Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas orientēšanās sporta komanda jauktajā sprinta stafetē izcīnījusi 19.vietu

Krišs Upenieks

Latvijas orientēšanās sporta komanda jauktajā sprinta stafetē izcīnījusi 19.vietu
Publicitātes foto

Vakar vakarā Skotijas pilsētā Neirnā tika izcinītas pirmās šī gada Pasaules orientēšanās čempionāta medaļas - jauktajā sprinta stafetē. Aizraujošā cīņā uzvarēja Dānijas komanda, bet Latvijas kvartetam nācās samierināties ar 19.vietu.

Jauktā sprinta stafete ir jaunākā Pasaules čempionāta disciplīna, kas pirmo reizi notika pērn Itālijā. Pirms gada Latvijas komanda finišēja 17.vietā, bet šogad izlases treneris Jari Ikaheimonens pirms starta cerēja uz vietu labāko desmitniekā.

Pirmajā etapā Latviju pārstāvēja Inga Dambe. Sportiste komentēja savu sniegumu stafetes sākumā: “Iespējams, pašā distances sākumā vajadzēja vairāk pacīnīties un tikt tuvāk līderu grupas priekšgalam, jo kāpu zonā vietām pat sanāca pāriet soļos lēnāk priekšā skrienošo sieviešu dēļ (kāpu zonā bija gara zāle un skriešana lielākoties notika pa šaurām taciņām), tāpēc tālāk pilsētas daļā līderu grupa jau bija pazaudēta un neizdevās vairs to panākt.” Stafetes maiņā Inga ieradās kā 20., 2:08 aiz līderes Emmas Klingenbergas (Dānija).

Otrajā etapā devās Artūrs Pauliņš, kuram izdevās komandu pacelt uz 16.vietu, 2:48 aiz līdervienības Dānijas. Šajā etapā izdevās apsteigt Ķīnu, Austrāliju, Ungāriju un Spāniju. “Distances sākuma daļu neveicu tik agresīvi un spēcīgi kā pēc skatītāju punkta, tāpēc, iespējams, kopumā varēju noskriet labāk. Kļūdas nepieļāvu, varbūt kāds mikrovariants nebija veiksmīgākais.”

Trešajā etapā spožs sniegums izdevās Dāvim Dišleram, kurš uzrādīja ceturto labāko etapa laiku, kas bija tikai 20 sekundes lēnāk nekā etapa ātrākajam orientieristam Matiasam Kiburcam (Šveice). Pēc trešā etapa Latvija bija jau 13.vietā, 2:37 aiz Dānijas. Trešajā stafetes posmā izdevās apsteigt Jaunzēlandi, Igauniju, Bulgāriju. Pats sportists ir apmierināts ar savu skrējienu un jau iesildoties jutis, ka šobrīd ir sasniegta laba fiziskā forma. Arī orientēšanās izdevās stabila.

Noslēdzošajā etapā Latvijas komandu pārstāvēja Līga Ārniece, kurai jau distances pirmajā pusē sāka sāpēt sāns līdz ar to vairs nebija iespējams attīstīt pietiekošu ātrumu, lai cīnītos par augstākām vietām. Nācās atkāpties uz 19.vietu finišā, 6:19 aiz jaunajiem pasaules čempioniem - Dānijas komandas. Ceturtajā etapā nācās palaist garām Ungāriju, Spāniju, Austrāliju, Igauniju, Lielbritāniju, Jaunzēlandi.

Šovakar čempionāts turpināsies ar sprinta distances finālu, kura sākums paredzēts 18.00.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests