Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Igaunijā startē Latvijas ziemas orientēšanās sacensību sezona

Igaunijā startē Latvijas ziemas orientēšanās sacensību sezona
Raivo Kivlenieks
Publicitātes foto

Latvijā sniega trūkumam neļaujot izveidot orientēšanās sacensībām nepieciešamo slēpošanās trašu tīklu, pirmās 2014.gada ziemas orientēšanās sacensības ar plašu Latvijas sportistu pārstāvniecību tika aizvadītas Igaunijā. Igaunijas orientēšanās ar slēpēm tūrē ar ļoti labiem rezultātiem startēja Raivo Kivlenieks, Nauris Raize un Sigita Lapsiņa. Atzīstamu sniegumu rādīja arī citi sportisti.

Tuvojas pasaules veterānu, pasaules junioru un jauniešu Eiropas ziemas čempionāti Igaunijā (18.-23.februāris), kā arī Eiropas čempionāts pieaugušajiem Krievijā (7.-14.marts). Tā kā laika apstākļi lika atcelt paredzēto Latvijas čempionātu, un meteoroloģiskās prognozes nesola situācijas uzlabošanos, Latvijas jauniešu un junioru izlases kandidātiem sava varēšana bija jāatrāda trīs dienu sacensībās Igaunijā, startējot 18 un 20 vecuma grupās.

31.janvārī sacensības atklāja sprinta distances. M18 grupā ceturtajā vietā pirmajā dienā finišēja Konstantīns Bogdanovs. M20 grupā Emīls Henrijs Taube bija ātrākais, par 26 sekundēm apsteidzot igauņu sportistu otrajā vietā, par 2:07 un 3:59 Jāni Bauni un Nauri Raizi, kuri ierindojās, attiecīgi, trešajā un ceturtajā vietā. M21 grupā izcēlās Raivo Kivlenieks, finišējot trešajā vietā.

N18 (sieviešu) grupā otrajā vietā pirmajā dienā ierindojās Vilma Alberinga, tiesa, 5:40 aiz spēcīgās igauņu sportistes Dorisas Kudres. Junioru grupā otro un trešo vietu ieņēma Laura Leiboma un Sigita Lapsiņa no uzvarētājas atpaliekot vairāk nekā divas minūtes. Ļoti labu rezultātu elitē sasniedza Līga Valdmane, kurai trešā vieta, tikai divas sekundes aiz otrās vietas un 3:22 aiz ļoti spēcīgās Deisijas Kudres, kura šogad ierindojās trešajā vietā Pasaules Kausa pirmajā posmā.

Sacensību otrajā dienā, 1.februārī, dalībniekus atkal sagaidīja sprinta distances. Šoreiz citā statusā - kā Igaunijas čempionāts.

Uldis Upītis bija labākais no latviešiem M18 grupā, finišējot 3.vietā, 1:53 aiz lietuviešu uzvarētāja. 43 sekundes un vienu pozīciju Upītim zaudēja Niks Pļaviņš. Junioru grupā N.Raize droši uzvarēja, 1:55 aiz viņa, trešajā vietā, finišēja J.Baunis. R.Kivleniekam septītā vieta elitē.

Meiteņu junioru grupā S.Lapsiņai pietrūka 27 sekundes līdz trijniekam - ceturtā vieta. L.Valdmane elitē finišēja 6.vietā, 4:18 aiz D. Kudres.

Svētdienā, 2.februārī, sacensību programmā bija garākā no distancēm - vidējā, kas arī bija ar Igaunijas čempionāta statusu. 18 puišu grupā trešo vietu atkārtoja U.Upītis, tikai 48 sekundes piekāpjoties uzvarētājam, secīgi aiz viņa ierindojās Jevgeņijs Daņilovs, Niks Pļaviņš un Konstantīns Bogdanovs.

Junioru konkurencē atkal labākais bija N.Raize, tuvāko konkurentu apsteidzot par 2:39. E.H.Taube, kuru piemeklēja diskvalifikācija sacensību otrajā dienā, finišēja trešajā vietā, 5:53 aiz uzvarētāja un 35 sekundes priekšā J.Baunim. Elitē patīkami pārsteidza R.Kivlenieks, kurš kļuva par distances uzvarētāju ar vairāk kā minūtes pārsvaru.

N18 grupā piektajā vietā finišēja V. Alberinga, zaudējot uzvarētājai 9:28, N20 grupā S.Lapsiņa aizsniedzās līdz otrajai vietai, 3:44 aiz uzvarētājas. Elitē L.Valdmane ierindojās devītajā vietā, 10:44 aiz uzvarētājas.

Trīs dienu rezultāti tika skaitīti kopā. M18 grupā trešo vietu kopvērtējumā ieņēma N.Pļaviņš (Ilves/Arona), ceturto - K.Bogdanovs (BJC “Jaunība”) M20 grupā uzvarēja N.Raize (Ilves/Arona), un trešo vietu izcīnīja J.Baunis (Ilves/Arona). R.Kivlenieks (OK Ogre) ar vienas sekundes pārsvaru uzvarēja elites grupas kopvērtējumā. Elitē vēl astotais bija Nauris Neimanis, desmitais - Toms Veits, 11. - Jānis Peilāns un 14. - Reinis Putniņš.

N20 grupā par absolūto uzvarētāju kļuva S.Lapsiņa (Ilves/Arona), bet elitē L.Valdmane (ZVOC) ieņēma ceturto vietu. Vēl ar ieskaitītu rezultātu kopvērtējuma rezultātos meklējama Dina Zobena (OK Purva Bridējs) desmitajā vietā.

M55 grupā dubultuzvaru Latvijai izcīnīja Juris Kokins (OK Meridiāns) un Harijs Lācars (OK Silva) N14 grupā labāko trijniekā ierindojās Elīna Skopāne (OK Azimuts) pirmajā un Sintija Ozola (ZVOC) trešajā vietā. Inguna Valdmane (ZVOC) N35 grupā izcīnīja otro vietu kopvērtējumā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF Sabiedrisko attiecību komisijas vadītājs


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
No kreisās: Grasis, treneris Neimanis un Silinš. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Orientieristu treneris: "Čempionāts ir izdevies, vienīgi junioriem cerības pilnībā piepildīt neizdevās"

Pēc Austrijas pilsētā aizvadītā pasaules čempionāta pieaugušajiem un junioriem un Eiropas čempionātā jauniešiem ziemas orientēšanās sportā, kur jauniešu grupās tika izcīnītas vairākas medaļas, Latvijas ziemas orientēšanās izlases treneris Nauirs Neimanis norādīja, ka čempionāts kopumā ir izdevies, taču junioru grupā nav izdevies pilnībā piepildīt cerības.
Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Renārs Grasis, Bruno Šterns un Lūkass Siliņš. Foto: Nauris Neimanis

Latviešiem Eiropas čempionāta zelts un bronza ziemas orientēšanās stafetē

Vēl vienu izcilu panākumu guvuši Latvijas slēpojošie orientieristi, kas šodien Austrijā notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem (U17) triumfēja stafetes sacensībās. Ķegumieši Renārs Grasis un Lūkass Siliņš kopā ar tīnūžnieku Bruno Šternu kļuva par čempioniem, bet meiteņu konkurencē bronzas medaļas šodien izcīnīja siguldiete Anete Salava kopā ar madonietēm Aneti Vintišu un Lieni Riekstiņu.