Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Grosberga 20. vietā pasaules junioru čempionātā orientēšanās sportā

Krišs Upenieks

Grosberga 20. vietā pasaules junioru čempionātā orientēšanās sportā
Alvis Reinsons
Publicitātes foto

Pasaules junioru čempionāta vidējās distances finālsacensībām kvalificējās trīs Latvijas pārstāvji, no kuriem augstāko rezultātu atkal uzrādīja Sandra Grosberga, kura ierindojās 20.vietā. Alvis Reinsons ieņēma 35. pozīciju, bet Laura Leiboma finišēja 53.vietā.

Kā jau tika paredzēts pirms čempionāta, vidējās distances apvidus bija izteikti Skandināvisks - kalnains, ar purviem un akmeņainām kalnu virsotnēm. Tas sagādāja grūtības vairākiem Latvijas junioru izlases dalībniekiem kvalificēties A finālam. A finālam kvalificējās Sandra Grosberga, Alvis Reisnsons un Laura Leiboma. Tikai 20 sekundes pietrūka Endijam Titomeram.

Fināla sacensībās viens no pirmajiem startētājem junioru grupā bija Alvis Reinsons, kurš finišā uzrādīja labāko laiku. Sarežģītajā distancē netika pieļautas būtiskas kļūdas. 4,2km garo distanci A.Reinsons veica pa 31:36. Atlika vien gaidīt, ko iespēs konkurenti. Galu galā 34 juniori bija ātrāki par Latvijas pārstāvi. Sasniegtais 35.rezultāts ir A.Reinsona individuāli labākais sasniegums Pasaules junioru čempionātos. Par čempionu kļuva 18 gadus vecais Olli Ojanaho no Somijas, kurš bija par 6:23 ātrāks nekā A.Reinsons.

Sieviešu grupā Sandra Grosberga, kaut gan pieļāva samērā lielu kļūdu uz trešo kontrolpunkut (aptuveni 1:40), tomēr spēja izvairīties no citām kļūdām un finišā ieņemt augsto 20.vietu, 3,6km garo distanci noskrienot pa 31:28, kas bija par 4:31 ilgāk nekā uzvarētājai Amlīnei Alsandai (Norvēgija). Laura Leiboma pieļāva tikai vienu manāmu kļūdu, kur zaudēja aptuveni 40 sekundes, un galu galā ierindojās 53.vietā, 11:11 aiz līderes.

Čempionāts turpināsies ar garo distanci ceturtdien un stafeti piektdien.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs
LOF preses dienests,