Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Pirms gada Hārtlijam paveicās ar PČ grafiku, šoreiz būs daudz grūtāk"

Rolands Eliņš

Paste: "Pirms gada Hārtlijam paveicās ar PČ grafiku, šoreiz būs daudz grūtāk"
Bobs Hārtlijs un Latvijas izlases hokejisti
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Guntars Paste, sporta totalizatora Olybet hokeja eksperts, savā viedoklī par Latvijas izlases izredzēm un cerībām gaidāmajā pasaules čempionātā hokejā ļoti lielu uzmanību pievērsa tieši turnīra pirmajai spēlei, it sevišķi pārbaudes spēļu slikto rezultātu dēļ.

“Šoreiz izlasei federācija oficiālu mērķi čempionātam nav izvirzījusi, bet tāpat skaidrs, ka, ja tiksim ceturtdaļfinālā, visi būs priecīgi,” sacīja Guntars Paste. “Pašiem hokejistiem, protams, tas, ka konkrēts mērķis nav uzstādīts, neko savā domāšanā nemaina.Izlase aizvadīja pamatīgu gatavošanās procesu, treniņnometnei cauri izgāja ļoti daudzi kandidāti. Noteikti daudziem uzkrājies nogurums, bet sastāvs jau tāpat vairāk vai mazāk palicis tas pats, neskaitot traumētais, jo atšķirība līmeņos starp Latvijas hokeja augšgalu un pārējiem tomēr ir ļoti liela.”

“Skaidrs, ka ar saviem pārbaudes spēļu rezultātiem konkurentus neiebaidīsim,” pasmējās Paste. “Taču, piemēram, Znarokam nemaz nepatika visās pārbaudēs uzvarēt. Tā tāda māņticība dažiem. Bet tieši par šo pavasari runājot, viena lieta ir, ka pārbaudes mačos obligāti uzvarēt nevajadzēja, pavisam cita lieta, ka nevarēja, jo spēles jau ar nebija. Cerams gan, ka to patiešām varēs norakstīt uz treniņu smagumu un sastāva iespēlēšanu.”

“Tāpēc arī ļoti svarīga būs pati pirmā spēle PČ – pret Norvēģiju. Jo pēc tās vairs attaisnojums, ka tajā zaudējumu sērijā tikai nesvarīgi mači, nebūs derīgs. Puišiem jau pašiem vajag sajust uzvaras garšu šajā sastāvā, tad arī viss turnīrs var izvērsties pavisam citā noskaņojumā. Svarīgi ir tieši pierast pie uzvarām, tad arī būs vieglāk tikt pie nākamajām. Tāpēc man arī ļoti nepatīk projekti, kad junioru izlases tiek izspēlētas vietējās līgās, kur visiem zaudē ar desmit vārtiem. Ilgtermiņā tas taču pamatīgi iedragā spēles psiholoģiju.”

„Ar treneri Hārtliju noslēgts ilgtermiņa līgums, bet viņam tāpat svarīgs būs katrs PČ,” sacīja Paste. „Te gribu piebilst, ka pagājušajā pasaules čempionātā viņam un Latvijas izlasei tomēr ļoti parocīgi sakrita vairāki apstākļi. Visi labi nospēlēja, bet bija arī ļoti labs kalendārs. Pirmā turnīra spēle bija pret Dāniju, kurai tomēr jau galvās bija tas, ka viņi nevar izkrist no elites, pēc tam sekoja Slovākijas būtībā otrais sastāvs, kas visu turnīru pēc tam aizvadīja vāji, bet trešā spēle bija pret Itāliju. Nevēlos to nevajadzīgi nopelt, taču tomēr uzvaru spēlē pret Itāliju mēs gaidījām.”

„Šogad domāju, ka būs daudz grūtāk,” apgalvoja Paste. „Dānija ir mājiniece ar spēcīgu sastāvu, Vācija – olimpiskā vicečempione. Tas gan nenozīmē, ka vācieši obligāti parādīs labu spēli. Olimpiāde bija pavisam cits turnīrs. Jā, vācieši malači, ka īstajā brīdī izmantoja savas iespējas un aizspēlējās līdz pat finālam, kur gandrīz arī paveica vēl vienu brīnumu, taču nevajadzētu domāt, ka Vācija tagad PČ būs pavisam cita līmeņa izlase. Ja Vācija tiks pusfinālā, tas atkal būs liels pārsteigums. Bet ar Dienvidkoreju paredzu ļoti grūtu spēli. Korejiešiem ir vairāki naturalizētie spēlētāji, labs vārtsargs. Šī spēle nebūs nekāda dāvana.”

Runājot par turnīra favorītēm, Paste bija visai pesimistiski noskaņots par Krievijas izredzēm, norādot, ka neredz tai vietu finālā. Kā savu fināla prognozi viņš izteica cerību sagaidīt Kanādas un Zviedrijas dueli PČ izšķirošajā mačā.

 +10 [+] [-]

, 2018-05-04 16:36, pirms 6 gadiem
Atkal šī klauna viedokli publicēs. Ir iespēja nobloķēt rakstus, kur šis klauns izsakās?

  +5 [+] [-]

, 2018-05-04 16:46, pirms 6 gadiem
Izcils tukšpirdis!
Slēpts komentārs: J.G.Cēzars
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-05-04 16:57, pirms 6 gadiem
Pēc virsraksta spriežot Hārtlijs ir vienīgais cilveks komandā.

     [+] [-]

, 2018-05-04 16:57, pirms 6 gadiem
HMB - BIROJAA EEDU SUSHI!!! rakstīja: Beidzot kaads istens hokeja LIEL-Eksperts ar lielo E ir paudis savu viedokli!!! Pastes jaunskungs manaa Ekspertu hierarhijaa ir pati virsotne, neaisniedzams nevienam!!! vina vards man ir kaa bauslis
Sarkasms?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-04 17:04, pirms 6 gadiem
HMB - BIROJAA EEDU SUSHI!!! rakstīja: Redzeji kaada kede ir pastes jaunskungam???Taadu ierindas eksperteliem nav
Ierindas "ekspertam" IPS ir pamatīgāka ķēde- viens gals ap kāju bet otrs pieslēgts pie radiatora. Mamma atslēdz tikai kad jāiet uz tualeti
Slēpts komentārs: M

 +12 [+] [-]

, 2018-05-04 17:31, pirms 6 gadiem
Kkāda Pastes intervija ir, bet kur reportāžas no Dānijas, piemeram , ar Balceru vai citiem spēlētājiem. Vadošais sporta portāls Latvijā, bet par aktuālo klusums, jālasa citos portālos, laikam nav paspējuši pārkopēt.

  +6 [+] [-]

, 2018-05-04 18:00, pirms 6 gadiem
boogeyman rakstīja: Kkāda Pastes intervija ir, bet kur reportāžas no Dānijas, piemeram , ar Balceru vai citiem spēlētājiem. Vadošais sporta portāls Latvijā, bet par aktuālo klusums, jālasa citos portālos, laikam nav paspējuši pārkopēt.
Mums normāla,kvalitatīva sporta portāla te Latvijā nav un nekad nav bijis..

  +8 [+] [-]

, 2018-05-04 18:07, pirms 6 gadiem
pagāšgad:6maijānija
7maijs:Slovākija
9maijs:Itālija
11.maijs:Zviedrija
13.maijs:ASV
15:Krievija
16.Vācija

KĀ TAS SKAITĀS LABS KALENDĀRS??Vācieši un slovāki, kas ir vistuvākie konkurenti ir mači nākamajā dienā pēc spēles, bet vājie itāļi un stiprie ASv un Zviedrija ar atpu'tu..

  +7 [+] [-]

, 2018-05-04 18:29, pirms 6 gadiem
No pirksta izzīsts! Kalendārs ir teju ideāls! Kāds pārliecības iegūšanai, tad realitātes sajūtai... labāku teju pat izdomāt nevarētu, pērn tad bija daudz dranķīgāk!

 +10 [+] [-]

, 2018-05-04 18:42, pirms 6 gadiem
Atkal Paste tiek publicēts un visi komentos viņu nod...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-04 18:49, pirms 6 gadiem
Tak cik var publicēt šī indivīda jēlos viedokļus, kuri nekad nav pozitīvi, tikai trula dir...
SC beidziet sevi pazorīt ar šitiem murgiem, pietiek jau ar to sviestu kas bija dīvana experts.

     [+] [-]

, 2018-05-04 19:14, pirms 6 gadiem
HMB - BIROJAA EEDU SUSHI!!! rakstīja: Beidzot kaads istens hokeja LIEL-Eksperts ar lielo E ir paudis savu viedokli!!! Pastes jaunskungs manaa Ekspertu hierarhijaa ir pati virsotne, neaisniedzams nevienam!!! vina vards man ir kaa bauslis
Taa tas varetu buut
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-04 20:00, pirms 6 gadiem
Lielais sexperts Paste alkal zinošo mētā.
Grafiks parocīgs ha ha

  +2 [+] [-]

, 2018-05-04 20:22, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Atkal Paste tiek publicēts un visi komentos viņu nod...
pats viņš sev tādu godu ir izpelnījies... šobrīd viņš ne ar ko neatšķiras no average Sc.com dīvānpirdēja.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-04 20:36, pirms 6 gadiem
Lūdzu, kā var nobloķēt rakstus ? Es negribu šo "Ekspertu" lasīt....

  +2 [+] [-]

, 2018-05-04 20:38, pirms 6 gadiem
Bowijs rakstīja: Lūdzu, kā var nobloķēt rakstus ? Es negribu šo "Ekspertu" lasīt....
Tev liiki pirksti vai kas? ...ja virsrakstaa minets Paste, tad vnk virsuu nespied un nelasi.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-04 20:57, pirms 6 gadiem
pastem paveicās, ka varēja iegrābties Ozoliņa naudasmakā ...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-04 21:23, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: pats viņš sev tādu godu ir izpelnījies... šobrīd viņš ne ar ko neatšķiras no average Sc.com dīvānpirdēja.
Kāds tad būtu "eksperta" Abraga viedoklis? Laikam uzskata, ka spēle ar norvēģiem ir mazsvarīga, kā arī Abrags redz Krieviju finālā? Tāpat jau vairāk kā iepirst dīvānā nejēdz.

     [+] [-]

, 2018-05-04 21:50, pirms 6 gadiem
Liepājniek !
Abrags ir viens no eruditākajiem šī portāla hokeja komentētājiem.Viņš tiešām varētu būt Eksperts.Atšķirībā no daža laba .

     [+] [-]

, 2018-05-06 07:04, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Prieks lasīt Pastes vervelejumu, nezinu vai vajag ticēt viņam, bet ieklausīties var.

Paste, kur pirki to zelta ķēdi?
Jā, jā grib izskatīties pēc bandīta no deviņdesmitajiem!