnieki no 32 valstīm. Pasaules čempionāts orientēšanās sportā pirmo reizi Baltijas valstīs notika pērn Igaunijā. Pagājušajā gadā Cēsīs norisinājās Pasaules kausa posms, Vidzemes pilsētai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro reizi vēsturē.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-08-11 18:44, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> 18pop.tk
, 2018-08-11 21:39, pirms 6 gadiem
KAUNS !!!
Un Berkuts vēl tā lielijās pirms sacīkstēm, ka ies tikai pēc zelta...🥇

Par Jubaltu tad pa lielam viss skaidrs- tie ir vina spēju griesti
, 2018-08-11 21:41, pirms 6 gadiem
Jau stafetē Berkuts parādīja ka nav arājs šajā čempī
Astotā vieta savās mājās ir totāla izgāšanās
, 2018-08-11 22:51, pirms 6 gadiem
Savās mājās - šķidri...
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.
Pirms starta 3h MTB orientēšanās. Foto: Xevents.

Ar PČ 14. vietas ieguvēja Sarksņas uzvaru sākusies rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 5. sezona

Baltijas valstīs lielākā un populārākā rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāla “Pilsētas leģendas” piektā sezona, piedaloties visu triju Baltijas valstu pārstāvjiem, uzsākta 1. aprīlī ar “Spilves pļavu rogainingu”, kas bija pirmais no kopumā sešiem posmiem un ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību un tirdzniecības centru “Damme”, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu. Velo orientēšanās distancē pārliecinošu uzvaru svinēja pērn pasaules čempionātā izcīnījušais ogrēnietis Andris Sarksņa. Sacensību dalībnieku vidū bija arī olimpiete soļošanā Agnese Pastare, Latvijas čempionāta medaļnieki vieglatlētikā Aigars Feteris un Arnis Ozoliņš, kā arī triatlonā - Andis Grandāns.