Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Pauliņš un Jubelis kā vienīgie pārvar EČ orientēšanās sprinta kvalifikāciju

Ints Megnis
Ints Megnis

Pauliņš un Jubelis kā vienīgie pārvar EČ orientēšanās sprinta kvalifikāciju
Artūrs Pauliņš
Foto: Ojars Millers

Artūrs Pauliņš un Andris Jubelis svētdienas rītā Šveicē kā vienīgie no Latvijas pārvarēja Eiropas čempionāta orientēšanās sportā sprinta kvalifikāciju.

Sprinta kvalifikācijā vīriem un dāmām sportisti bija iedalīti trijās grupās, labākajiem 17 no katras grupas sasniedzot vēlāk vakarā gaidāmo finālu. Tas no Latvijas izdevās vienīgi diviem sportistiem.

Visaugstāko rezultātu sasniedza Pauliņš, kurš ar rezultātu 14 minūtes un desmit sekundes bija septītais savā grupā. Tikmēr Jubelis bija 42 sekundes ātrāks par Pauliņu, bet tas viņam savā grupā deva 13. vietu.

Sprinta fināls vīriem sāksies plkst. 18:10 pēc Latvijas laika.

Sprinta kvalifikāciju neizdevās pārvarēt Andrim Kivleniekam (26.), Uldim Upītim (29. vieta savā grupā), Endijam Titomeram (30.) un Dāvim Dišleram (36.) starp vīriem, kā arī Latvijas dāmām Sandrai Grosbergai (19.), Līgai Valdmanei (21), Elīnai Kārkliņai (27.), Ingai Dambei (27.) un Iritai Puķītei (29).

Pilni sprinta kvalifikācijas rezultāti: eoc.eoc2018.live

Eiropas čempionātā orientēšanās sportā Latviju kopā pārstāvēs 13 sportisti. Tās viņiem būs pēdējās augsta līmeņa sacensības pirms vasarā Latvijā gaidāmā pasaules čempionāts. Eiropas čempionāts, tāpat kā pasaules čempionāts, šogad pēdējo reizi notiks klasiskajā formātā, ietverot gan meža, gan sprinta distances. Labākie tiks noskaidroti sprintā, vidējā distancē, sprinta stafetē, stafetē un garajā distancē. Eiropas čempionātā tradicionāli ir kvalifikācija gan vidējai, gan garajai distancei, taču šogad programma saīsināta, izņemot garās distances kvalifikāciju.

Eiropas čempionātā šogad piedalīsies dalībnieki no 32 valstīm, tostarp ne tikai Eiropas, jo kontinenta čempionāts ir arī sezonas pirmais Pasaules kausa posms. Sacensībās startēs vairāk kā 300 sportisti - 172 vīrieši un 136 sievietes.