Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Orientieristam Upītim 20. vieta pasaules junioru čempionāta sprinta distancē

Orientieristam Upītim 20. vieta pasaules junioru čempionāta sprinta distancē
Uldis Upītis
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas jaunais orientierists Uldis Upītis otrdien Ungārijā ieguvis cienījamo 20. vietu pasaules junioru čempionāta sprinta distancē.

Puiši sacensībās veica 4,1 kilometra distanci ar 24 kontrolpunktiem, kurā pārsteidzoši uzvarēja vācietis Kolins Kolbe, finišējot pēc 15 minūtēm un 48 sekundēm, bet Upītis distancē pieļāva kļūdas un viņam piekāpās par 52 sekundēm.

"Distance bija saplānota daudz tehniskāka un tāpēc arī garāka nekā biju to paredzējis. Tomēr tas man netraucēja. Jau uz otro etapu, kurš bija arī garais, pieļāvu vairāk nekā pusminūtes kļūdu, jo neparezi uztvēru kartē sazīmēto un iegriezos nepareizajā ielā. Tālāk distanci veicu diezgan labi, tomēr dažas variantu izvēles nebija tās optimālākās. Rezultāts ir tāds kāds ir un to vairs nemainīsi," Latvijas Orientēšanās federācija citē Upīti.

Vēl no Latvijas puišiem 70. vietā bija Matīss Slikšjānis, 92. vieta Ilgvaram Caunem, 102. vieta Rihardam Krūmiņam, 115. vieta Fricim Spektoram, bet bez rezultāta palika Edgars Ustinovs. Meiteņu konkurencē labākā bija Agnija Caune, kurai 48. vieta. Vēl 94. vieta Signei Sirmajai, 109. vieta Elīzai Ozolai, 112. vieta Vilmai Alberingai, 120. vieta Aigai Irbei Blūmai, bet bez rezultāta Magda Cigle.

Dienu iepriekš notika garā distance, kurā Upītis izcīnīja 35. vietu. "Ļoti daudz kļūdu un kļūdiņu, kuras pieļāvu tieši distances atklātajā daļā - tas mani atsvieda ļoti tālu no kārotā rezultāta. Fiziski lielāko distances daļu jutos labi, tomēr pēc jau otrās lielās kļūdas distances otrajā pusē nespēju vairs saņemties skriet pieklājīgā ātrumā un vienkārši tiku līdz finišam," atzina sportists.

Vēl garajā distancē 42. vieta bija Rihardam Krūmiņam, 76. vietā finišēja Edgars Ustinovs un 92. vietā ierindojās Matīss Slikšjānis, kamēr meiteņu konkurencē Vilma Alberinga bija 117. vietā

Pasaules junioru čempionātā pirmo reizi daudzu gadu laikā Latviju pārstāvē maksimālais sportistu skaits no vienas valsts - sešas meitenes un seši puiši. Čempionāts 12. un 13. jūlijā turpināsies ar vidējās distances kvalifikāciju un finālu, bet 14. jūlijā noslēgsies ar stafetes sacensībām.


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.