Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Noslēgušās orientēšanās trīs dienu sacensības "Kāpa 2010"

Noslēgušās orientēšanās trīs dienu sacensības "Kāpa 2010"
Mārtiņš Sirmais

Ar uzvarētāju apbalvošanu Alūksnes Pilssalas estrādē noslēgušās trīs dienas ilgušās orientēšanās sacensības „Kāpa 2010”. Sacensībās kopumā piedalījās vairāk kā 1500 dalībnieki no 16 valstīm - Austrālijas, Baltkrievijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Beļģijas, Krievijas, Lielbritānijas, Itālijas, Ungārijas, Moldovas un citām. Liels prieks, ka trīs dienu kopvērtējumā spēcīgākajā grupā – vīriešu elites klasē uzvaru spēja iegūt mūsu valsts pārstāvis - Mārtiņš Sirmais. Lai arī sieviešu elites klasē noritēja spraigas un grūtas cīņas, mūsu sportistēm uzvaru nācās atdot lietuvietei Sandrai Paužaitėi.

Trešās dienas garā un grūtā distance apstiprināja, ka, lai gūtu labus rezultātus, nepieciešama ne tikai prasme labi saprast karti, bet arī ātras kājas un, galvenais, izturība. Trīs dienu kopvērtējumā ne viens vien sportists ar citiem sacentās, cīnoties ne tikai par minūtēm, bet arī par sekundēm. Ikviens skatītājs par to varēja pārliecināties, vērojot sacensību trešās dienas distances beigas, kurās kontrolpunkti bija izvietoti Alūksnes pilsētas parkā – tajā labi varēja redzēt, ka vairums sportistu atdeva teju visus savus spēkus, lai tikai sasniegtu labāku rezultātu.

Elites grupā vīriešiem uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Mārtiņš Sirmais (Auseklis IK), trīs dienu kopvērtējumā vairāk kā par 10 minūtēm apsteidzot Jāni Krūmiņu (Briksnis SK) un igauni Andreasu Kraasu. Sievietēm uzvaru izcīnīja lietuviete Sandra Paužaitė, taču līdzjutējus ļoti patīkami pārsteidza Latvijas izlases pārstāve Aija Skrastiņa (Briksnis SK), kura, pateicoties savam fantastiskajam trešās dienas rezultātam (vairāk kā par sešām minūtēm apsteidzot tuvākās sekotājas), spēja izcīnīt otro vietu sacensību trīs dienu kopvērtējumā. Visas trīs dienas patīkamu pārsteigumu sagādāja arī orientēšanās kluba Viga pārstāve Zanda Abzalone, liekot ne bez iemesla satraukties savām konkurentēm un kopvērtējumā iegūstot godpilno trešo vietu.

Visu grupu kopvērtējuma rezultāti aplūkojami orientēšanās kluba „Kāpa” interneta lapā: kapaok.lv: Kāpa 2010

Kā ierasts, „Kāpas” ietvaros norisinājās arī sacensības sprinta distancēs. Starts tām tika dots sestdienas vakarā pie Alūksnes novada pašvaldības ēkas un tās pulcēja ne mazums skrējēju un līdzjutēju. „Kāpas 2010” sprints bija arī Latvijas Sprinta kausa ceturtais posms. Elites klasēs sprintā uzvaru izcīnīja Artūrs Pauliņš (Sm BJSS-Azimuts OK) un lietuviete Sandra Paužaitė. Pilni sprinta rezultāti aplūkojami šeit:
kapaok.lv: Kāpa 2010 sprints Alūksnē - Results

Informāciju sagatavoja Anda Bīriņa, LOF preses dienests
Foto: Dace Buža

  +3 [+] [-]

, 2010-07-05 18:46, pirms 14 gadiem
ō tas taču vārda brālis gastronomam !

     [+] [-]

, 2010-07-05 18:57, pirms 14 gadiem
Ir, ir! Kaut kādā gada balvu pasākumā, neatceros precīzi, viņi abi vēl bija uzaicināti pasniegt balvu

  -1 [+] [-]

, 2010-07-07 11:33, pirms 14 gadiem
Šogad bija izvēlēta arī ļoti pateicīga vieta sacīkstēm un sacīkšu dalībnieku nometnei - pie Alūksnes ezera. Nebūtu ūdens tuvumā, droši vien to trešo dienu mocītu kā Golgātu. bit.ly: Kāpa un pilnīga Alūksne « Kases gabali