Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1281, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Līdz Rīgas maratonam - 3 mēneši

Līdz Rīgas maratonam - 3 mēneši
A. Starkovs ar maratona atbalstītājiem
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem sporta pasākumiem valstī, "Nordea Rīgas maratons", šogad norisināsies 18. maijā un pulcēs vairāk skrējējus gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Maratona rīkotāju ambīcijas šajā gadā ir dubultot dalībnieku skaitu, izaicinot samērā kūtros Latvijas iedzīvotājus skriet, kā arī paplašināt dalībvalstu ģeogrāfiju un sasniegt augstus sportiskos rezultātus.

Maratona organizatoru "Nords Poter Novelli" valdes priekšsēdētājs Aigars Nords sacīja: "Šogad "Nordea Rīgas maratona" devīze ir "Izaicini sevi, izaicini citus!", lai uzsvērtu, ka maratons ir pasākums ikvienam, ne tikai profesionāliem sportistiem. Organizējot maratonu, vēlamies atdzīvināt skriešanas tradīcijas Latvijā, lai nākamo trīs gadu laikā maratons Rīgā kļūtu par nozīmīgu skriešanas pasākumu Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā ar vairākiem tūkstošiem dalībnieku."

"Nordea Rīgas maratonā" ikvienam ir iespēja izvēlēties savām spējām piemērotāko distanci – mini maratonu (5.360km), pusmaratonu (21km) vai maratonu (42.195km). Katrai distancei ir īpaši sastādīti treniņu plāni un treniņu padomi, kas atrodami mājaslapā www.nordearigasmaratons.lv

Pauls Timrots, kurš būs "Nordea Rīgas maratona" pasākuma vadītājs, aicināja visus gatavoties maratonam jau šodien. Līdzekļi, kuri vajadzīgi, lai skrietu nav lieli – vajadzīgi tikai šorti, krekls un sporta apavi.

Aleksandrs Starkovs, Latvijas futbola izlases galvenais treneris: "Futbolisti spēles laikā noskrien 10-12 kilometrus. Skriešana ir sportiskās formas pamatbāze. Maratons – tā ir iespēja gan pasportot, gan veselīgi pavadīt laiku."

Jurģis Ozoliņš, "adidas" pārstāvis: "Trīs no pieciem pasaules prestižākajiem maratoniem ir "adidas" atbalstīti maratoni – Bostonas, Londonas un Berlīnes. Haile Gebraselasi tieši Berlīnē pērn sasniedza jaunu rekordu. Nav nekā labāka kā iegūt adrenalīnu, skrienot maratonu. Piecus ar pusi kilometrus var noskriet katrs."

Skriet aicināja arī Dzintris Kolāts: "Arī cilvēks, kuram ir daudz netikumu, piemēram, smēķēšana, un kurš nekad nav nodarbojies ar sportu, var noskriet mini maratonu, tikai vajag izvirzīt mērķi. Arī es esmu sācis sportot – iepriekš skrēju 3-5 kilometrus dienā, tagad jau 6-10 kilometrus."

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps atzina, ka savā 23 gadus ilgajā basketbolista karjerā nekad nav skrējis vairāk par 10 kilometriem, bet tagad darba dienās sanāk izskrieties. "Pērn skrēju kopā ar savā pakļautībā esošo sporta departamentu, startēsim arī šogad," sacīja Šneps.

Savukārt Latvijas izlases basketboliste Ieva Tāre sacīja, ka varētu mini maratona distanci veikt, driblējot basketbola bumbu.

Rīgas maratons izceļas ar lieliskas kvalitātes trasi, kas ved no "Arēnas Rīga" pa Valdemāra ielu, pāri Vanšu tiltam uz Ķīpsalu un atpakaļ. Trase ir starptautiski sertificēta pēc AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) standartiem un iekļauta AIMS sacensību kalendārā.

Pagājušajā gadā maratonā piedalījās dalībnieki no 21 pasaules valsts. Jau šobrīd dalībai "Nordea Rīgas maratonā" pieteikušies dalībnieki no 17 valstīm – Austrālijas, Jaunzēlandes, Meksikas, ASV, Lielbritānijas, kā arī no vairākām Centrāleiropas un Skandināvijas valstīm.

Maratonam ir lielākais balvu fonds Baltijas valstīs – 16000 eiro, no kuriem 10000 eiro ir ģenerālsponsora "Nordea bankas" īpašā balva. "Mūsu mērķis ir celt gan maratona masveidību, gan sportisko rezultātu. Kā pagājušā gada lielākā komanda ar 53 dalībniekiem, mēs šogad izaicinām Latvijas uzņēmumus pārsniegt "Nordea Rīgas maratona" dalībnieku skaitu. Vienlaikus mēs izaicinām arī sportistus pārsniegt maratona rekordu un saņemt īpašo balvu no "Nordea" – 10000 eiro," sacīja "Nordea bankas" vadītājs Valdis Siksnis. Pērn 1992. gadā sasniegto maratona rekordu izdevās labot Kenijas skrējējam Džonstonam Čangvovi.

Dalībai "Nordea Rīgas maratonā" var pieteikties "Nordea" bankas filiālēs visā Latvijā un mājaslapā www.nordearigasmaratons.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-19 15:10, pirms 16 gadiem
domāju varētu būt pa spēkam pusmaratons! Jāsāk gatavoties!
, 2008-02-19 15:16, pirms 16 gadiem
Tiekamies pusmaratonā 8)
Slēpts komentārs: Ronnie O`Sullivan
, 2008-02-19 16:05, pirms 16 gadiem
Nu ja 10 000Eur nonjem nost- paliek vien 6000Eur, ja pienjem ka ir tris distances , katra iedalas vel siev, virieshi un ja vel pa vecuma grupaam, tad nekas dizhs vairs nepaliek Organizatoriem vajadzetu izzinjot ari citu sponsoru balvas un pieminjas suveniirus vai ka citadi stimulet piedalishanos. Turklat dalibas maksa ari nav nekaada mazaa. BET VISA VISUMA atbalstu! tikai lai sagatavotos maratonam ...ir izvelets parak agrs laiks Latvijas apstakljiem ... ok sogad varam skriet jau no sodienas, bet pern bija sniegs... tachu vajadzigi vismaz 3 meneshi ko gatavoties
, 2008-02-19 16:06, pirms 16 gadiem
Ir atvērta arī pieteikšanās uz:
Kuldīgas pusmaratonu (LČ) kuldigas-pusmaratons.lv
Viļņas maratonu maratonas.lt
Tuvākajās dienās varēšot reģistrēties arī uz Valmieras maratonu (LČ) valmieras-maratons.lv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-02-19 18:46, pirms 16 gadiem
=( поставили в воскресенье. Может лучше тогда в районе железнодорожного вокзала закончить... Если поеду то побегу марафонскую дистанцию .
, 2008-02-19 19:04, pirms 16 gadiem
Lielkuilis спасибо что дал сайт на вильнюсский марафон.. думается он меня устроит гораздо лучше нежели рижский, да и по престижнее вильнюсский бежать будет.
, 2008-02-19 19:05, pirms 16 gadiem
Es ar skriešu maratonu! jau gatavojos- cerams viss būs štokos!
, 2008-02-19 19:08, pirms 16 gadiem
Šķiet būs jāpārvar negribēšana un jānoskrien pusmaratons!!
, 2008-02-19 22:17, pirms 16 gadiem
Dzintris Kolāts skries pusmaratonu (iečekoju, ir jau pieteicies). Nu, kurš ieliks viņam?!!
, 2008-05-30 00:20, pirms 16 gadiem
OMLhyK8JU5ycJ3VMS4LEDzTYZESkqocr
''Nordea Rīgas maratona'' uzvarētājs Slimani Benazuzs
Foto: Renārs Buivids
36

Nordea Rīgas maratonā uzvar marokānis Benazuzs (labots)

Par 2010. gada ''Nordea Rīgas maratona'' uzvarētāju šodien kļuva Marokas pārstāvis Slimani Benazuzs, kurš 42 kilometrus un 195 metrus garo distanci veica divās stundās, 17 minūtēs un 33 sekundēs. Sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Marina Damanševica (Baltkrievija).
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
17

Klāt jubilejas Rīgas maratons ar dalībnieku rekordskaitu

Svētdien plkst. 9:00 ar startu "Vienotības kilometra" distancē sāksies jubilejas – 20. – Rīgas maratons, kas jau vairākus gadus nes galveno atbalstītāju Nordea vārdu. Sacensībās piedalīsies vairāk nekā 11 000 dalībnieku.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
13

Rīga maratona svētku gaidās

Dalībai jubilejas - 20. - Nordea Rīgas maratonā, kas norisināsies svētdien 23. maijā, reģistrējušies jau vairāk nekā 11 300 dalībnieku. Tradicionālais skrējiens pulcēs skrējējus no vismaz 43 pasaules valstīm, šodien preses konferencē pastāstīja organizatoru pārstāvis Aigars Nords.