Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Bertuks un Vīķe otrajā desmitā pasaules orientēšanās čempionāta vidējā distancē

Bertuks un Vīķe otrajā desmitā pasaules orientēšanās čempionāta vidējā distancē
Edgars Bertuks
Foto: Donats Lazausks

Ar diviem augstvērtīgiem rezultātiem izcēlušies Latvijas sportisti Skotijā notiekošajā pasaules čempionātā orientēšanās sportā. Edgars Bertuks izcīnījis 15., bet Laura Vīķe - 18.vietu vidējās distances sacensībās. Abiem sportistiem bija iespēja tiks starp labākajiem desmit, taču tas neizdevās orientēšanās kļūdu dēļ.

Pie Darnavejas pils norisinājās pirmā šī pasaules čempionāta meža distance - individuālajam sprintam un jauktajai sprinta stafetei, kas notika pilsētās, sekoja vidējā distance apvidū, kas visnotaļ atgādināja Latvijā sastopamu - nelielas reljefa formas un laba skrienamība dažbrīd mijās ar sliktāk skrienamām mežu daļām, kurās arī sportisti pārsvarā kļūdījās.

Lai arī pirms sacensībām Latvijas izlases līderis Edgars Bertuks bija izvirzījis mērķi iekļūt starp labākajiem desmit, arī izcīnītā 15. vieta neliek kaunēties. Bertuks nebija laimīgs par 15. rezultātu, jo aptuveni vienu minūti lielā kļūda liedza iekļūt starp labākajiem desmit. Izlases treneris Jari Ikaheimonens piebilst, ka arī 15. vieta ir labs sasniegums, ņemot vērā, ka gandrīz visi sportisti, kuri iekļuva labāko divdesmitniekā, kādreiz ir izcīnījuši PČ medaļu.

Laura Vīķe uzrādīja savu karjeras labāko rezultātu PČ distancēs, aizsniedzoties līdz 18. vietai. Tehniski vienmērīgi veikta distance ļāva sportistei būt priecīgai par sasniegto. Taču pāris kļūdas tika pieļautas, kuras liedza iekļūt starp labākajām desmit. Pēc finiša Vīķe atzina, ka kļūdas pārsvarā tika pieļautas, izvēloties nepareizos ceļu variantus. Inga Dambe izcīnīja 28. vietu, distanci veicot savā parastajā līmenī ar nedaudz vairāk kļūdām kā ierasts.

"Cienījams rezultāts ar iespējām tikt augstāk," tā sportistes sniegumu komentēja J.Ikaheimonens. Pasaules čempionāta debitante Līga Valdmane ar stabilu un drošu skrējienu izvairījās no lielām kļūdām un uzrādīja gluži labu rezultātu - 43. vieta -, ņemot vērā to, ka šogad Valdmane pirmo gadu startē pieaugušo konkurencē. Andris Jubelis pēc finiša sacīja, ka distance bija diezgan smaga un, kaut gan pāris vietās zaudēja pāris sekundes, lai būtu drošs savā orientēšanās, ir apmierināts ar savu sniegumu. Jubelis ierindojās 34. vietā. Šodien čempionāts turpinās ar stafetes sacensībām.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests


Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.
Starts sieviešu finālam. S.Grosberga (114), E.Ķuze (106), I.Jumiķe (163), D.Putne (128). Foto: LOF.

Pasaules elites orientieristi Grosberga un Mihiels uzvarējuši "Lieldienu balvas" sprintā

Pirms dažām dienām Vecrīgā notikušajā OK "Ozons" rīkotajā "Lieldienu balvā" orientēšanās sportā sprinta distancē, kas pulcēja vairāku valstu pārstāvjus, tajā skaitā arī pasaules elites orientieristus, nepārspēti izrādījās augstākā līmeņa sprinta orientēšanās speciālisti — 2022. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs beļģis Janniks Mihiels un Sandra Grosberga, kura pagājušā gada Eiropas čempionātā sprintā ierindojās 7. vietā.
Pirms starta 3h MTB orientēšanās. Foto: Xevents.

Ar PČ 14. vietas ieguvēja Sarksņas uzvaru sākusies rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 5. sezona

Baltijas valstīs lielākā un populārākā rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāla “Pilsētas leģendas” piektā sezona, piedaloties visu triju Baltijas valstu pārstāvjiem, uzsākta 1. aprīlī ar “Spilves pļavu rogainingu”, kas bija pirmais no kopumā sešiem posmiem un ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību un tirdzniecības centru “Damme”, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu. Velo orientēšanās distancē pārliecinošu uzvaru svinēja pērn pasaules čempionātā izcīnījušais ogrēnietis Andris Sarksņa. Sacensību dalībnieku vidū bija arī olimpiete soļošanā Agnese Pastare, Latvijas čempionāta medaļnieki vieglatlētikā Aigars Feteris un Arnis Ozoliņš, kā arī triatlonā - Andis Grandāns.