Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Jaunajiem orientieristiem četras medaļas pasaules skolēnu čempionāta vidējā distancē

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaunajiem orientieristiem četras medaļas pasaules skolēnu čempionāta vidējā distancē
Dāvis Šolmanis. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas jaunie orientieristi piektdien Igaunijas pilsētā Otepē izcīnījuši četras godalgas pasaules skolēnu čempionāta orientēšanās sportā vidējā distancē, to skaitā trim esot spožākā kaluma.

Latvija izcīnīja uzvaras abās puišu grupās izlašu vērtējumā - Dāvis Šolmanis bija labākais starp "M1 Selected" sportistiem, bet Emīls Lazdāns - "M2 Selected" grupā. Tikmēr vecākajā meiteņu grupā panākums bija Elzai Ķuzei ("W1 Selected"), kura līdz ar to tika jau pie otrās godalgas čempionātā.

Otro medaļu izcīnīja arī Agnese Jaunmuktāne, kura "W2 School" ieskaitē sasniedza otro labāko rezultātu. Savukārt tikai septiņas sekundes līdz bronzas godalgai M2 skolu konkurencē pietrūka Audrim Odo Vītoliņam, kurš sacensības noslēdza ceturtajā vietā.

Čempionātā puiši un meitenes sacenšas divās vecuma grupās un katrā no tām sportisti sadalīti izlašu jeb "selected" un skolu ("school") grupās. Līdz ar to Latvija piektdien izcīnīja trīs no maksimāli iespējamajām astoņām zelta godalgām.

Visus rezultātus iespējams apskatīt ŠEIT.

Pirms tam notika sacensības vidējā distancē, kurā Latvijai bija trīs medaļas - meiteņu vecākajā grupā izlašu klasē sudrabs un bronza bija attiecīgi Ķuzei un Kristīnei Brunerei, bet jaunāko meiteņu konkurencē skolu vērtējumā pie sudraba godalgas tika Jaunmuktāne no Smiltenes vidusskolas.

Čempionāts noslēgsies sestdien, kad tiks aizvadītas komandu sacensības.