Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Somi izskatījās nobijušies un neticēja paši sev"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Paste: "Somi izskatījās nobijušies un neticēja paši sev"
Kanādiešu prieki
Foto: SIPA USA/Scanpix

2016. gada pasaules čempionāts hokejā noslēdzās ar Kanādas izlases triumfu. Finālā ar 2:0 tika pārspēta pirms tam deviņas uzvaras pēc kārtas izcīnījusī Somija. "Olybet" eksperts Guntars Paste norādīja, ka somiem visas spēles garumā bija tikai viens moments un ka kanādieši demonstrējuši pasaules čempionu cienīgu sniegumu.

"Kanādas izlase gāja laukumā un uzreiz ķērās pie lietas. Kanādieši bija visur - aizsardzības un uzbrukuma zonā, pacietīgi pieturēja ripu, pirmās trešdaļas vidū guva skaistus darba vārtus, un pārsvaru noturēja līdz beigām. Spēlēja kā īsteni pasaules čempioni. Kanāda vēlreiz pierādīja, ka ir spēcīgākā pasaules hokeja lielvalsts.

Radās sajūta, ka kanādieši grupas turnīru aizvadīja atpūtas režīmā, bet izslēgšanas mačos izbrauca cauri pretiniekiem. Vispirms 6:0 pret zviedriem, pusfinālā tika galā ar amerikāņiem, kuri negaidīti spurojās pretī un pat izvirzījās vadībā. Pēc tādas cīņas papildus noskaņošana nebija vajadzīga - zvaigžņu slimība tika izdzīta ārā. Finālā tika pielikts likumsakarīgs punkts pret Somijas valstsvienību.

Somi izskatījās nobijušies, neticēja paši sev. Pat pēc vārtsarga nomainīšanas pret sesto spēlētāju nevarēja atpazīt Somijas komandu, bet tas laikam no kanādiešu labās spēles - viņi demonstrēja aukstasinību jebkurā situācijā. Izņemot Jarno Koskirantas momentu vairākumā, kad bija 100% iespēja gūt vārtus, somiem nebija citu variantu.

Lai gan viņiem būtu jauks papildus bonuss - no 2016. gada komandai, kas pasaules čempionātā uzvar visos desmit mačos, tiek naudas balva miljons franku apjomā. Pietrūka viena panākuma. Kā jau parasti notiek šādos turnīros - divas reizes apspēlēt vienu pretinieku neizdodas.

18 gadus vecais Patriks Laine, kurš tika atzīts par MVP, aizvadīja tiešām labu turnīru. Ļoti augsta līmeņa spēlētājs un zvaigzne, un somi cer, ka izaugs vēl viens Tēmu Selanē. Lai tā arī būtu. Somijas izlasei bija labs vārtsargs, pieredze un tehniska jaunatne, ķīmija, talants, azarts, meistarība, un tas viss palīdzēja ceļā uz finālu. Tāpat kā lieliskais vairākums, kas mūsdienu hokejā ir viens no galvenajiem faktoriem.

Ja finālā redzējām tikai divus vārtus, tad bronzas mačā vārtsargi kapitulēja deviņas reizes - laukuma saimniece Krievija ar 7:2 pieveica Amerikas Savienotās Valstis. Jautrs mačs, un amerikāņi ir malači, jo demonstrēja labu tempu un ātrumu, rādīja jauneklīgu hokeju. Neskatoties uz to, ka starp pusfinālu un spēli pret trešo vietu bija mazāk nekā diennakts.

Tikai radās sajūta, ka aizsardzībā amerikāņi nemaz netaisījās spēlēt, un Krievijas izlase to labi izmantoja. Varēja redzēt, ka augstas klases meistari izmantoja pieredzi un meistarību. Piemēram, otrajā trešdaļā trīs kombinācijas tika izspēlētas līdz metienam tukšos vārtos.

Cīņa par bronzu bija jautra un skatāma. Krievijas izlasei izdevās noskalot rūgtumu un paņemt vismaz trešo vietu. Uzbrukumi gāja no vieniem uz otriem vārtiem, un skatītāji ķēra kaifu no hokeja. Netrūka arī efektīgu spēka paņēmienu - Dmitrijs Orlovs skaisti noķēra pretinieku uz zilās līnijas.

Aleksandra Ovečkina lielākais pluss šajā pasaules čempionātā - tas, ka viņš atbrauca. Laukumā viņš nerādīja neko iespaidīgu. Labāku iespaidu atstāja Vadima Šipačova maiņa, un pret amerikāņiem klasi parādīja arī Sergejs Mozjakins, kurš vairākumā laukumā devās kā aizsargs metiena pozīcijā. Pretinieki to nemaz negaidīja, un Mozjakins divreiz iemeta devītniekā."

  -1 [+] [-]

, 2016-05-23 12:01, pirms 8 gadiem
Šis ''eksperts'' mani nebeidz pārsteigt.

     [+] [-]

, 2016-05-24 01:17, pirms 8 gadiem
WreckLV rakstīja: Šis ''eksperts'' mani nebeidz pārsteigt.
Precizē, ar ko Tevi pārsteidza? Citādi , ienākt un kaut ko iesmērēt nav liela māksla!