Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Grosberga un Pauliņš kļūst par Latvijas čempioniem sprintā

Grosberga un Pauliņš kļūst par Latvijas čempioniem sprintā
Latvijas čempionāta medaļnieki Andris Kivlenieks (no kreisās), Artūrs Pauliņš un Jānis Tamužs
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Sandra Grosberga un Artūrs Pauliņš sestdien Madonas pilsētā kļuva par Latvijas čempioniem orientēšanās sporta sprinta sacensībās.

Dāmām elites grupā 2,7 kilometru distancē ļoti pārliecinoši uzvarēja somiete Maija Sianoja, kurai 53 sekundes zaudēja Grosberga. Nākamajās astoņās vietās bija Norvēģijas sportistes, bet otrā labākā no latvietēm bija 12. vietu guvusī Līga Valdmane, kura no Grosbergas atpalika par 73 sekundēm.

Savukārt Latvijas čempionāta bronzas pozīcijā ierindojās Elīna Kārkliņa.

Tikmēr vīriem 3,1 kilometra distancē ar 23 kontrolpunktiem uzvaru izcīnīja norvēģis Dāgs Blankdjēls, distanci noskrienot 14 minūtēs un 55 sekundēs. Viņam deviņas sekundes zaudēja Pauliņš, bet pārējās vietas uz goda pjedestāla Latvijas čempionātā aizņēma Andris Kivlenieks un Jānis Tamužs.

Svētdien notika Latvijas čempionāts sprinta stafetē, kurā sacentās jauktās komandas. Šeit labākie bija norvēģi, bet vien divas sekundes piekāpās komanda "Kāpa" OK, kuras sastāvā bija Guntis Māliņš, Ainārs Lupiķis un Irita Puķīte. Pārējās Latvijas čempionāta medaļas izcīnīja komandas "Azimuts" OK-Sm BJSS (Matīss Slikšjānis, Artūrs Pauliņš, Agnija Caune) un "Mežmalas"/"Madona 1" (Alvis Reinsons, Artjoms Rekuņenko, Elīna Kārkliņa).

Sacensībās startēja daudzi ārzemnieki, jo jau drīzumā tieši Latvijā norisināsies pasaules čempionāts, tāpēc viņi šeit aizvada treniņnometnes.

Valsts mēroga sprinta sacensības Madonā nebija norisinājušās vairāk nekā 10 gadus un Latvijas čempionātam tika sagatavota pilnībā jauna karte.


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.