Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientieriste Vīķe gūst 23. vietu EČ vidējā distancē

Ints Megnis
Ints Megnis

Orientieriste Vīķe gūst 23. vietu EČ vidējā distancē
Laura Vīķe
Publicitātes foto

Latvijas orientieriste Laura Vīķe trešdien Šveicē izcīnīja 23. vietu Eiropas čempionāta vidējās distances sacensībās.

Par Eiropas čempioni dāmām kļuva somiete Marika Teini, finišējot pēc 35 minūtēm un 44 sekundēm un par astoņām sekundēm apsteidza pasaules labāko orientieristi Tūvi Aleksandešoni no Zviedrijas.

Tikmēr Vīķe atpalika par sešām minūtēm un 51 sekundi, kas deva 23. vietu, kamēr Inga Dambe zaudēja gandrīz astoņas ar pusi minūtes, ierindojoties 31. pozīcijā starp 52 sportistēm.

Savukārt vīriem dubultuzvaru guva mājinieki Matīass Kiburcs un Florians Hovalds, kamēr vienīgais latvietis finālā Artūrs Pauliņš zaudēja septiņas ar pusi minūtes un ierindojās 28. pozīcijā.

Kā vēstīts, otrdien notika vidējās distances kvalifikācija, kur Dambe starp dāmām sasniedza desmito labāko rezultātu. Finālos iekļuva trīs latvieši, bet astoņiem tas nebija pa spēkam.

Eiropas čempionāts svētdien sākās ar sprintu, kur no Latvijas finālā tika vienīgi Andris Jubelis un Pauliņš, paliekot bez augstām vietām.

Eiropas čempionātā orientēšanās sportā Latviju kopā pārstāv 13 sportisti. Tās viņiem ir pēdējās augsta līmeņa sacensības pirms vasarā Latvijā gaidāmā pasaules čempionāts. Eiropas čempionāts, tāpat kā pasaules čempionāts, šogad pēdējo reizi notiek klasiskajā formātā, ietverot gan meža, gan sprinta distances. Labākie tiks noskaidroti sprintā, vidējā distancē, sprinta stafetē, stafetē un garajā distancē. Eiropas čempionātā tradicionāli ir kvalifikācija gan vidējai, gan garajai distancei, taču šogad programma saīsināta, izņemot garās distances kvalifikāciju.

Eiropas čempionātā šogad piedalās dalībnieki no 32 valstīm, tostarp ne tikai Eiropas, jo kontinenta čempionāts ir arī sezonas pirmais Pasaules kausa posms. Sacensībās startēs vairāk kā 300 sportisti - 172 vīrieši un 136 sievietes.