Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Paste: "Krievi nolaida rokas jau tad, kad Kanāda panāca 2:2"

Paste: "Krievi nolaida rokas jau tad, kad Kanāda panāca 2:2"
Foto: Sputnik/Scanpix

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz pasaules čempionāta pusfināliem, norādot, ka abos Kanāda un Zviedrija savu pārākumu apliecinājušas bez patiešām lieliem satraukumiem, bet par šodienas fināla svarīgāko aspektu nosauca Kanādas spēli skaitliskajā vairākumā.

„Teikt, ka Kanādai vakar nācās pamocīties pret Krieviju, īsti nebūtu pareizi,” sacīja Guntars Paste. „Pārāk viegli kanādieši tomēr atspēlēja divu vārtu deficītu. Krievus iegāza nedisciplinētība, Kanāda tieši vairākumā atklāja savu rēķinu un tad jau ieskrējās. Protams, viss varēja būt citādi, ja Jevgeņijs Kuzņecovs izmantotu savu lielisko iespēju gūt vārtus. Taču, kad rezultāts kļuva 2:2, krievi jau sabruka, sāka nervozēt. Rezultāts viņiem kļuva par daudz lielāku spiedienu nekā kanādiešiem.”

„Kanādas izlase vispār bija citā situācijā nekā Krievija,” turpināja Paste. „Viņi atbrauca uz čempionātu kā favorīti, bet bez atbildības sloga. Par PČ rezultātiem mājās viņus neviens pie sienas neliks un nost nešaus. Mierīgi var spēlēt un nodemonstrēt savu meistarību, kuras Kanādai netrūkst.”

„Rakstīt tā, kā raksta Krievijas mediji, par kaut kādu Znaroka lāstu pret Kanādu gan ir galīgi garām,” norādīja Paste. „Znaroka vietā varēja būt principā jebkurš cits, bet kamēr KHL neatvērs savu līgu leģionāriem bez kvotām, tikmēr arī būs grūti attīstīties. Krievijai arī šajā izlasē nebija sliktu spēlētāju, taču viņiem savā līgā nepieciešama lielāka konkurence, un leģionāru skaita palielināšana to paveiktu. Tāpat kā NHL, kur komandā var savākt, kādu tautību vien vēlas, ka tik ir labākie hokejisti.”

Arī otrā pusfinālā Paste īpašu intrigu nenovēroja, jo Zviedrijas hokejisti bijuši mierīgi un pārliecinoši labāki: „Tie vieni vārti, kurus somi guva, bija vairāk kā nelaimes gadījums. Pēc mača gaitas neizskatījās, ka Somija būtu spējīga likt zviedriem tā patiešām nopietni nervozēt par iznākumu.”

„Finālā es par favorīti uzskatu Kanādu, taču ne izteikti favorīti,” gaidāmo finālmaču vērtēja Paste. „Domāju, ka būs ļoti skatāms hokejs, jo abas izlases ir ļoti uz uzbrukumu tendētas un negribēs spēlēt no otrā numura pozīcijām. Abām izlasēm ir hokejisti ar lielisku piespēļu tehniku un slidojumu, taču svarīgākais šajā spēlē, manuprāt, būs vairākuma izspēle. Kanāda vairākumā spēlē brīnišķīgi, un daudz kas būs atkarīgs no tā, vai Zviedrija spēs iztikt bez liekiem noraidījumiem. Ar to nevēlos teikt, ka Zviedrijai vairākums būtu slikts, tā nepavisam nav, taču par fināla izšķirošo spēli es nosauktu to, vai Kanāda tiks pie vairākumiem un vai tos izmantos.”

Savukārt bronzas spēlē Paste kā favorīti minēja Krieviju, norādot, ka krievu hokejistiem bez medaļām atgriezties mājās būtu daudz smagāk nekā somiem, taču te svarīgs būs hokejistu noskaņošanās jautājums – vai Krievijas hokejisti to uztvers kā papildus motivāciju vai kā papildu atbildības nastu?


Slēpts komentārs: emgape
, 2017-05-21 15:24, pirms 7 gadiem
"Finālā es par favorīti uzskatu Kanādu, taču ne izteikti favorīti" da labi, nevar būt
, 2017-05-21 15:31, pirms 7 gadiem
Paste baigais eksperts peec speeles, gan jau speeles laikaa prognozeeja tiiru krievu pobedu. Cerams labi iegraabaas uz toto likmeem kad bija 2:0 krievu labaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-21 15:38, pirms 7 gadiem
beidz muldet ''ekspert''Paste ej labak ierauj simtniecinu paliks labak un tad varbut nemuldesi!!!
, 2017-05-21 15:50, pirms 7 gadiem
krieviem nekad nav bijis raksturs
, 2017-05-21 15:51, pirms 7 gadiem
Sūdīgs eksperts.
, 2017-05-21 16:18, pirms 7 gadiem
edgars_ausainis_5455946 rakstīja: Sūdīgs eksperts.
par kvotām 100% taisnība. kamēr ir tā kā ir, kolhoza līga smirdēs
, 2017-05-21 16:38, pirms 7 gadiem
Atkal gudrā pastēte fantazē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-21 16:40, pirms 7 gadiem
Pilnīgas muļķības Paste stāsta, krievi paši stāstīja, ka kanādieši, kad iesita 3. periodā ātro golu, vienkārši viņus nospieda, saplosīja un sadragāja.
, 2017-05-21 16:47, pirms 7 gadiem
Hokeja eksperts . ha ha ........
, 2017-05-21 16:59, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Tu vari pats savā galvā izdomāt, ko viņš prognozēja spēles laikā, bet fināla pāri pirms pusfināla spēlēm viņš šeit prognozēja pareizi. Tas ir fakts.
gravitons, 2017-05-18 19:31, pirms 3 dienām
Finaals skaidrs CAN vs SWE
Speele par bronzu RUS vs FIN
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-21 17:16, pirms 7 gadiem
Breakpoint rakstīja: Pilnīgas muļķības Paste stāsta, krievi paši stāstīja, ka kanādieši, kad iesita 3. periodā ātro golu, vienkārši viņus nospieda, saplosīja un sadragāja.
Ja Tu uzskati , ka vārds SLIDENS tulkojumā nozīmē to , ko uzrakstīji...
... pajautā vecvectēvam, lai iztulko!
, 2017-05-21 17:26, pirms 7 gadiem
erred rakstīja: Ja Tu uzskati , ka vārds SLIDENS tulkojumā nozīmē to , ko uzrakstīji...
... pajautā vecvectēvam, lai iztulko!
Es pajautātu tavai vecvecmāmiņai, autist, bet trulam radījumam nevar būt gudras vecvecmāmiņas, tā kā nekā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-21 17:35, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: par leģionāru kvotu atcelšanu KHL pilnīgi nepiekrītu ...
Krieviem ir pietiekams augsta līmeņa kohejistu skaits , lai līga varētu spēlēt vispār bez leģionāriem. Protams, liels mīnus ir tas, ka daudzi ļoti laba līmeņa Krievi ir NHL.
Savienības laikos bija visi vietējie .. un pasaules labākais hokejs.
Vienkārši, ir jāturpina strādāt. Virziens ir pareizais..
Nemierini sevi, krieviem nekad nav bijis pasaules labākais hokejs, viņi bija vieni no tiem vairākajiem, kas bija aiz Kanādas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

"This is OlyBasket" 4. sērija: Artūrs Žagars un Pasaules kauss basketbolā 2023

Pasaules kauss basketbolā ir noslēdzies un arī OlyBasket fināla sērija ir klāt. Noslēgsim to svinīgi ar atskatu uz turnīru, kā arī intervēsim uzlēcošo Latvijas basketbola zvaigzni Artūru Žagaru! Uz kurieni Artūrs dosies tālāk?

Izklaidējošs sporta šovs "Bet saderam?" ar Kristapu Zuti

Kopš pagājušās nedēļas ir startējis izklaidējošs sporta šovs "Bet SADERAM?". Ik epizodi raidījuma vadītājs Ansis Ansbergs izaicina kādu sportistu dažādos pārbaudījumos un zaudētājs saņem sodu. Pirmajā epizodē pie Anša viesojās bokseris Kristaps Zutis, kurš pamanās izaicināt uz dueli Mairi Briedi! Kā viņiem gāja? Skaties video.
Vācijas hokejisti. Foto: AFP/Scanpix
25

Paste: "Šveice un Vācija spēj konkurēt ar grandiem spēcīgu vietējo līgu dēļ"

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz pasaules čempionāta ceturtdaļfināliem, atzīmējot Somijas sarūpēto pārsteigumu, norādīja, ka Latvijas izlase ir tuvu Šveices un Vācijas izlašu līmenim, bet bez spēcīga vietējā čempionāta nevar cerēt uz regulāru šo izlašu pieveikšanu.