Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Trīs Latvijas orientieristi pārvar EČ kvalifikāciju vidējā distancē

Trīs Latvijas orientieristi pārvar EČ kvalifikāciju vidējā distancē
Inga Dambe
Foto: Jans Kobahs, worldofo.com

Latvijas orientieristi Artūrs Pauliņš, Inga Dambe un Laura Vīķe otrdien pārvarēja Šveicē notiekošā Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensības.

Vidējās distances kvalifikācijā vīriem un dāmām sportisti bija iedalīti trijās grupās, pirmajiem 17 no katras grupas un labākajam 18. vietas ieguvējam sasniedzot trešdien gaidāmo finālu. Kvalifikācijā vislabāk no Latvijas sekmējās Dambei, kura izcīnīja piekto vietu savā kvalifikācijas grupā. 3,3 kilometru distanci ar 15 kontrolpunktiem viņa veica 28 minūtēs un 14 sekundēs, kas bija desmitais labākais rezultāts starp visām kvalifikācijas dalībniecēm.

Tikmēr Vīķe ar rezultātu 32 minūtes un 18 sekundes bija savas grupas 11. pozīcijā.

Savukārt kvalifikāciju starp dāmām nepārvarēja Līga Valdmane, Sandra Grosberga un Irita Puķīte, kurām visām līdz finālam pietrūka vismaz pusotra minūte.

Vīriem situācija cīņā par vietu finālā bija ļoti saspringta. Pauliņš savā grupā ieņēma 18. vietu un sasniedza finālu, turklāt vien par divām sekundēm apsteidza 19. pozīciju. Zīmīgi, ka divās grupās bija dalīta 16. vieta, bet vēl vienā grupā divi sportisti dalīja 17. pozīciju, līdz ar to arī no tās finālā iekļuva 18 sportisti.

No Latvijas sportistiem finālā netika Mārtiņš Sirmais, Andris Kivlenieks, Uldis Upītis, Andris Jubelis un Dāvis Dišlers. Upītis no fināla atpalika par 46 sekundēm, bet Sirmais un Kivlenieks zaudēja daudz vairāk, kamēr Jubelis nesasniedza finišu, bet Dišleru diskvalificēja.

Pilni vidējās distances kvalifikācijas rezultāti: file:///C:/Users/PremiumDELL.com/Downloads/rl_eoc2018_middle_quali.pdf

Zīmīgi, ka Sirmais 2006. un 2008. gadā guva sudraba medaļas Eiropas čempionātā tieši vidējā distancē.

Eiropas čempionāts svētdien sākās ar sprintu, kur no Latvijas finālā tika vienīgi Jubelis un Pauliņš, paliekot bez augstām vietām.

Eiropas čempionātā orientēšanās sportā Latviju kopā pārstāv 13 sportisti. Tās viņiem ir pēdējās augsta līmeņa sacensības pirms vasarā Latvijā gaidāmā pasaules čempionāts. Eiropas čempionāts, tāpat kā pasaules čempionāts, šogad pēdējo reizi notiek klasiskajā formātā, ietverot gan meža, gan sprinta distances. Labākie tiks noskaidroti sprintā, vidējā distancē, sprinta stafetē, stafetē un garajā distancē. Eiropas čempionātā tradicionāli ir kvalifikācija gan vidējai, gan garajai distancei, taču šogad programma saīsināta, izņemot garās distances kvalifikāciju.

Eiropas čempionātā šogad piedalās dalībnieki no 32 valstīm, tostarp ne tikai Eiropas, jo kontinenta čempionāts ir arī sezonas pirmais Pasaules kausa posms. Sacensībās startēs vairāk kā 300 sportisti - 172 vīrieši un 136 sievietes.


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.