Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Paste: "No Dānijas izlases šajā pasaules čempionātā neko īpašu negaidu"

Paste: "No Dānijas izlases šajā pasaules čempionātā neko īpašu negaidu"
Guntars Paste
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste pasaules čempionātā īpašu uzmanību Latvijas izlasē pievērsīs Riharda Bukarta un Frenka Razgala sniegumam. Paste atzina, ka par spīti traumām PČ sagaidīts ar pozitīvu noskaņojumu un cerībām gan jaunās LHF vadības, gan jaunā galvenā trenera dēļ.

Pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlase pirmo spēli aizvadīs sestdien, sacenšoties ar Dāniju, kas pagājušajā pasaules čempionātā Latviju pieveica ar 3:2 pēcspēles metienos un iekļuva ceturtdaļfinālā. Toreiz gan dāņiem ierindā bija trīs NHL hokejisti, bet šobrīd tikai viens - Lārss Ellers un Niklass Jensens vēl aizņemti Ziemeļamerikā un mačā pret Latviju nepiedalīsies pavisam noteikti, uz lielas jautājuma zīmes arī viņu ierašanās PČ turpmākajā gaitā.

„Par PČ tumšajiem zirdziņiem, kā jau parasti, grūti tagad spriest, taču no Dānijas šoreiz neko īpaši daudz nesagaidu,” sacīja Paste. „Divi svarīgi NHL spēlētāji viņiem nav ieradušies, bet izlase, kas kopumā nokomplektēta lielākoties no Dānijas līgas hokejistiem, diezin vai var tēmēt uz ceturtdaļfinālu.”

„Protams, ļoti žēl, ka arī Latvijas izlase nebūs savā labākajā sastāvā,” izteicās Paste. „Slikti, ka Dārziņam viss tik neveiksmīgi sanāca ar traumu, taču tāpat saglabāju cerības, ka Latvijas izlase varēs parādīt kvalitatīvu sniegumu. Ja neskaita traumas, tad principā man ir PČ sākuma saistībā ar izlasi ar ļoti pozitīvs noskaņojums. Jaunas vēsmas ienesuši jaunie LHF vadītāji un galvenais treneris.”

„Man pašam jaunā LHF vadība un tās darbības ļoti patīk,” Paste raksturoja LHF prezidenta Aigara Kalvīša un ģenerālsekretāra Viestura Koziola paveikto. „Ar to gan nevēlos noniecināt iepriekš Kirova Lipmana vadīto LHF, bet pārmaiņas sen bija vajadzīgas. Tagad visa tā hokeja sajūta ir nedaudz citāda, arī izlasē var redzēt, ka daudz jaunu uzvārdu, tiek izmēģināti jauni izlases kandidāti. Savā ziņā var teikt, ka šī ir mūsu hokeja nākotne, tāpēc ļoti vēlēšos redzēt kā augstākajā līmenī sevi pierādīs jaunie puiši. Priecāšos, ja viss izdosies Rihardam Bukartam, ļoti patīk viņa spēles stils un tieksme uz vārtiem, tāpat arī Frenks Razgals, ar interesi vērošu viņa sniegumu – vai izdosies no „bērnu” hokeja veiksmīgi tagad pacelties uz augšu nākamajā līmenī?”

Par hokeja izlases jauno galveni treneri Paste izsakās ar cieņu balsī: „Hārtlijs neapšaubāmi ir hokeja fanātiķis, turklāt jāatzīmē, ka viņš nenokar galvu arī sliktos brīžos un zaudējumos. Vai viņš būtu jāpatur izlasē, neskatoties uz izlases rezultātiem? Pirms turnīra šādas runas laikam nebūtu korektas, turklāt te ir pārāk daudz nezināmo – vai LHF vēlēsies turpināt sadarbību, vai viņš pats vispār vēlēsies palikt...”

Par nešaubīgu galveno favorīti pasaules čempionātā Paste nosauc Kanādu: „Viņi ir favorīti jebkurā turnīrā, un arī šoreiz sastāvs izskatās nokomplektēts čempionu cienīgs. Netikšanu finālā kā neveiksmi gan jau sauks arī zviedri un krievi, bet no valstīm ārpus lielā sešinieka neiztēlojos, ka kāda varētu tikt pusfinālā. Vairākām izlasēm ir labi sastāvi, piemēram, Norvēģijai ir stabils sastāvs jau vairākus PČ pēc kārtas, taču tas reizē ir arī trūkums. Tur ir daudz veterānu, kas principā nav slikti, bet vai viņiem pietiks spēka septiņām spēlēm desmit dienās? Pieļauju iespēju, ka norvēģi kādā mačā pārsteigs favorītus, bet visa turnīra mērogā diez vai sanāks viscaur stabils sniegums. Tas gan arī atkarīgs no sagatavošanās posma – ja tur ielikta patiešām laba bāze, tad varbūt...”


, 2017-05-04 20:43, pirms 7 gadiem
Es arī no Dānijasneko daudz negaidu, bet lielāki favorīti par Latviju viņi dabīgi ir.
, 2017-05-04 20:50, pirms 7 gadiem
Paste,haha,eksperts,ja nu vienigi kartupelu lauka,bomzis!!
, 2017-05-04 20:56, pirms 7 gadiem
Vai tiešām nevarējām iztikt bez Pastes viedokļa?
, 2017-05-04 21:08, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Vai tiešām nevarējām iztikt bez Pastes viedokļa?
Nevar. Viņš vienreiz kopā ar Mario Lemjē dzēra šņabi. Tāpēc vislabāk zin par Dānijas hokeju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-04 21:10, pirms 7 gadiem
Es no Pastes vispār neko negaidu.
, 2017-05-04 21:11, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Es arī no Dānijasneko daudz negaidu, bet lielāki favorīti par Latviju viņi dabīgi ir.
J J J Jirg ģe gēns Ro Ro Ro zēn bē ēē ēērgs!!!
, 2017-05-04 21:13, pirms 7 gadiem
Eh cerēju ,ka šajā cempionātā iztiksim bez lielā ``eksperta`` Pastes ,bet nekā...
, 2017-05-04 21:15, pirms 7 gadiem
nu Vaartsargu liinija Latvijai Labaaka Aizsardziiba vienaada uzbrukums Daanjiem
, 2017-05-04 21:16, pirms 7 gadiem
Bukmeikeri atdod pārsvaru Dānijai, velti te kladzināt par kaut kādām uzvarām, ja noturēsimies elitē, būs labi, mums tak sastāva nopietna nav, tik, cik vārtsargs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-04 21:24, pirms 7 gadiem
arhivsx rakstīja: Es, piemēram, labprāt iztiktu bez cimermaņa viedokļa, bet šis vienmēr iesmird kā pirmais.
Jāprot uzklausīt nepatīkamus viedokļus.
, 2017-05-04 21:25, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Bukmeikeri atdod pārsvaru Dānijai, velti te kladzināt par kaut kādām uzvarām, ja noturēsimies elitē, būs labi, mums tak sastāva nopietna nav, tik, cik vārtsargs.
Ipashiem idiotiem, tu pamulki, bukmeikeri dod prieksroku balstoties uz ranga vietu kas ir augstaka daniem... miskastes runchi jus te kas sezat, shausmas cilveki bez dzives un nakotnes, pabiras un miskastes runchi...
, 2017-05-04 21:28, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Vai tiešām nevarējām iztikt bez Pastes viedokļa?
Nē, jo Paste bija vienīgais, kurš spēja Ozo nocelt no korķa
, 2017-05-04 21:30, pirms 7 gadiem
edzhmazei rakstīja: Ipashiem idiotiem, tu pamulki, bukmeikeri dod prieksroku balstoties uz ranga vietu kas ir augstaka daniem... miskastes runchi jus te kas sezat, shausmas cilveki bez dzives un nakotnes, pabiras un miskastes runchi...
Kādu vēl ranga vietu, tu galīgi traks. Nevien bukmeikers uz to neskatās, rangs ir štrunts.
, 2017-05-04 21:37, pirms 7 gadiem
Bukmeikeri Dāniju uzskatapar izteiktu favorīti, nav ko te spļaudīties. Te daži jooprojām dzīvo pagātnē.
, 2017-05-04 21:44, pirms 7 gadiem
Kad Cienījamais Sportacentrs.lv beigs citēt šitā deģenerāta un eks-bandīta viedokli? Nu,kuru tas interesē,ko šitais subjekts domā? 90.ie taču sen ir beigušies...
, 2017-05-04 22:05, pirms 7 gadiem
Patiešām teicams eksperts. Hokeju pārzin labāk nekā visi sportacentrs komentētāji kopā ņemti.
, 2017-05-04 23:03, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Patiešām teicams eksperts. Hokeju pārzin labāk nekā visi sportacentrs komentētāji kopā ņemti.
Teicams vai ne tik teicams eksperts, par to var diskutet. Bet par otro dalu gan tev piekritu.
, 2017-05-04 23:04, pirms 7 gadiem
Mr.V. rakstīja: Es no Pastes vispār neko negaidu.
Es no tevis ari neko vairak par divana pirsanu negaidu.
, 2017-05-04 23:27, pirms 7 gadiem
Elmers rakstīja: Nē, jo Paste bija vienīgais, kurš spēja Ozo nocelt no korķa
Un uzlikt arī.
, 2017-05-04 23:32, pirms 7 gadiem
Neliks likmes uz Dāniju? Kā tad tā?
, 2017-05-04 23:53, pirms 7 gadiem
Kāpēc Olybet reklāmraksta vietā nevarētu vienkārši iegrabināt kādu gif baneri kādā apakšsadaļā? Prozit!
, 2017-05-05 00:03, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Bukmeikeri Dāniju uzskatapar izteiktu favorīti, nav ko te spļaudīties. Te daži jooprojām dzīvo pagātnē.
Tiešām bukmeikeri Dāniju uzskata par izteiktu favorītu? Paskatoties koeficientus tā neizskatās.
Pat ar savu NHL uzbrucēju maiņu un Andersenu vārtos viņi zaudēja slovēņiem un baltkrieviem OSGQ. Vārtos viņiem šajā PČ būs Dānijas līgas un EBEL vārtsargi. Tādi sīkumi jau tevi neinteresē, jo galvenais ir heitot LV izlasi.
, 2017-05-05 01:00, pirms 7 gadiem
ooo Paste, kādreiz virsrakstos citēja pats sevi, tagad atradis kādu, kas to dara viņa vietā

Guntars Paste: "Latvijas vieta ir cīņā par...

Guntars Paste

"This is OlyBasket" 4. sērija: Artūrs Žagars un Pasaules kauss basketbolā 2023

Pasaules kauss basketbolā ir noslēdzies un arī OlyBasket fināla sērija ir klāt. Noslēgsim to svinīgi ar atskatu uz turnīru, kā arī intervēsim uzlēcošo Latvijas basketbola zvaigzni Artūru Žagaru! Uz kurieni Artūrs dosies tālāk?

Izklaidējošs sporta šovs "Bet saderam?" ar Kristapu Zuti

Kopš pagājušās nedēļas ir startējis izklaidējošs sporta šovs "Bet SADERAM?". Ik epizodi raidījuma vadītājs Ansis Ansbergs izaicina kādu sportistu dažādos pārbaudījumos un zaudētājs saņem sodu. Pirmajā epizodē pie Anša viesojās bokseris Kristaps Zutis, kurš pamanās izaicināt uz dueli Mairi Briedi! Kā viņiem gāja? Skaties video.
Vācijas hokejisti. Foto: AFP/Scanpix
25

Paste: "Šveice un Vācija spēj konkurēt ar grandiem spēcīgu vietējo līgu dēļ"

„Olybet” hokeja eksperts Guntars Paste atskatījās uz pasaules čempionāta ceturtdaļfināliem, atzīmējot Somijas sarūpēto pārsteigumu, norādīja, ka Latvijas izlase ir tuvu Šveices un Vācijas izlašu līmenim, bet bez spēcīga vietējā čempionāta nevar cerēt uz regulāru šo izlašu pieveikšanu.