Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Uzskatu, ka Latvijas izlase jātrenē vietējiem speciālistiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Paste: "Uzskatu, ka Latvijas izlase jātrenē vietējiem speciālistiem"
Lauris Dārziņš un Guntars Paste
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Olybet hokeja eksperts Guntars Paste norādīja, ka Aigara Kalvīša kļūšana par Latvijas Hokeja federācijas prezidentu bijis pārsteigums visiem un ka pirmajam uzdevumam jābūt vietējo čempionātu sakārtošanai.

"Paldies Kirovam Lipmanam par paveikto Latvijas hokejā, taču pēc pārmaiņām vienmēr ceram, ka lietas dosies uz labo pusi," norādīja Olybet hokeja eksperts Guntars Paste. "Domāju, ka Aigara Kalvīša kļūšana par Latvijas Hokeja federācijas prezidentu bija pārsteigums visiem, arī viņam pašam. Tas bija negaidīti, tomēr nedrīkst aizmirst, ka viņš hokejam nav svešs. Cerēsim, ka sekos pārmaiņas, ka Kalvītis uzlabos gan situāciju, gan hokeja tēlu."

Viesturs Koziols īstenot apvērsumu Latvijas hokejā mēģināja pirms vairāk nekā desmit gadiem, bet cieta neveiksmi. "Toreiz bilde bija citāda – interesantāks Latvijas čempionāts, jo bija bagātāki cilvēki, kuri varēja atvēlēt naudu, lielāka ticība Kirovam, kurš sarūpēja 2006. gada pasaules čempionātu, un viņa darbiniekiem," sacīja Paste. "Izmaiņām apakšā ir divi lielie turnīri – pēdējais pasaules čempionāts un olimpisko spēļu kvalifikācija."

"Pirms pasaules čempionāta par galveno treneri tika apstiprināts Leonīds Beresņevs, kuram Lipmans pateica: galvenais – noturies elitē. Latvijas izlase ieņem 13. vietu, bet Kirovam sāk parādīties pretenzijas. Pats apsola naudu, taču pēc tam bāž degunā to, cik lielu naudu tev maksāju," turpināja Paste. "Sekas aizvilkās līdz olimpisko spēļu kvalifikācijai."

"Mistērijas un treneru mainīšanas pirms turnīra sākuma. Iznākums bija tāds, kāds bija. Lai gan patiesībā olimpiskajām spēlēm bijām tuvāk, nekā atradāmies uz papīra. Un visas peripetijas un intrigas Lipmanam godu nedara," pauda Paste. "Protams, vēlējāmies redzēt Latvijas izlasi olimpiskajās spēlēs, bet pēc turnīra viss bija novests tik tālu, ka visi cerēja uz lielām pārmaiņām."

"Ja pareizi saprotu, pirmā prioritāte ir savest kārtībā Latvijas bērnu hokeju, valsts čempionātu gan bērniem, gan pieaugušajiem. Patiesībā tas bija jāizdara jau sen. Ja salīdzinām Latvijas Virslīgu ar jebkuru čempionātu ārzemēs, tad esam vājāki. Turnīrs ir vājš pēc satura un spēles," sacīja Paste. "Labi, ka ir entuziasti, kuri uztur hokeju. Andis Pikāns, Māris Martinsons, Jelgavā atrod naudu. Tas viņiem dara godu."

"Vāji spēlētāji – tā jau palikusi par slimību. Iemesls ir vienkāršs: nekur nav konkurences, nekur nav jātiecas. Nav brīnums, ka spēlētāji brauc uz Franciju. Tas nevienu neizbrīna. Tur maksā normālu naudu, bet visiem ir jāpaēdina ģimenes," teica Paste. "Cita lieta, ka aizbraukušie Francijā nevar īsti sastādīt konkurenci."

"Tāpat no Latvijas Hokeja federācijas gribētu redzēt labāku darbu sponsoru piesaistē. Ir lielās organizācijas, piemēram, "Latvijas Gāze" un "Rietumu banka". Ir jāatrod nauda, jo hokejs ir dārgs sporta veids. Ceru, ka sponsoru jautājums tiks sakārtots un situācija uzlabosies," atzina Paste.

Pieskaroties Latvijas pieaugušo valstsvienības jautājumam, Olybet hokeja eksperts pauda viedokli arī par galvenā trenera izvēles kārtbu: "Domāju, ka darbu dos vietējam trenerim. Uzskatu, ka pie stūres jābūt savējam, jo ārzemnieki nekad nezinās mūsu vietējo virtuvi. Ģirts Ankipāns, Artis Ābols, Pēteris Skudra, Normunds Sējējs, Viktors Ignatjevs – visi strādā normālā līmenī. Cilvēki ir. Ir mums gudri speciālisti, un tas tikai priecē. Viņi izauguši pateicoties tam, ka Rīgā lielā līmenī tiek spēlēts normāls hokejs. Ja tā nebūtu, būtu katastrofa."

  -4 [+] [-]

, 2016-10-13 13:32, pirms 8 gadiem
Būtu ideāli ja būtu Skudra galvenais, Ābols , Ignatjevs, Sorokins asistenti. Irbe goalie treneris, Ozo GM!

 +12 [+] [-]

, 2016-10-13 13:46, pirms 8 gadiem
Toto eksperts labs! Bet hokeja spēles diez vai! Sējēju piesaukt rindā ar Skudru un Ābolu vienkārši smieklīgi!

  +2 [+] [-]

, 2016-10-13 14:05, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Toto eksperts labs! Bet hokeja spēles diez vai! Sējēju piesaukt rindā ar Skudru un Ābolu vienkārši smieklīgi!
100% piekrītu. Tikai Skudra un Ābols no nosauktajiem, ir parādījuši, ka var būt kā galvenie. Sējējs nevar, bet pārējie nav vēl strādājuši tādā līmenī kā galvenie. Tas pats Beresņevs vai Vasiļjevs varētu mierīgi grabināt kā galvenie.
Lai vai kā, sūdīgāk kā pie Kirova, nevar būt!

  +5 [+] [-]

, 2016-10-13 14:10, pirms 8 gadiem
Visi minētie treneri ir ok, dažs kā galvenais derīgs (Ābols, Skudra), dažs kā asisstents (Ankipāns, Ignatjevs), bet nu Sējējs šajā sarakstā ir minēts nevajadzīgi, nu izlasei tādu treneri nevajag.

     [+] [-]

, 2016-10-13 14:32, pirms 8 gadiem
Protams, viss būs labāk! Galvenais treneris Paste, asistentos Balderis, Sējējs par ģenerālmenedžeri un sāksim iet jaunus ceļus (uz bē grupu, kuru tagad vairs neesot politkorekti saukt tādā vārdā).

  -2 [+] [-]

, 2016-10-13 14:37, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Toto eksperts labs! Bet hokeja spēles diez vai! Sējēju piesaukt rindā ar Skudru un Ābolu vienkārši smieklīgi!
Sējēju ta uzreiz nevajag norakstit, vins vienkarsi ir ne taja vieta, ne taja laika, tads kads morali sobrid ir Dinamo, reti kurs treneris spetu uzstutet.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 14:41, pirms 8 gadiem
Rets specs, RD jau strada , vadoties pec vina ieteikumiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-13 15:06, pirms 8 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Būtu ideāli ja būtu Skudra galvenais, Ābols , Ignatjevs, Sorokins asistenti. Irbe goalie treneris, Ozo GM!
es personīgi Skudru pilnīgi noteikti negribētu... šitā @irst virsū saviem komandas spēlētājiem, kā to dara Skudra... nu i nafig... Paldies, viņš jau sevi "parādīja" vēl pats būdams spēlētājs.

  +6 [+] [-]

, 2016-10-13 15:10, pirms 8 gadiem
Uzskatu,ka Pastes viedokli vareetu atstaat Olybeta maajaslapaa,nepietiek vina murgus jau chempionaata laikaa lasiit,tik labi var arii huuljia viedokli prasiit,vismaz jautraaak

  +4 [+] [-]

, 2016-10-13 15:15, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: es personīgi Skudru pilnīgi noteikti negribētu... šitā @irst virsū saviem komandas spēlētājiem, kā to dara Skudra... nu i nafig... Paldies, viņš jau sevi "parādīja" vēl pats būdams spēlētājs.
Aplamiibas,Skudra ir labaakais latviesu treneris uz doto briidi,var jau daudz kas vinaa nepatikt,bet Petera meerktieciiba ir milziiga,pietiek vien piemineet kaa vins tika liidz speeleeshanai NHL,vai kaa kluva par Torpedo treneri,latviesiem vajag paarlieciibu

  -1 [+] [-]

, 2016-10-13 15:21, pirms 8 gadiem
Par treneriem piekriitu visi iznemot Ignatjevu.Ignarjevs buudams Latvijas izlases otrais treneris peec zaudeetas speeles pret Zviedriju noniecinaaja izlasi un pateica ka muuseejie ir zemaakas klases speeleetaaji... naakoshaa sezonaa Znaroks Maskavaa ar 3:2 sakaava Zviedrus!Viss ir galvaa.Znaroks Russia un SKA galvenais treneris, bet Ignatjevs maina komandas kaa zekkes.Taa luuk!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 15:21, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: Aplamiibas,Skudra ir labaakais latviesu treneris uz doto briidi,var jau daudz kas vinaa nepatikt,bet Petera meerktieciiba ir milziiga,pietiek vien piemineet kaa vins tika liidz speeleeshanai NHL,vai kaa kluva par Torpedo treneri,latviesiem vajag paarlieciibu
kāpēc aplamības?
Es teicu, ka ES (tas ir mans personīgais viedoklis!) negribētu. Nepretendēju uz objektīvu viedokli. Man viņš nepatīk.

  +5 [+] [-]

, 2016-10-13 15:26, pirms 8 gadiem
un vēl - manuprāt, nevajadzētu galveno treneri, kas vienlaicīgi nodarbināts KHL (vai vienalga, SHL, NLA u.t.t.) - savādāk nonāksim situācijā, ka izlasei treniņnometne jau pilnā sparā, bet galvenais vēl joprojām ar klubu play-offos...

     [+] [-]

, 2016-10-13 15:31, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc aplamības?
Es teicu, ka ES (tas ir mans personīgais viedoklis!) negribētu. Nepretendēju uz objektīvu viedokli. Man viņš nepatīk.
tad pilniigi cita runa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-13 16:19, pirms 8 gadiem
estelle_kelly_103453283460517 rakstīja: Jums ir nepieciešams naudas aizdevumus starp indivīdiem tikt galā ar finansiālām grūtībām, lai beidzot izkļūt no strupceļa, kas izraisa bankas. Ms sandrana firma spēj veikt aizdevumu summa, kas jums nepieciešams, un ar nosacījumiem, kas padara jūsu dzīvi vieglāku.

Piedāvājam € 10.000 līdz € 5.000.000 uz atmaksas termiņu uz 5 gadiem līdz 25 gadiem ar likmi 2% gadā. Jūs varat sazināties ar mani:

sandrana_credito@hotmail.com

sandrana_credito@hotmail.com

paldies
Iedod man milionu, pēc gadiem 100 atdošu, ar procentiem.

  -2 [+] [-]

, 2016-10-13 17:20, pirms 8 gadiem
Nevajag ieciklēties uz Pastes nosauktajiem uzvārdiem.Par tiem diskutēt var vienmēr.Taisnība viņam galvenajā - ar izlasi jāstrādā vietējam trenerim.Palīgus,asistentus,konsultantus var pieaicināt no ārzemēm,protams ja ir vajadzība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 19:12, pirms 8 gadiem
Bratella ir runājis! Hau!

  -1 [+] [-]

, 2016-10-13 20:19, pirms 8 gadiem
Viens no zinošākajiem hokeja cilvēkiem Latvijā! Šajā vīra vienmēr ir vērts ieklausīties.

     [+] [-]

, 2016-10-13 20:25, pirms 8 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Par treneriem piekriitu visi iznemot Ignatjevu.Ignarjevs buudams Latvijas izlases otrais treneris peec zaudeetas speeles pret Zviedriju noniecinaaja izlasi un pateica ka muuseejie ir zemaakas klases speeleetaaji... naakoshaa sezonaa Znaroks Maskavaa ar 3:2 sakaava Zviedrus!Viss ir galvaa.Znaroks Russia un SKA galvenais treneris, bet Ignatjevs maina komandas kaa zekkes.Taa luuk!
Zviedrus kāva Bernē ne Maskavā...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 21:05, pirms 8 gadiem
Ko vins var piipet ... Vajag arzemnieku un tas ir skaidrs cik ilgi potesim jaunajiem un izlasei to padomju laiku hokeju ...eclxperts ibio ...jaskatas uz zamerikas pusi

     [+] [-]

, 2016-10-13 22:01, pirms 8 gadiem
tikai un vienigi arzemnieku, vietejos par paligiem,...... nebutu Riga iegriezies Teds Nolans, tad tadu speletaju ka Miks Indrasis neviens nepazitu......un vietejie tik stasta ka slinks un uz farmu jasuta.........