Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

2018. gada pasaules orientēšanās čempionāts notiks Latvijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

2018. gada pasaules orientēšanās čempionāts notiks Latvijā
Edgars Bertuks
Foto: Aija Skrastiņa, lof.lv

2018.gada pasaules čempionāts notiks Rīgā un Siguldā, šodien apstiprina Starptautiskās Orientēšanās federācija (IOF).

Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) iesniegtais pieteikums pasaules orientēšanās čempionāta rīkošanai atzīts par labu. Izšķirošajā balsojumā Latviju atbalstīja 26, bet "pret" bija seši IOF locekļi. Plānots, ka pēc četriem gadiem sprinta sacensības notiks Rīgā, bet meža distances norisināsies Siguldā.

2018.gada pasaules čempionāts sekos čempionātam Igaunijā gadu iepriekš, un šis periods var kalpot kā iedvesmas avots un sportiskais mērķis veselai sportistu paaudzei. Izvirzīts mērķis - 2020. gadā būt nozīmīgākajam tautas sporta veidam.

Kā zināms, LOF prezidenta amatā Pētera Apiņa vietā stājies Viesturs Tamužs. Federācijas vadība uzskata, ka ir īstais brīdis rīkot augstākā līmeņa orientēšanās sacensībās Latvijā: sportiskie panākumi visās disciplīnās sasnieguši jaunas virsotnes, organizēto sacensību kvalitāte arī pēdējos gados ir augusi pamatīgi.

Pēdējo gadu labākais Latvijas orientierists Edgars Bertuks (29) pirms pāris gadiem izcīnīja pasaules čempiona titulu vidējā distancē (2012).

Izmantotie resursi:
www.orienteering.org
www.lof.lv