Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Paste: "Hārtlijs aizklauvējās līdz hokejistu prāta dziļumiem, un puiši cīnījās par viņu"

Paste: "Hārtlijs aizklauvējās līdz hokejistu prāta dziļumiem, un puiši cīnījās par viņu"
Bobs Hārtlijs un Latvijas izlases hokejisti
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Desmitā vieta Latvijas izlasei pasaules čempionātā ir panākums, uzskata „Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste. Viņš atzīmēja tiesnešu labvēlību Vācijai vakardienas spēlē, taču norādīja, ka pozitīvo iespaidu par Latvijas izlases paveikto šis zaudējums nav sabojājis un treneris Bobs Hārtlijs jebkurā gadījumā jācenšas noturēt izlases tuvumā.

„Vakar pēc spēles bija citas sajūtas, taču šodien varu atskatīties uz turnīru ar ļoti pozitīvām emocijām,” sacīja Guntars Paste. „Žēl, ka netikām ceturtdaļfinālā, bijām tik tuvu, taču ir daudz pozitīvo lietu. Tika iespēlēti vairāki jaunie spēlētāji, kuri parādīja, ka izlasē varēs spēlēt un ļoti labi spēlēt, cerams, vēl vairākos PČ.”

„Tieši par vakardienas spēli – kā jau likās, šādā līdzīgu komandu duelī visu izšķīra nianses,” turpināja Paste. „Negribas tagad meklēt attaisnojumus vai ko tādu, tomēr jāatzīst, ka piepildījās manas prognozes par tiesnešiem. Pirmos vārtus vācieši iemeta nepareizi, tāpat arī pēdējā Kuldas noraidījumā tika atrasts pārkāpums. Ja viņš nebūtu tur ar roku veicis kustības, ko tiesnesis droši vien noturēja par mēģinājumu pastumt ripu zem sevis, gan jau soda nebūtu, taču teiksim tā – tiesnesis tajā epizodē meklēja, par ko piešķirt noraidījumu.”

„Taču zaudējums Vācijai nav tas, kas var sabojāt turnīru,” izteicās Paste. „Nospēlējām savu spēju robežās, gandrīz arī paveicām vairāk spēlē pret ASV, pret ko bijām vadībā 3:1. Tie paši amerikāņi vakar kā pēc notīm apspēlēja Krieviju, pret ko mēs zaudējām bez variantiem. Tāds nu ir hokejs, katra spēle ir citāda, un citā dienā arī pret Vāciju būtu cits rezultāts.”

„Uzskatu, ka izcīnītā desmitā vieta Latvijai ir panākums,” sacīja Paste. „Pēdējos čempionātos tik augstu nebijām bijuši, tas vien jau ir iemesls saukt to par panākumu. Uzvarējām trīs spēlēs, kas arī nenotiek nemaz tik bieži. Mūsu līmenis, objektīvi ņemot, tomēr ir starp astoto un 13. vietu, un arī šajā intervālā neesam apakšā.”

Paste ļoti pārliecināti izteicās, ka vēlētos redzēt Bobu Hārtliju Latvijas izlases galvenā trenera amatā arī turpmāk: „Daudzi smīkņāja un ironizēja, kad Hārtliju pēkšņi pieņēma amatā, taču viņš tomēr ir ļoti augsta līmeņa treneris, augstāka līmeņa nekā Teds Nolans, turklāt Hārtlijs arī, tā vismaz man izskatījās, aizklauvējās līdz savu hokejistu prāta dziļumiem. Viņš kļuva par autoritāti, spēlētāji viņu cienīja, un kā nu ne – Stenlija kausa čempions, strādājis ar superzvaigznēm.”

„Bet pats galvenais, ka Hārtlijs bija ļoti labvēlīga autoritāte. Hokejisti nevis baidījās no viņa, bet vēlējās spēlēt viņa vadībā. Nebija neviena ar spēles laikā nolaistām rokām, un man liekas, ka tādus puišus Hārtlijs izlasē arī nebūtu ņēmis,” turpināja Paste. „Turklāt Hārlijs arī no savas puses cienīja hokejistus, tas radīja tādu kā abpusēju reakciju, kuras rezultātā Latvijas hokejisti bija lepni, ka viņiem ir tāds treneris un tāpēc arī cīnījās par viņu līdz pēdējam. Izšķirošajā spēlē atspēlēties no 0:2 un pārņemt vadību – tas ir labs rakstura apliecinājums.”

Paste norādīja, ka zaudēt bullīšos vienmēr ir nepatīkami, taču par loteriju to arī nedrīkst uzskatīt. „Pašam gan man vairāk patiktu, ja papildlaiku trīs pret trīs spēlētu ilgāk. Dodiet puišiem 10 vai 20 minūtes spēlēt, un vārti noteikti tiks gūti tādā ātrā hokejā. Protams, būtu mēs vakar uzvarējuši bullīšos, būtu priecīgs, taču tomēr liekas, ka tas tikai šovs skatītājiem regulārās sezonas spēlēs. Un šoreiz nedaudz nepaveicās, ka tehniski Latvijas un Vācijas spēle arī skaitījās kā vienkārša grupu turnīra spēle.”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Daniel
, 2017-05-17 16:53, pirms 7 gadiem
Latvijas hokejisti bija lepni, ka viņiem ir tāds treneris

Bingo! Nemācēju to izteikt pats, bet te viss par 100pr!
, 2017-05-17 17:00, pirms 7 gadiem
Treneris , kas hokejistus prata iedvesmot un būt lepniem par savu zemi.
, 2017-05-17 18:36, pirms 7 gadiem
ar tadu pašatdevi un jauniņo iesaistīšanu izlasē var palēnītiņām pat celt augšā visu Latvijas hokeju!
, 2017-05-17 19:23, pirms 7 gadiem
Labprāt redzētu Pasti izlases vai Rīgas Dinamo treneru korpusā.
, 2017-05-17 20:10, pirms 7 gadiem
Hārtlijs iemāca latviešus spēlēt hokeju. Hārtlijs mūsu hokeja tēvs. Latvija Znaroka vadībā ir uzvarējuši zviedrus, bet Hārtlijs veda latviešus pretim uzvarai pār Itāliju, Dāniju un Slovākijas otro sastāvu. Hārtlijs pāri visam!
, 2017-05-17 20:54, pirms 7 gadiem
beidz muldet Paste! atceries Mellupu Spundinu Aleksi Auzinu Roni Bautri Firsovu Salcevicu Krastinu Busu Kurmeli Pelsi Opitu
, 2017-05-17 23:16, pirms 7 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Hārtlijs iemāca latviešus spēlēt hokeju. Hārtlijs mūsu hokeja tēvs. Latvija Znaroka vadībā ir uzvarējuši zviedrus, bet Hārtlijs veda latviešus pretim uzvarai pār Itāliju, Dāniju un Slovākijas otro sastāvu. Hārtlijs pāri visam!
eh Robij Hud, aizej nosveries striķī, paliks vieglāk ap sirdi, gan tev, gan mums...

"This is OlyBasket" 4. sērija: Artūrs Žagars un Pasaules kauss basketbolā 2023

Pasaules kauss basketbolā ir noslēdzies un arī OlyBasket fināla sērija ir klāt. Noslēgsim to svinīgi ar atskatu uz turnīru, kā arī intervēsim uzlēcošo Latvijas basketbola zvaigzni Artūru Žagaru! Uz kurieni Artūrs dosies tālāk?

Izklaidējošs sporta šovs "Bet saderam?" ar Kristapu Zuti

Kopš pagājušās nedēļas ir startējis izklaidējošs sporta šovs "Bet SADERAM?". Ik epizodi raidījuma vadītājs Ansis Ansbergs izaicina kādu sportistu dažādos pārbaudījumos un zaudētājs saņem sodu. Pirmajā epizodē pie Anša viesojās bokseris Kristaps Zutis, kurš pamanās izaicināt uz dueli Mairi Briedi! Kā viņiem gāja? Skaties video.
Vācijas hokejisti. Foto: AFP/Scanpix
25

Paste: "Šveice un Vācija spēj konkurēt ar grandiem spēcīgu vietējo līgu dēļ"

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz pasaules čempionāta ceturtdaļfināliem, atzīmējot Somijas sarūpēto pārsteigumu, norādīja, ka Latvijas izlase ir tuvu Šveices un Vācijas izlašu līmenim, bet bez spēcīga vietējā čempionāta nevar cerēt uz regulāru šo izlašu pieveikšanu.