Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Skrastiņai trešā vieta Pasaules militārpersonu sporta spēlēs

Rolands Eliņš

Skrastiņai trešā vieta Pasaules militārpersonu sporta spēlēs
Aija Skrastiņa
Publicitātes foto

Dienvidkorejā notiekošajās Pasaules militārpersonu sporta spēlēs orientieriste Aija Skrastiņa izcīnījusi bronzas medaļu vidējā distancē. Jāatzīmē arī Lauras Vīķes izcīnītā augstā 6.vieta un Edgara Bertuka sasniegtais 11.rezultāts. Spēlēs paredzētas arī sacensības garajā distancē 8.oktobrī un stafetē 10.oktobrī.

Dongjangas universitātes apkārtnē vakar, 6.oktobrī, notika Pasaules militārpersonu sporta spēļu pirmās sacensības orientēšanās sportā. Vidējā distancē par uzvarētājiem vīriešu un sieviešu konkurencē kļuva Krievijas sportisti Dmitrijs Cvetkovs un Tatjana Rjabkina, taču arī Latvijas sportisti sasniedza ļoti labus rezultātus. Aija Skrastiņa izcīnīja trešo vietu, distanci veicot 37:23 minūtēs, kas par 2:03 atpalika no uzvarētājas laika.

Atzīstami startējusi arī Laura Vīķe, kura ierindojās sestajā vietā, 4:47 aiz līderes. Vēl sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēja Elīna Kārkliņa, kurai 36.rezultāts.

Vīriešu konkurencē starp Latvijas karavīriem ātrākais bija Edgars Bertuks, kuram 11.rezultāts. Mārtiņš Sirmais ierindojās 20., Andris Jubelis sekoja 22.vietā, bet Artūrs Pauliņš un Artjoms Rekuņenko finišēja bez ieskaitīta rezultāta.

Orientēšanās sacensības Pasaules karavīru spēlēs turpināsies rīt ar garo distanci un stafetes sacensībām sestdien.

Starptautiskās Militārās sporta asociācijas (CISM) organizētajās spēlēs piedalās aptuveni 8700 karavīru no 110 CISM dalībvalstu bruņotajiem spēkiem. Sacensības norisinās reizi četros gados un tajās startē gandrīz visi pasaules labākie orientieristi.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests