Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Jācer, ka Sandis palīdzēs aizklauvēties līdz spēlētāju galvām"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Paste: "Jācer, ka Sandis palīdzēs aizklauvēties līdz spēlētāju galvām"
Sandis Ozoliņš
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

OlyBet hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz Rīgas "Dinamo" pēdējā sekundē izcīnīto uzvaru Kontinentālajā hokeja līgā, Sanda Ozoliņa debiju trenera amatā un Latvijas Hokeja federācijas vēlmi tuvākajā laikā papildināt Virslīgu ar komandām no kaimiņvalstīm.

"Nē, Sanda Ozoliņa atgriešanās Rīgas "Dinamo" nebija pārsteigums – zināju, ka jautājums ir kluba apritē jau no sezonas sākuma," sacīja Guntars Paste. Pirms regulārā čempionāta sākuma bijušais kapteinis noraidīja piedāvājumu. "Varbūt tobrīd viņam piedāvājums bija negaidīts un vajadzēja laiku, lai apdomātos. Iespējams, bija noguris no hokeja, bet tagad parādījās brīvais laiks un beidzot ieraudzīja sevi trenera amatā."

"Protams, Ozoliņa pievienošanās ir liels ieguvums gan Rīgas "Dinamo", gan Latvijas hokejam. Cerams, ka tas atdzīvinās komandu. Viņa pievienošanās jāuztver pozitīvi. Būšu tikai priecīgs, ja Sandim viss izdosies," turpināja Paste. "Vērtējot viņa dotības un pieredzi Nacionālajā hokeja līgā, ir viss, lai sanāktu labs treneris. Un viņš ir spēlējis pie vairākiem labiem speciālistiem."

"Būšu tikai priecīgs, ja Sandis palīdzēs Normundam Sējējam atrast ceļu, kā aizklauvēties līdz spēlētāju galvām. Priecāšos, ja mūsu spēlētājiem sāksies vārtu raža un sniegums laukumā izdosies," teica Paste, vienlaikus norādot, ka ar vienu spēli ir par maz, lai izdarītu tālejošus secinājumus.

"Ar Ozoliņa atgriešanos Rīgas "Dinamo" ir parādījies veiksmes faktors. Meklēsim labāko, ko iespējams atrast. Priecē, ka ir parādījusies veiksme," vērtēja Olybet eksperts. "Taktiskajā ziņā viņš būs liels pienesums vairākumam. Iemācīs aizsargiem spēlēt uz zilās līnijas. Visu mūžu viņš ir pierādījis, ka ir labs hokejists."

Pēc Ozoliņa atgriešanās beidzot pirmos vārtus guva Miks Indrašis, kurš pagājušajā sezonā bija Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs. "Zinu, ka starp viņiem ir ļoti labas attiecības. Taču Mikam agri vai vēlu bija jāizšauj. Lai kāds viņš būtu, viņš tāpat ir augstas klases spēlētājs. Ir gadījumi, kad neiet, bet kaut ko vajadzēja iemest. Iekrita divas ripas, tāpat atdeva piespēli uzvaras vārtos. Tagad viņš būs pacēlumā. Arī Māris Bičevskis iemeta, Gints Meija atraisījies. Tikai pluss, ka latvieši atraisās. Tas nekas, ka sezona ir pusē."

Rīdzinieki astoņu zaudēto spēļu sēriju pārtrauca pirms nedēļu ilgā pārtraukuma, un tas pozitīvajā ziņā varētu dot pacēlumu, sacīja Paste. "Pozitīvi, ka pauzē dodamies ar uzvaras garšu. Nākamajā nedēļā trīs mači savā laukumā, un jācer, ka izdosies noķert uzvaru vilni. Tikai slikti, ka pretinieki būs no Austrumu konferences jeb nebūs sešu punktu spēles."

Otrdien pirmo reizi pie Rīgas "Dinamo" viesosies komanda no Ķīnas – Pekinas "Kunlun Red Star". "Komanda veidota no Somijas un Ziemeļamerikas hokejistiem, un viņi nevar izskatīties slikti. Visa čempionāta laikā tas ir pierādījies. Vienīgais, ka ir grūti visu laiku spēlēt izbraukumā, jo halles rekonstrukcijas laikā mājas spēles tiek aizvadītas Šanhajā. Taču komandai ir augstas klases spēlētāji, labs vairākums, viss kārtībā arī materiālajā ziņā. Viņi galīgi nav vāji, tāpēc jāgaida saturīgs sniegums."

Visbeidzot, vakar pārbaudes spēli aizvadīja Latvijas valstsvienība, kas ar 2:3 pagarinājumā piekāpās slovēņiem. Vēl pirms došanās uz "Euro Ice Hockey Challenge" Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis atklāja, ka Virslīga plāno tuvākajos gados piesaistīt komandas no kaimiņvalstīm.

"Mums ir jāmeklē jauni pretinieki, lai nevārītos savā sulā. Pašlaik čempionātā ir piecas nopietnas komandas un divas jauniešu brigādes, kuras tiek apspēlētas ar rezultātiem, kas līdzinās telefona numuriem. Komandas atstātas ķeksīša pēc, tāds nu bija Kirova Lipmana novēlējums Latvijas čempionātam. Labāk lai spēlē pret spēcīgiem pretiniekiem, un Lietuva un Igaunija var izlikt pretī nopietna līmeņa komandu. Jo stiprāks pretinieks, jo labāk mums," secināja Paste.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-11-04 14:33, pirms 7 gadiem
Ja vajag aizklauvēties līdz galvām, tad labākais trenera amata kandidāts būtu M. Briedis... Tuk, tuk un skaitās!

  +2 [+] [-]

, 2016-11-04 14:34, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: tikai Rīga, Tikai Dinamo !
Par izlasi un LV čempi komentārs īss ! Bet tajā jau paspēj nokritizēt Lipmanu ! Būtu labāk kādu pateicības vārdu veltījuši, par over 20g ziedošanos LV hokejam. Bet katram savs !
Kādai ziedošanās. Aigars pateica, ka Kira nav nevienu santīmu no savas kabatas ielicis hokejā! Citu naudu viņš bija uzdevis par savu naudu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2016-11-04 14:40, pirms 7 gadiem
Jāa, skatos sportacentram Paste ir īpašs eksperts, svarīgs cilvēks, jo intervijas ar viņu ir katru nedēļu.

  +4 [+] [-]

, 2016-11-04 14:53, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Jāa, skatos sportacentram Paste ir īpašs eksperts, svarīgs cilvēks, jo intervijas ar viņu ir katru nedēļu.
Jau apriebies tas iipashais,man jau riebaas lasiit vina experta veerteejumus par izlasi,viena vaavuloshana par to ko visi taapat zin
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-11-04 14:58, pirms 7 gadiem
Par komandām LČ. Kalvītis esot ieteicis Kiram taisīt savu Grindex blici. Kira teicis, ka padomāšot. Būtu jau skaisti, ja parādītos vēl viena zolīda komanda čempionātā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-04 14:59, pirms 7 gadiem
Vai kādam būtu jāuztrauc iemesli, kāpēc kaut kāds krievelis - Saxon neseko izlasei?
Bet ar tām kaimiņu komandām ir kā ar bitēm - nekad nevar zināt, ko no viņiem gaidīt. Gan jau, ka daudziem atmiņā ir Enerģija un Dimanti...

  +2 [+] [-]

, 2016-11-04 15:00, pirms 7 gadiem
Varētu vienreiz beigt citēt eksperta Pastes domas. Tāpat no tām nav nekādas jēgas.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-04 15:13, pirms 7 gadiem
Paste "cerams ka Sandis paklauves pa speletaju galvam"

  +2 [+] [-]

, 2016-11-04 15:40, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Vai kādam būtu jāuztrauc iemesli, kāpēc kaut kāds krievelis - Saxon neseko izlasei?
Bet ar tām kaimiņu komandām ir kā ar bitēm - nekad nevar zināt, ko no viņiem gaidīt. Gan jau, ka daudziem atmiņā ir Enerģija un Dimanti...
Nedomāju, ka te ir daudzi, kuri visp zin par to "dimantu" eksistenci, kur nu vēl kādu spēli redzējuši

  +1 [+] [-]

, 2016-11-04 18:37, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Ja vajag aizklauvēties līdz galvām, tad labākais trenera amata kandidāts būtu M. Briedis... Tuk, tuk un skaitās!
Tie joki Tavi kā pamatskolniekam , lai arī vecs

     [+] [-]

, 2016-11-04 20:35, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Jāa, skatos sportacentram Paste ir īpašs eksperts, svarīgs cilvēks, jo intervijas ar viņu ir katru nedēļu.
Pusprāts netaisās kanditēt vēlēšanās,kad ten tā "zīmējas"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-05 06:14, pirms 7 gadiem
"Jācer, ka Sandis palīdzēs aizklauvēties līdz spēlētāju galvām", to saka cilvēks ar īpaši augstu IQ starp hokejistiem. Lai gan nē, viņš zina, kas ir galva...
Pastnieks Pečkins
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-05 13:20, pirms 7 gadiem
Izcili hokejisti ne vienmēr ir arī labi treneri bieži vien ir pretēji - viduvēji hokejisti ir labi treneri kamēr ļoti labi vai pat izcili hokejisti bieži vien trenera ādā neko jēdzīgu nespēj paveikt (piem. Greckis kā toreiz vēl Fīniksas koijotu HC bija viens no sūdīgākajiem koučiem koijotu vēl ne pārāk lielajā vēsturē) kamēr kā hokejists Greckis komentārus neprasa! Vienīgas uz ko var cerēt, ka Ozo atšķirībā no pārējiem mūsu RD "treneriem" samaučkām ir tiešām spēlējis pie labiem treneriem (Kraufords, Bebkoks, Kīnens) no kuriem tad arī pats Ozo tagad kādas gurdības un "fiškas" var paņemt un piemērot.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-05 14:52, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Katrā ziņā, daudziem tas nāks par labu, ja Ozoliņš ir ar Dinamo ! Komandai parādās svars, nevis tikai nožēlojami zaudējumi, un pēdējā vieta tabulā ! Daudz kas labs tajā visā ir protams !
Visa progresīvā cilvēce ir par Dinamo Rīga, arī es mūžīgi mūžos kopā ar Dinamo!
';

  +2 [+] [-]

, 2016-11-05 14:59, pirms 7 gadiem
Guņa zin ko saka , ne viens vien pusstops iztukšots kopā ar Sandi!

     [+] [-]

, 2016-11-05 20:30, pirms 7 gadiem
jūs pēdējā hokeja federācijas vēlēšanās vispār dzirdējāt gada ziedojumu kopējo apmēru? 30 000 EUR!!! Lipmans gadiem visiem stāstīja, ka katru gadu ziedo miljonu. Beigu beigās izrādās visa nauda turnīriem un prēmijām nāca no IIHF. Ja reiz Fāzels aizstāvēja Lipmanu un Kučinskim pat rakstīja vēstuli, tas nozīmē ka korupcija un naudas atmazgāšana ir ne tikai Latvijas vietējā līmenī. Par Kalvīti, īsumā, ja LHF nākotnē nebūs atklātas finanses un ar Fāzelu būs jauna labākā draudzība, tad skaidrs, ka hokejā nekas strauji nemainīsies. Es gan naivi ceru, ka pienāks tā diena, kad LV izlase būs Pasaules kausa 8 komandu skaitā un datorspēlēs hokejā būs īstie uzvārdi Savādāk tikai mums LV tikai liekas, ka esam hokeja lielvalsts.

     [+] [-]

, 2016-11-05 20:56, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Izcili hokejisti ne vienmēr ir arī labi treneri bieži vien ir pretēji - viduvēji hokejisti ir labi treneri kamēr ļoti labi vai pat izcili hokejisti bieži vien trenera ādā neko jēdzīgu nespēj paveikt (piem. Greckis kā toreiz vēl Fīniksas koijotu HC bija viens no sūdīgākajiem koučiem koijotu vēl ne pārāk lielajā vēsturē) kamēr kā hokejists Greckis komentārus neprasa! Vienīgas uz ko var cerēt, ka Ozo atšķirībā no pārējiem mūsu RD "treneriem" samaučkām ir tiešām spēlējis pie labiem treneriem (Kraufords, Bebkoks, Kīnens) no kuriem tad arī pats Ozo tagad kādas gurdības un "fiškas" var paņemt un piemērot.
Nu, Ozoliņam jau pat īsti nevajag būt labam trenerim. Vismaz Dinamo, un izlases sakarā. Šobrīd viņa sakarā pat varētu ieviest jaunu terminu - Soliņa kapteinis. Jo problēma ir tajā, ka nedz izlasei, nedz Dinamo nav nopietna kapteiņa. Pieļauju, ka Ozo prot atrast īstos vārdus ģerbtuvē, un uz soliņa. Laiks rādīs, vai ar to pietiek.
Vienīgi Dinamo sakarā jauttājums ir par to, cik ilgi Ozo spēs sadarboties ar Savicki. Jo šie abi ar Lipmanu ļoti līdzīgi.

     [+] [-]

, 2016-11-06 09:24, pirms 7 gadiem
WreckLV rakstīja: Nu, Ozoliņam jau pat īsti nevajag būt labam trenerim. Vismaz Dinamo, un izlases sakarā. Šobrīd viņa sakarā pat varētu ieviest jaunu terminu - Soliņa kapteinis. Jo problēma ir tajā, ka nedz izlasei, nedz Dinamo nav nopietna kapteiņa. Pieļauju, ka Ozo prot atrast īstos vārdus ģerbtuvē, un uz soliņa. Laiks rādīs, vai ar to pietiek.
Vienīgi Dinamo sakarā jauttājums ir par to, cik ilgi Ozo spēs sadarboties ar Savicki. Jo šie abi ar Lipmanu ļoti līdzīgi.
Neko jaunu Tu man tagad neatklāji, jo protams, ka Ozo ir paņemts vairāk spēlētāju motivatora - "soliņa kapteiņa" vai ja gribi "tēta" lomā, bet domāju ka ar viņa pieredzi kādas n-tajās spēles situācijās viņš ir bijis savas spēltāja karjeras laikā viņš arī "supertrenerim" Sējējam gan jau, ka var šo to vērtīgu pateikt, ieteikt kādā konkrētā spēles situācijā, kur varētu šo vai to pamēģināt izdarīt!

     [+] [-]

, 2016-11-06 11:43, pirms 7 gadiem
Labs latviešu hokeja blogs
https://www.youtube.com/watch?v=sSb...

     [+] [-]

, 2016-11-06 12:15, pirms 7 gadiem
alnissplay_4663512209 rakstīja: Labs latviešu hokeja blogs
https://www.youtube.com/watch?v=sSb8oM94UW8
Hokeja blogs? Kautkads mulkigs komedijsovs.

     [+] [-]

, 2016-11-07 10:25, pirms 7 gadiem