Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Guntars Paste: "Latvija izdara nopietnu pieteikumu ceturtdaļfinālam"

Guntars Paste
Guntars Paste

Guntars Paste: "Latvija izdara nopietnu pieteikumu ceturtdaļfinālam"
Pieredzējušie uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Herberts Vasiļjevs kaldināja panākumu pret ASV ar 6:5
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Latvijas valstsvienība izcīnīja trešo panākumu četros mačos, 2014. gada pasaules čempionāta hokejā ietvaros trillerī pieveicot Amerikas Savienotās Valstis, - 6:5. Pēc "Olybet" hokeja eksperta Guntara Pastes domām, parādītais sniegums un izcīnītie trīs punkti uzskatāms par nopietnu pieteikumu dalībai ceturtdaļfinālā, taču izredzes nākamajā spēlē pret Krievijas izlasi ir minimālas.

Pēc šādām Latvijas izlases hokejistu spēlēm ir patiess gandarījums un pacēlums, ir patīkami skatīties. Esam izdarījuši nopietnu pieteikumu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam. Pirmajās minūtēs cītīgi sēdējām aizsardzībā un gaidījām iespēju pretuzbrukumam, bet amerikāņi pēc divām brīvdienām skraidrīja un meklēja vieglāko ceļu uz Latvijas vārtiem. Labi, ka viņiem neizdevās gūt ātrus vārtus. Sagaidījām īsto momentu, ķērām viņus pretuzbrukumos, palīdzēja arī Ginta Meijas darba ripa. Otrajos vārtos skaisti izspēlējām, lai gan visi precīzie metieni bija tādi, kurus kā pamācību varētu likt lielajā hokeja mācību grāmatā.

Pats galvenais, ka izlasē viss notiek pakāpeniski - vispirms izpildījām uzdevumu un nodrošinājām palikšanu elites divīzijā, bet turnīra gaitā notiek cīņa par vietu izslēgšanas spēlēs. Valstsvienība jūtas ļoti komfortabli, redzams, ka valda labs mikroklimats. Komandas kodolu (negaidīti, bet patīkami) veido pieredzējušie spēlētāji - Aleksandrs Ņiživijs, Herberts Vasiļjevs, Georgijs Pujacs -, no kuriem īpašības pārņem Kaspars Daugaviņš, Artūrs Kulda, Ronalds Ķēniņš, Kristaps Sotnieks. No tā veidojas spēles zīmējums - visi cīnās cits par citu, metas zem ripām. Asaras acīs, patīkami skatīties, kā izlase spēlē šajā pasaules čempionātā.

Taču otro maču pēc kārtas viegli atdevām divu vārtu pārsvaru. Izskatījās, ka gribam skriet un mest iekšā arī ceturto un piekto ripu. Arī pret Kazahstānu sākām pelnīt nevajadzīgus noraidījumus; pie tā vajag strādāt, un domāju, ka treneri atradīs pareizos vārdus, lai būtu disciplīna. Tas ir vienīgais mīnuss.

Pirms turnīra pavisam negaidīju, ka katrā spēlē metīsim iekšā piecus sešus vārtus. Ir patīkami, ka nav bezzobains uzbrukums, ka nesēžam aizsardzībā. Kā jau rakstīju pirms tam, no ceturtās un piektās dienas sāksies dāvanas. Prieks, ka dāvanas mūsējiem ir ar pozitīvu iznākumu, jo apspēlējām amerikāņus. Panākums ir liels pieteikums ceturtdaļfinālam, jo galvenajām konkurentēm - Baltkrievijai, Šveicei, kuru vēl nenorakstu, un Vācijai - ir spēles savā starpā.

Laižam iekšā diezgan daudz - deviņi vārti pēdējos divos mačos. Tomēr arī citām komandām ir problēmas ar vārtsargiem. Tims Tomass atkal nebija glābējs. Vārtsargs, kurš 2011. gadā uzvarēja Stenlija kausā, tagad izskatās kā no veterānu čempionāta izrauts un paņemts uz pasaules čempionātu. Vienīgais, kurš ir pārliecinošs, ir krievs Sergejs Bobrovskis. Arī somiem vārtsargu līnija izskatās laba; labi, ka pret latviešiem viņi neko nevarēja glābt.

Pret Krievijas izlasi iespēju dotu debitantam Ivaram Punnenovam - jaunajam čalim būtu iespēja apostīt gaisu pasaules čempionātā. Varbūt dotu vēl vienu maču Kristeram Gudļevskim, savukārt Edgaru Masaļski taupītu atbildīgajām spēlēm par punktiem, lai gatavojas. (Pēc "Olybet" bukmeikeru domām, Latvijas hokejisti nebūs favorīti nedz pret baltkrieviem - koeficients 2,62 jeb 38% iespējamība izcīnīt panākumu, nedz pret Šveici - koeficients 3,7 jeb 27% panākuma izcīnīšanai.) Tāpat pret spēcīgo un lieliski spēlējošo Krieviju izredžu ņemt punktus ir pagalam maz. ("Oylbet" bukmeikeri uzskata, ka Latvijas valstsvienības izredzes pārspēt krievus vērtējamas ar koeficientu 9,8 jeb 10% iespējamību.)

1 2 37 komentāri

 +21 [+] [-]

, 2014-05-15 21:15, pirms 10 gadiem
Guna , tu sakuma teici ka musejie uz izkrishanu .....

  +8 [+] [-]

, 2014-05-15 21:16, pirms 10 gadiem
Aprāvās "lielais eksperts". Latvijas vieta cīņā par palikšanu,smiekli nāk.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 21:17, pirms 10 gadiem
Guņa šoreiz norāva ūdeņus. Pēdējā blogā jau rakstīs, ka šai komandai pa spēkam arī zelts, lol

  +3 [+] [-]

, 2014-05-15 21:18, pirms 10 gadiem
Latvijas valstsvienības izredzes pārspēt krievus vērtējamas ar koeficientu 9,8 jeb 10% iespējamību.)
Tas nekas spēle sākas no 0-0
Un izredzes ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2014-05-15 21:24, pirms 10 gadiem
Arī es gribu publicēties. Cik jāmaksā?

 +10 [+] [-]

, 2014-05-15 21:25, pirms 10 gadiem
Kāda jēga no tā, ko viņš te raksta ? Pilnīgākais bullshits, "eksperts" atradies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-05-15 21:29, pirms 10 gadiem
Dirsh kā zariņa govs!!!

  +8 [+] [-]

, 2014-05-15 21:30, pirms 10 gadiem
Aizver muti!!! /Līdaka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 21:31, pirms 10 gadiem
Daņila Fokss rakstīja: a otrdienas buus vissvaigaakaa Kobras sezona?
Alarm für Cobra 11 - 1983 - Donnerstags bei RTL...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 21:53, pirms 10 gadiem
Latvijas izlasei ir viens liels pluss-nekad nevajag neko prognozētMan džeki ir likuši toto pilnīgi bezcerīgas likmes uz izlasi un laimē raudājušiTāpēc Guņa ir ieberzies...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-05-15 22:16, pirms 10 gadiem
Kurš šim "ekspertam" vēl ļauj bilst kaut vārdu?
Pirms čempja viņš teica ka esam autsaideri, bet tagad jau muld pilnigi ko citu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-05-15 22:44, pirms 10 gadiem
krasutrepe rakstīja: ko juus niidat, lai tak prognozee.. nejau vish noraksta Latvijas izlasi, vnk izteica savu viedokli par to.. vish jau neteica , ka latvija buus jaaciinaas par palikshanu, Latvijai buutu vieta.. atshkjiriiba ir..
norakstīja viņš Latvijas izlasi konkrēti.
Vot, palasi viņa teikto pirms PČ: Guntars Paste: "Latvijas vieta ir cīņā par... - zemāk par zemi noliek LV izlasi!

     [+] [-]

, 2014-05-15 22:45, pirms 10 gadiem
Volx rakstīja: "Laižam iekšā diezgan daudz - deviņi vārti pēdējos divos mačos.", pareizi Guņa! Cik reizes nav teikts, ka jāparbauda ir visi vartsargi, jo ar viņiem ir kā ar bitēm. Mūsu LAČ plovu varotčiks(Ančs) grauž semenes mājās.


Ančs neder - viņš ir plovu vorotčiks. Mums vajag tādu, ar ko tikt līdz tiem ploviem

  +6 [+] [-]

, 2014-05-15 22:47, pirms 10 gadiem
Nav ko Pastem pārmest, pēc pārbaudes spēlēm, daudzajiem atteikumiem, Nolana vēlajai pievienošanās nestceros, ka te būtu baigais optimisms dzirkstījis, bet tagad te visi baigie eksperti, kas paredzējuši mūsējiem medaļas... Tīri objektīvi visās nākošajās spēlēs mēs joprojām neesam favorīti, tāpēc būšu priecīgs par katru punktiņu!

  +6 [+] [-]

, 2014-05-15 22:54, pirms 10 gadiem
Runčuks rakstīja: Nav ko Pastem pārmest, pēc pārbaudes spēlēm, daudzajiem atteikumiem, Nolana vēlajai pievienošanās nestceros, ka te būtu baigais optimisms dzirkstījis, bet tagad te visi baigie eksperti, kas paredzējuši mūsējiem medaļas... Tīri objektīvi visās nākošajās spēlēs mēs joprojām neesam favorīti, tāpēc būšu priecīgs par katru punktiņu!
pārmetumi pilnīgi vietā! Tas raksts tika publicēts mazāk kā 24h pirms Latvijas spēles pret Somiju PČ! Labi, uzvaras pret Somiju un ASv būtu bijis ļoti drosmīgi prognozēt, taču tādam pesimismam absolūti nebija nekāda pamata. Katrā ziņā Matuļa prognozes bija/ir daudz loģiskākas un arī tuvākas patiesībai.

Paste sevi pataisīja par klaunu!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 23:05, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: norakstīja viņš Latvijas izlasi konkrēti.
Vot, palasi viņa teikto pirms PČ: Guntars Paste: "Latvijas vieta ir cīņā par... - zemāk par zemi noliek LV izlasi!
"Vienīgā cerība, ka turnīrs ir garš, pēc trim četrām dienām komandas sāk nogurt, un tad varam gaidīt visu. Bet pirmajās divās dienās cerēt uz sensācijām, cerēt, ka apspēlēsim Somiju..."

Šis mani diezgan sasmīdināja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 23:10, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: pārmetumi pilnīgi vietā! Tas raksts tika publicēts mazāk kā 24h pirms Latvijas spēles pret Somiju PČ! Labi, uzvaras pret Somiju un ASv būtu bijis ļoti drosmīgi prognozēt, taču tādam pesimismam absolūti nebija nekāda pamata. Katrā ziņā Matuļa prognozes bija/ir daudz loģiskākas un arī tuvākas patiesībai.

Paste sevi pataisīja par klaunu!
viena teikuma ietvaros Tu nonāc pretrunās pats ar sevi... ja Tu mēģināsi man iestāstīt, ka uzskatīji, ka Latvija pret Somiju spēlēs kā pirmais numurs, un nevis cerēji uz labu vārtsarga spēli ar mūsu dažiem labiem pretuzbrukumiem , tad es Tevi uzskatīšu par bezcerīgu muldoņu...

  -1 [+] [-]

, 2014-05-15 23:15, pirms 10 gadiem
Edit Coppy, edit paste. Ielīmē sev šito sejā, gej.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-15 23:23, pirms 10 gadiem
Runčuks rakstīja: viena teikuma ietvaros Tu nonāc pretrunās pats ar sevi... ja Tu mēģināsi man iestāstīt, ka uzskatīji, ka Latvija pret Somiju spēlēs kā pirmais numurs, un nevis cerēji uz labu vārtsarga spēli ar mūsu dažiem labiem pretuzbrukumiem , tad es Tevi uzskatīšu par bezcerīgu muldoņu...
es to necentīšos iestāstīt (ko līdzīgu jau minēju iepriešējajā komentā).
Nav jau runa par rezultātiem - bez gan par globālākām lietām, kur Paste totāli iebrauca auzās - redz, komandā nebūšot līdera; bez Dārziņa nebūšot neviena, kas var golu iemest; redz, LHF esot uzstādījuši praktiski nesasniedzamu uzdevumu u.t.t.

Nu nevajag tādu tuftu dzīt 22 stundas pirms PČ pirmās spēles. Tagad var mierīgi pielaikot klauna cepuri, cerams, sarkano degunu viņam arī kāds uzdāvinās.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-15 23:44, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: es to necentīšos iestāstīt (ko līdzīgu jau minēju iepriešējajā komentā).
Nav jau runa par rezultātiem - bez gan par globālākām lietām, kur Paste totāli iebrauca auzās - redz, komandā nebūšot līdera; bez Dārziņa nebūšot neviena, kas var golu iemest; redz, LHF esot uzstādījuši praktiski nesasniedzamu uzdevumu u.t.t.

Nu nevajag tādu tuftu dzīt 22 stundas pirms PČ pirmās spēles. Tagad var mierīgi pielaikot klauna cepuri, cerams, sarkano degunu viņam arī kāds uzdāvinās.
nu bet tīri sausi, uz faktiem un iepriekšējiem čempionātiem atskatoties, vai tad tā nav??? kāda mums bija realizācija iepriekšejā PČ? vai Sočos? kurš tad meta iekšā, ja ne Dārziņš, Sprukts un Karsums? Herbim, Štālam un Ņiživijam, arī tam pašam manam mīlulim Daugaviņam taču tika dotas iespējas, bet vai viņiem līdz šim kaut ko ievērības cienīgu izdevās parādīt? visi aplika Daugavu, ka šis tik bezjēgā skraidot un metot, vecos penšus vispār nevajagot kustināt, un brīžam tā arī izskatījās, taču te pēkšni visi atveras un mums ir pilnīgi neaotverama realizācija Ja balstās tīri uz statistiku un sausiem cipariem, Pastem šķita taisnība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 00:51, pirms 10 gadiem
Runčuks rakstīja: nu bet tīri sausi, uz faktiem un iepriekšējiem čempionātiem atskatoties, vai tad tā nav??? kāda mums bija realizācija iepriekšejā PČ? vai Sočos? kurš tad meta iekšā, ja ne Dārziņš, Sprukts un Karsums? Herbim, Štālam un Ņiživijam, arī tam pašam manam mīlulim Daugaviņam taču tika dotas iespējas, bet vai viņiem līdz šim kaut ko ievērības cienīgu izdevās parādīt? visi aplika Daugavu, ka šis tik bezjēgā skraidot un metot, vecos penšus vispār nevajagot kustināt, un brīžam tā arī izskatījās, taču te pēkšni visi atveras un mums ir pilnīgi neaotverama realizācija Ja balstās tīri uz statistiku un sausiem cipariem, Pastem šķita taisnība
taa var pateikt tikai hokejam attals cilveks. Kjipa bez Darzina, pastnieka un Karsuma mums bija lemts uz 0 palikt? Cita komanda, cita atmosfera, citi lideri, cita taktika, cita motivacija. Soci paradija visiem, ka ar gribasspeku, komandas speli un hokeju sirdii mes varam cinities, tas arii ir visu mainijis sajaa cempii. Darzin, Karsums (abi attaisnoti un neko neparmetu), pastnieks var tik nozelot savu prombuutni. Kjipa krieviem nav Kovalcuka, tagad sudigi iet?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 07:01, pirms 10 gadiem
Pēc "Olybet" hokeja eksperta Guntara Pastes domām, Latvijas izlases trumpis 2014. gada pasaules čempionātā hokejā būs vārtsargu līnija, kamēr lielākās bažas sagādā aizsargi un līderu trūkums.

HAHAHHAHA

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 07:08, pirms 10 gadiem
Nu ko lai saka. Pastes komentāri man atgādina uzbeka jāšanu uz ēzelīša: čto vižu o tom i poju. . bet nedaudz dziļāk: ir grūti akceptēt jebkura cilvēka viedokli, kam jebkad bijusi saistība ar Haritonova Niks Brih komandu (ieskaitot Ābolu).

  +1 [+] [-]

, 2014-05-16 08:17, pirms 10 gadiem
Runčuks rakstīja: nu bet tīri sausi, uz faktiem un iepriekšējiem čempionātiem atskatoties, vai tad tā nav??? kāda mums bija realizācija iepriekšejā PČ? vai Sočos? kurš tad meta iekšā, ja ne Dārziņš, Sprukts un Karsums? Herbim, Štālam un Ņiživijam, arī tam pašam manam mīlulim Daugaviņam taču tika dotas iespējas, bet vai viņiem līdz šim kaut ko ievērības cienīgu izdevās parādīt? visi aplika Daugavu, ka šis tik bezjēgā skraidot un metot, vecos penšus vispār nevajagot kustināt, un brīžam tā arī izskatījās, taču te pēkšni visi atveras un mums ir pilnīgi neaotverama realizācija Ja balstās tīri uz statistiku un sausiem cipariem, Pastem šķita taisnība
redzi, ar to Paste atšķiras no SC.com komentētāja parastā, ka viņš redz ne tikai sauso statistiku, bet arī to, kas notiek komandas iekšienē. Lai tādus pašus secinājumus izdarītu, nevajag Pasti, pietiek ar kaut vai šejienes trololo Trulo Nazi - statistika ir brīvi pieejama netā visiem Statistikas ciparus var interpretet kā nu katram patīk - tikai dzīve ir tāda, ka tie sausie fakti laukumā nespēlē, tur ir dzīvi cilvēki.

šajā sakarā perfekts ir xZ komentārs: Pastes komentāri man atgādina uzbeka jāšanu uz ēzelīša: čto vižu o tom i poju. (katrā ziņā, viņa klauna cepuri viens ēzelītis tikai perfekti papildinātu.

  +3 [+] [-]

, 2014-05-16 08:54, pirms 10 gadiem
Piekrītu, ka pret Krieviju vārtos vajadzētu pamēģināt Punnenovu. Pagaidām ne Masaļskis, ne Gudļevskis nekādus brīnumus nerāda, varbūt palaimējas ar trešo vārtsargu. Zaudēt tāpat pret krieviem nav ko, diez vai mazāk par 5 ielaistiem vārtiem būs. Bet, lai uzvarētu, droši vien pašiem atkal būs jāsamet vismaz 6..
1 2 37 komentāri