Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Bertuku ģimene iegūst Latvijas čempionāta zeltu stafetē gan vīru, gan dāmu grupā

Ints Megnis
Ints Megnis

Bertuku ģimene iegūst Latvijas čempionāta zeltu stafetē gan vīru, gan dāmu grupā
Vieda Lūsa (no kreisās), Sandra Grosberga un Kristīne Bertuka Latvijas čempionāta finišā
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas čempionātā orientēšanās sporta stafetē svētdien triumfēja "Meridiāns-CPSS-Pārgauja" un "Alūksne-Ape" OK komandas, pie zelta medaļām tiekot gan titulētajam Edgaram Bertukam, gan arī viņa sievai Kristīnei.

Vīru sacensībās "Alūksne-Ape" OK pēc pirmā posma, ko veica Mikus Žagata, bija vien astotajā pozīcijā, turpinājumā Jānis Kūms pacēla komandu uz ceturto pozīciju, bet noslēdzošajā etapā Bertaks uzrādīja pārliecinoši ātrāko rezultātu un finišā čempioni par 69 sekundēm bija priekšā "Azimuts" OK-"Sm" BJSS vienībai (Matīss Slikšjānis, Artūrs Pauliņš, Ilgvars Caune).

Tikmēr starp dāmām "Meridiāns-CPSS-Pārgauja" komanda, kuras sastāvā skrēja Vieda Lūsa, Kristīne Bertuka un Sandra Grosberga, vadībā bija jau pēc pirmā etapa, finišā "Kāpa" OK pirmo komandu (Ieva Rukšāne, Laura Vīķe, Irita Puķīte) apsteidzot par vairāk nekā sešām minūtēm, bet vēl pēc piecām minūtēm sekoja vienība ZVOC-VBSS 1, kuras sastāvā skrēja Sintija Ozola, Arta Renāte Rulle un Līga Valdmane.

Zīmīgi, ka piekto vietu "Kāpas" otrās komandas sastāvā guva Phjončhanas olimpisko spēļu dalībniece kamaniņu sportā Kendija Aparjode.

"Meridiāna" komanda dāmām triumfēja arī pērn, kamēr vīriem toreiz labākie bija "Saldus" komandas sportisti, kuri svētdien, sastāvā esot arī Latvijas izlases sportistam Rūdolfam Zērnim, palika ceturtie.

Latvijas čempionāts notika Turaidā, kur vēl pirms nepilna mēneša tika dalītas pasaules čempionāta medaļas. Pirms tam tur sestdien tika aizvadītas arī vidējās distances sacensības, kurās triumfēja Bertuks un Grosberga.