Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Marta beigās sāksies jaunā orientēšanās sezona Liepājas apkārtnē

Marta beigās sāksies jaunā orientēšanās sezona Liepājas apkārtnē
Foto: Lejaskurzemes tūrisma un orientēšanās klubs DR-krasts

No 28. marta atsāksies āra orientēšanās pasākumi Liepājā un tās apkārtnē, aicinot ikvienu interesentu piedalīties gan orientēšanās apmācībās, gan sacensībās dažādās Lejaskurzemes vietās.

Orientieristi sezonu sāks 28. martā ar sacensībām “Lejaskurzemes čempionāts”, kas notiks Nīcas novada Pāļu kalna apkārtnē. Pieteikties sacensībām var līdz 25. martam elektroniski Latvijas Orientēšanās federācijas mājaslapā https://lof.lv/pieteikumi.

Savukārt īpaši jauniem dalībniekiem arī šogad tiks organizētas bezmaksas apmācības, kurās ikviens interesents pieredzējušu orientieristu vadībā varēs apgūt orientēšanās pamatus. Apmācībās plānots apgūt gan teoriju, gan stiprināt praktiskās iemaņas, dodoties dabā.

Pirmās apmācības notiks 2. aprīlī LOC Manēžā, kur tiks apgūta orientēšanās teorija un pamata prasmes – kartes lasīšana, apzīmējumu tulkošana utml.

Tālākās apmācības būs praktiskas nodarbības dabā, orientieristu pavadībā mēģinot orientēties apvidū, lietot kompasu un uzzināt citus noderīgus ieteikumus. Praktiskās nodarbības notiks:
30. aprīlī Jūrmalas ielas galā pie bērnu rotaļu laukuma,
11. jūnijā Beberliņu atpūtas parkā,
6. augustā Liedaga ielas galā pie Tenisa halles,
3. septembrī Jūrmalas ielas parkā pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem.

Lai stiprinātu gūtās zināšanas, pēc katrām apmācībām būs iespēja izmēģināt patstāvīgi savas prasmes kādā no orientēšanās seriāla “DR-krasts” posmiem, kas notiks Liepājas pilsētā:
7. aprīlī Beberliņos,
5. maijā Liepājas ziemeļos,
16. jūnijā Ziemeļu fortos,
11. augustā Liepājas dienvidos,
8. septembrī Ziemeļu fortos.

Šogad orientēšanās seriāls “DR-krasts” kopumā veidos 20 posmus dažādās Lejaskurzemes vietās – Grobiņā, Pāvilostā, Nīcā, Aizputē, Durbē, Lieģos, Kazdangā, Ziemupē, Cīravā, Vērgalē, Kalvenē un Liepājā. Orientēšanās seriāls sāksies 7. aprīlī un turpināsies līdz pat 29. septembrim.

Aktuālajam orientēšanās pasākumu kalendāram var sekot līdzi DR-krasts sociālā tīkla profilā facebook.com/drkrasts vai mājaslapā Jaunumi

Savukārt rudenī orientēšanās pasākumus Liepājā noslēgs Latvijas orientēšanās nakts 25. septembrī un Liepājas orientēšanās čempionāts 10. oktobrī.

Orientēšanās pasākumi notiek ar Liepājas pilsētas atbalstu.

Informāciju sagatavoja
Jānis Bethers
Lejaskurzemes tūrisma un orientēšanās klubs “DR-krasts”
vadītājs


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.