Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Orientēšanās izlasei 32.vieta Pasaules kausa finālposma sacensībās sprinta stafetē

Orientēšanās izlasei 32.vieta Pasaules kausa finālposma sacensībās sprinta stafetē
Sandra Grosberg, Foto: Jānis Līgats

LETA. Latvijas orientēšanās izlase piektdien Prāgā ieņēma 32.vietu Pasaules kausa finālposma sprinta stafetes sacensībās. Latviju sprinta stafetē pārstāvēja Sandra Grosberga, Līga Valdmane, Matīss Slikšjānis un Uldis Upītis.

Trasē pirmā devās Grosberga, kura pēc savas veiktās distances bija dalītā septītajā vietā. Otro etapu aizvadīja Slikšjānis, kurš gan nokrita uz 22.pozīciju, kamēr trešajā skrējienā Upītis nokrita vēl par desmit vietām. Valdmane pēdējā posmā nesaglāba situāciju un Latvijas izlase finišēja 32.pozīcijā 36 komandu konkurencē.

Aģentūra LETA jau informēja, ka ceturtdien Rūdolfs Zērnis vienīgais no latviešiem iekļuva Pasaules kausa finālposma sprinta izslēgšanas cīņu pirmajā kārtā, nepārvarot sacensību ceturtdaļfinālu.

Sestdien turpat Prāgā norisināsies sacensības vidējā distancē, bet svētdien Mlada Boleslavā būs mači sprintā.

Kā vēstīts, augusta sākumā Siguldā un Rīgā norisinājās pasaules čempionāts orientēšanās sportā, kas vienlaicīgi bija Pasaules kausa otrais posms. Latvijas orientieristi pašu mājās notikušajās meistarsacīkstēs palika bez lieliem panākumiem.

Pasaules kausā ir četri posmi un pēdējais no tiem šajā nedēļas nogalē tiek aizvadīts Čehijā.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.