Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Orientietiste Ķuze kļūst par Eiropas jauniešu vicečempioni

Orientietiste Ķuze kļūst par Eiropas jauniešu vicečempioni
Elza Ķuze (pa kreisi) pēc sudraba izcīnīšanas Eiropas jauniešu čempionātā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas orientēšanās sportiste Elza Ķuze aizvadītajā nedēļas nogalē Baltkrievijā izcīnījusi otro vietu Eiropas jauniešu čempionāta garās distances sacensībās U18 vecuma grupā.

Par čempioni kļuva ungāriete Čilla Gārdoni, kura 5,4 kilometrus garo distanci ar 15 kontrolpunktiem veica 47 minūtēs un 44 sekundēs, bet Ķuze viņai piekāpās par divām minūtēm un astoņām sekundēm.

Kopā šajā distancē uz starta izgāja 99 sportistes. Vēl no latvietēm 36. vietu guva Aija Denija Trēziņa (+19:30), 51. pozīcijā bija Anna Emīlija Suta (+25:53), bet ar 66. vietu samierinājās Kristīne Brunere (+32:39).

Tieši garā distance Latvijai izvērtās veiksmīgākā arī citās grupās. Tā U16 grupā astoto vietu guva Aija Irbe Blūma, čempionei piekāpjoties par septiņām minūtēm, kamēr 29. vietā bija Laura Berķe (+18:29), 35. vietu izcīnīja Leonarda Baltiņa (+20:43), bet 44. vietā starp 93 dalībniecēm ierindojās Agnese Jaunmuktāne (+24:01). U16 ieskaitē puišiem 20. vietu guva Matīss Saulīte (+11:21), kamēr 38. pozīciju ieņēma Gustavs Staņa (+18:20), bet attiecīgi 66. un 69. vietu guva Markuss Artems Babins un Emīls Lazdāns, čempionam zaudējot nepilnu pusstundu. Savukārt U18 grupā puišiem 43. vietu ieņēma Pauls Alberings (+16:35), 81. pozīcijā starp 106 sportistiem bija Emīls Zērnis (+32:02), bet Dāvis Šolmanis un Nils Ciglis samierinājās ar attiecīgi 86. un 94. vietu.

Sprinta distancē Latvijas augstākie rezultāti bija zemāki, tomēr arī šeit labi nostartēja Ķuze. Tā U16 ieskaitē meitenēm 47. un 48. pozīcijā bija Berķe un Jaunmuktāne, kurām 57. vietā sekoja Blūma, bet Baltiņa samierinājās ar 77. pozīciju. U18 ieskaitē meitenēm Ķuze izcīnīja 24. vietu, kamēr Suta guva 35., Trēziņa 40., bet Brunere 77. pozīciju. Puišiem U16 grupā 20. vietu izcīnīja Saulīte, kuram 25. pozīcijā sekoja Babins, 47. vietā bija Staņa, bet Lazdāns palika noslēdzošajā, simtajā, vietā, kamēr U18 ieskaitē 41. vietu izcīnīja Šolmanis, 72. vietu guva Zērnis, Alberings bija 87., bet Ciglis palika bez rezutāta.

Savukārt stafetē U16 grupā meitenēm Latvijai bija 14. vieta starp 25 komandām, U18 grupā tika gūta devītā vieta starp 27 komandām, kamēr puišiem U16 ieskaitē latvieši 25 vienību vidū bija trīspadsmitie, bet U18 grupā tika izcīnīta 21. pozīcija starp 29 vienībām, kaut pēc pirmajiem diviem etapiem, kurus veica Zērnis un Alberings, komanda vēl bija septītā.


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.