Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Orientieristam Zērnim Līgatnē sestā vieta pasaules čempionāta iesildīšanas sacensībās

Orientieristam Zērnim Līgatnē sestā vieta pasaules čempionāta iesildīšanas sacensībās
Rūdolfs Zērnis (no labās), Edgars Bertuks un Andris Jubelis
Foto: PhotoMiller sports

Latvijas orientierists Rūdolfs Zērnis sestdien Līgatnē izcīnīja sesto vietu nākamajā mēnesī gaidāmā pasaules čempionāta atlases sacensību vidējā distancē, kur gan sportisti bija sadalīti divās grupās.

Uz atlases sacensībām, lai pierastu pie pasaules čempionāta reljefiem, ieradusies lielākā daļa pasaules labāko orientieristu. Vīru sacensībās pirmajā grupā sestdien 5,9 kilometru distancē ar 16 kontrolpunktiem pārliecinoši triumfēja septiņkārtējais pasaules čempions Ūlavs Lunnaness no Norvēģijas, kurš distanci veica 34 minūtēs un 13 sekundēs.

Zērnis uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un divas sekundes, kamēr 11. vietā distanci noslēdza Artūrs Pauliņš, zaudējot trīs minūtes un 47 sekundes. Vēl no latviešiem 18. vietā bija nesen kārtējo operāciju pārcietušais Edgars Bertuks, kamēr 24. vietu guva vēl viens veterāns Mārtiņš Sirmais. Tikmēr Andris Jubelis, Jānis Tamužs, Artjoms Rekuņenko un Andris Kivlenieks bija attiecīgi 32., 35., 38. un 40. pozīcijā starp 59 ieskaiti guvušajiem sportistiem.

Savukārt otrajā grupā dominēja Somijas un Šveices sportisti.

Dāmām pirmajā grupā, veicot 4,7 kilometru distanci ar 14 kontrolpunktiem, triumfēja norvēģiete Marianne Annešena, kura karjerā guvusi 14 pasaules čempionātu medaļas. Veterāne distanci veica 35 minūtēs un 44 sekundēs.

Šeit no latvietēm 12. vietu guva Sandra Grosberga, zaudējot trīs minūtes un 24 sekundes, kamēr vēl 21 sekundi lēnāka bija 14. pozīciju ieņēmusī Laura Vīķe. Tikmēr 27. vietu guva Līga Valdmane, bet 32. pozīcijā palika Irita Puķīte.

Arī šeit otrajā grupā dominēja somietes un šveicietes.

Kā vēstīts, piektdien Limbažos notikušajā sprintā, kur visi sportisti skrēja vienā grupā, no mājiniekiem labākā bija dāmu sacensībās 12. vietu guvusī Grosberga. Atlases sacensības noslēgsies svētdien ar garo distanci.

Komandu atlases sacīkstēs piedalīsies 251 sportists no 26 valstīm. Šajās sacensībās izlases sastāvu noskaidros arī Latvijas komanda, kas dalībai pasaules čempionātā varēs pieteikt 11 sportistus (sešus vīrus un piecas dāmas), bet par vietu izlasē atlases sacīkstēs Limbažos un Līgatnē cīnīsies 16 sportisti. Tomēr Latvijas izlases atlases kritēriji paredz izlases veidošanu, ņemot vērā arī citus faktorus, un dalība atlasēs nav obligāta.

Pasaules čempionāts Latvijā notiks no 4. līdz 12. augustam. Dalību pasaules čempionātā šobrīd oficiāli apstiprinājušas 42 valstis, tostarp 2017. gada pasaules čempionāta medaļnieces Zviedrija, Francija, Šveice, Somija, Krievija, Ukraina, kā arī tādas valstis kā Austrālija, Brazīlija, Kazahstāna, Ēģipte, Ķīna, ASV, Korejas Republika Jaunzēlande un citas. Pasaules čempionātam pieteikti 339 sportisti (184 vīrieši un 155 sievietes), taču lielākā daļa valstu vēl nav noteikušas savu izlašu sastāvus, tāpēc daudzas komandas šonedēļ Latvijā piedalīsies atlases sacensībās, pēc kā tad kļūs zināms, tieši kuri orientieristi startēs pasaules čempionātā.


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.