Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Izturīgākie orientieristi tiksies Latvijas čempionāta maratona distancē

Jānis Celmiņš

Tuvojas Latvijas orientēšanās sporta sezonas noslēguma nopietnākais pārbaudījums -Latvijas čempionāts maratonā, kas sestdien, 8. oktobrī, notiks Baldones novadā pie Kausezera. Tas būs arī pēdējais Latvijas čempionāts orientēšanās sportā šosezon, kas arīdzan tiks vērtēts Latvijas kausa ieskaitē.

Šajās sacensībās piedalīsies spēcīgākie un izturīgākie Latvijas orientieristi, jo šī ir pagarināta orientēšanās distance. Vīriešu elites grupas dalībnieki veiks 25 km, bet sieviešu elites grupas dalībnieces – 14 kilometru garu distanci. Šajās sacensībās būs kopējais starts visām grupām, un tas pamatīgi pārbaudīs gan orientieristu izturību, gan taktiku. Bieži vien šajās sacensībās cīņas iznākums nav paredzams līdz pat pēdējam kontrolpunktam.

Apvidū, kā to raksturo sacensību organizatori – Orientēšanās klubs “Ozons”, Sporta klubs “Briksnis” un Latvijas Orientēšanās federācija – pamatā ir skujkoku mežs ar pamežu. Meža ezeri un purvi mijas ar vidēja izmēra iekšzemes kāpu reljefa formām. Vietām – dažāda vecuma izcirtumi, regulārs stigu un ceļu tīkls, skrienamība – no labas līdz vidējai.

Sākot no pulksten 10:00 dalībniekiem jāierodas uz reģistrāciju, lai 10:45 atklātu sacensības, bet 11:00 kopīgi dotos distancē.

Pagājušajā gadā par čempioniem orientēšanās maratonā jeb pagarinātajā distancē kļuva Jānis Kūms un Kristīne Bertuka. Jānis Kūms finišēja ar laiku 2:41:03, iegūstot savu pirmo individuālo zelta medaļu Latvijas čempionātos, bet Kristīne Bertuka visas distances garumā bija nešaubīga līdere un finišu sasniedza pēc 2:03:23, izcīnot jau trešo čempiones titulu šajā distancē.

Vairāk informācijas par sacensību norisi var iegūt sacensību mājas lapā: Latvijas čempionāts orientēšanās maratonā |...