Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Autors: Liene Abricka

Foto: Nordea Rīgas maratona Mežaparka koptreniņi

Aicinām ikvienu skriet gribētāju pievienoties Mežaparka kopīgajiem treniņiem, kas katru svētdienu plkst. 10.00 notiek pie Mežaparka ieejas, dodot iespēju skrējējiem kopīgi trenēties, satikties, komunicēt un iedvesmot vienam otru. Treniņos pulcējas gan skriešanas entuziasti ar ilgstošu skriešanas pieredzi, gan tie, kas savu „skriešanas karjeru” tikai uzsāk. Lielākais ieguvums apmeklējot treniņus ir ekspertu padomi uz vietas, kā arī pareizi iesildīšanās, stiepšanās un atsildīšanās vingrojumi pirms un pēc treniņa sadarbībā ar "Sporta Laboratoriju”. Sagatavošanās treniņos dalība ir bez maksas un iepriekšēja reģistrēšanās treniņu skrējieniem nav nepieciešama. Šajā svētdienā, 28.aprīlī, treniņā būs iespējams konsultēties ar Isostar pārstāvjiem par sporta uzturu. Treniņā piedalīsies arī 2012. gada Latvijas čempione maratonā Anita Kažemāka.


Foto: ''Rimi'' Rīgas maratons.

Atvērta reģistrācija 2023. gada ''Rimi'' Rīgas maratonam

Rimi Rīgas maratonam, kurš pirmoreiz norisināsies maija pirmajā nedēļas nogalē - 6. un 7. maijā, reģistrācija tiek atklāta gandrīz 11 mēnešus līdz pasākumam.
Foto: Ģirts Ozoliņš/F64
3

Rīgas maratonā uzvar etiopieši, Latvijas čempioni - Bērziņš un Kļučņika

''Rimi'' Rīgas maratonā uzvaras laurus plūca Etiopijas skrējēji. Vīriešu konkurencē triumfēja Deribe Robi Melka, bet starp dāmām ātrākā bija Mekurija Aberu Zenebe. Par Latvijas čempioniem maratonā kļuva Kristaps Bērziņš un Anna Kļučņika. Vīriešu pusmaratonā triumfēja Etiopijas skrējējs Abate Sikijass Misganavs. Sievietēm pusmaratonā uzvara kenijietei Beatrisei Mutajai.
"Rimi" Rīgas maratona organizators Aigars Nords (pa kreisi). Foto: Renārs Koris
3

Rīgas maratonā uz Tokijas Olimpiādi tēmēs tikai viens sportists

Jubilejas – trīsdesmitajā – Rīgas maratonā pavasarī bija paredzēts sagaidīt vairākus tūkstošus ārvalstu skrējēju, kārtējo reizi uzstādīt jaunus dalībnieku rekordus un dot atlētiem pēdējo iespēju kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Taču Covid-19 iesitis sāpīgu pliķi arī šī pasākuma rīkotājiem, tāpēc šajā nedēļas nogalē uz starta kopumā dosies vien ap 15 000 skrējēju, bet maratonā – nepilni 800, no kuriem tikai viens tēmēs uz olimpisko normatīvu.