Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pasaules labākā orientieriste: "Šogad Latvijā esmu jau ceturto reizi"

Pasaules labākā orientieriste: "Šogad Latvijā esmu jau ceturto reizi"
Tūve Aleksandešone
Foto: Matias Salonen/IOC

Pasaules labākā orientieriste Tūve Aleksandešone, kura šobrīd Latvijā piedalās pasaules čempionātā, uzskata, ka sacensības ir noorganizētas labi. Viņa iepriekš ilgāku laiku gatavojusies Latvijā un šogad šeit ir jau ceturto reizi.

Pasaules čempionāts sestdien sākās ar sprinta sacensībām Rīgas centrā. Vecrīgā notikušajā finālā zviedriete ilgstoši atradās vadībā, tomēr vienā distances posmā 500 metros zaudēja 14 sekundes, izcīnot otro vietu aiz dānietes Majas Almas, kura par pasaules čempioni tieši sprintā kļuva ceturto gadu pēc kārtas. Aleksandešone revanšējās svētdien, kad kopā ar Zviedrijas izlasi Āgenskalnā triumfēja sprinta stafetē.

Aleksandešone ir vien 25 gadus veca, bet jau tikusi pie 12 pasaules čempionātu medaļām - sešiem zeltiem, pieciem sudrabiem un vienas bronzas. Pēc sestdienas sprinta ar sportisti aprunājās arī Sportacentrs.com, tobrīd zviedrietei neesot pārāk priecīgai.

"Sacīkste nebija laba, jo zaudēja pārāk daudz laika, tāpēc finišā biju vīlusies. Pat pašā finišā zaudēju sekundes, jo skrēju uz starta nevis finiša zonu. Vietā, kur zaudēju daudz laika, zināju, ka pieņēmu sliktu lēmumu," par sprintu teica Aleksandešone. "Kopumā bija ātra un tiešām laba trase. Tā bija viltīga, kurā iespējams izvēlēties daudzus variantus."

Aleksandešone atzina, ka Vecrīgā nācies ar vairākiem cilvēkiem saskrieties, jo tur to bija tiešām daudz.

Pasaules čempionāta organizēšanu Aleksandešone nosauca par labu, neprognozējot, cik medaļas viņa izcīnīs. "Nepieciešams aizvadīt labas sacīkstes." Pirms pasaules čempionāta daudzi orientieristi ilgstoši trenējušies Latvijā, pierodot pie šejienes mežiem. "Šī man šogad Latvijā ir ceturtā reize. Meži ir tiešām zaļi, izaicinoši, tur klāsies grūti."

Pasaules čempionāts jau otrdien turpināsies Siguldā ar vidējās distances sacensībām. Pēc tam ceturtdien Turaidā tiks aizvadītas stafetes, bet sestdien turpat - garā distance.

PČ sprinta stafetes starts (zilajā formā Aleksandešone)


, 2018-08-07 00:13, pirms 6 gadiem
46. sekunde video
, 2018-08-07 01:05, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - БРОСИТЬ КУРИТЬ БЕЗ УСИЛИЙ! Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросилa без физический и моральных усилий за 1 день!
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.