Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Grosberga un Pauliņš startēs visās distancēs Latvijā gaidāmajā pasaules čempionātā

Grosberga un Pauliņš startēs visās distancēs Latvijā gaidāmajā pasaules čempionātā
Latvijas stafešu komandas pēc piektās un sestās vietas 2017. gada pasaules čempionātā
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Pēdējā laikā vispārliecinošākos rezultātus rādošie Sandra Grosberga un Artūrs Pauliņš startēs visās distancēs pasaules čempionātā orientēšanās sportā, kas jau pēc nepilna mēneša sāksies Latvijā, kamēr startam vidējā un garajā distancē Latvijas izlases sastāvā iekļauts arī titulētais Edgars Bertuks.

Pasaules čempionāts Rīgā un Siguldā notiks no 4. līdz 12. augustam. Latvijas izlase startam pasaules čempionātā varēja pieteikt 11 sportistus - sešus vīrus un piecas dāmas.

Pasaules čempionāts 4. augustā sāksies ar sprinta sacensībām, kam fināls pēcpusdienā notiks Vecrīgā. Šeit Latviju pārstāvēs Pauliņš, Andris Jubelis Rūdolfs Zērnis, Grosberga, Līga Valdmane un Irita Puķīte.

Turpinājumā 5. augustā Āgenskalnā notiks sprinta stafete, kur mājinieku izlašu sastāvā skries Pauliņš un Jubelis, kā arī Grosberga un Inga Dambe.

Pēc brīvdienas 7. augustā Siguldā notiks vidējās distances sacensības, startējot arī Pauliņam, Bertukam, Zērnim, Grosbergai, Dambei un Laurai Vīķei. Savukārt 9. augustā Turaidā notiks stafetes sacensības. Šeit vīru izlasei pagaidām pieteikti Pauliņš, Jubelis, Zērnis un Bertuks, tomēr startēs tikai trīs no viņiem, kamēr dāmu izlasē būs Grosberga, Dambe un Vīķe.

Čempionāta noslēgumā 11. augustā Turaidā notiks garās distances sacensības, mājinieku rindās pie augstām vietām cenšoties tikt Pauliņam, Jubelim, Bertukam, Grosbergai, Dambei un Vīķei.

Bertuks ir Latvijas titulētākais orientierists, 2012. gadā kļūstot par pasaules čempionu vidējā distancē. Tāpat viņam ir 2012. un 2013. gada bronzas garajā distancē. Tomēr pēdējā laikā viņam veiktas vairākas operācijas pēdai, kas gan neliedza jau pagājušajā nedēļas nogalē startēt atlases sacensībās. Atlasē startēja arī veterāns Mārtiņš Sirmais, kurš 2006. un 2008. gadā ieguva Eiropas čempionāta sudraba medaļas, tomēr viņš izlasē nav iekļauts.

Pērn pasaules čempionāts notika Igaunijā, Latvijas izlasē augstākos rezultātus sasniedzot stafešu komandām - vīriešu komanda (Andris Jubelis, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks) ieņēma 7. vietu, savukārt sieviešu komanda (Inga Dambe, Laura Vīķe, Sandra Grosberga) bija piektā, kas ir augstākais rezultāts kādu Latvijas komanda sasniegusi pasaules čempionātos. Individuāli labāko vietu sasniedza Dambe, kura bija 11. vietā vidējā distancē.

Dalību pasaules čempionātā šobrīd oficiāli apstiprinājušas 42 valstis, tostarp 2017. gada pasaules čempionāta medaļnieces Zviedrija, Francija, Šveice, Somija, Krievija, Ukraina, kā arī tādas valstis kā Austrālija, Brazīlija, Kazahstāna, Ēģipte, Ķīna, ASV, Korejas Republika Jaunzēlande un citas. Pasaules čempionātam pieteikti 339 sportisti (184 vīrieši un 155 sievietes).


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.