Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Nordea Rīgas maratons jau svētdien, 18.maijā

Svētdien, 18.maijā Nordea Rīgas maratonā piedalīsies vairāk nekā 23 000 dalībnieku no 65 pasaules valstīm, dalībniekiem startējot 5km, 10km, pusmaratona un maratona distancēs. Pēdējo nedēļu pirms skrējiena organizatori iesaka veltīt atpūtai, veicot pēdējos sagatavošanās darbus un pienācīgi noskaņojoties lielākajiem Baltijas skriešanas svētkiem, apmeklējot EXPO, RIMI skrējienu bērniem un pēdējo simbolisko kop-treniņu Mežaparkā. Mediji tiek aicināti piedalīties noslēdzošajā preses konferencē 16.maijā, plkst. 12.30, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”.

Plānots, ka 18.maijā Eiropas Kultūras galvaspilsētas maratonā startēs apmēram 23000 skrējēju. 10km distance, kas 2014.gadā piedzīvojusi vislielāko pieaugumu, pulcēs gandrīz 6000 skrējēju, savukārt maratona un pusmaratona distancēs kopā svētdienas rītā startēs vairāk kā 5000 dalībnieku. Vidējo un garo distanču izaugsme nebūtu iespējama bez 5km distances, kas arī 2014.gadā būs vispopulārākā, pulcējot vairāk nekā 12000 dalībnieku.

Pēdējo nedēļu organizatori iesaka veltīt atpūtai, veselīgam miegam, laba noskaņojuma uzkrāšanai EXPO un Rimi maratonā bērniem, kā arī līdzjutēju aicināšanai un kultūras programmas, kas Eiropas Kultūras galvaspilsētas gadā būs īpaši krāšņa, iepazīšanai. Kultūras programmai, pēdējās nedēļas un 18.maija notikumu sekošanai, t.sk. koncerta programmai uz Nordea skatuves vai konkrētu skrējēju izsekošanai trasē, visērtāk piekļūt, izmantojot Lattelecom izstrādāto viedtālruņiem paredzēto Nordea Rīgas maratona aplikāciju latviešu un angļu valodās:
iOS: https://itunes.apple.com/lv/app/nor...
Android: https://play.google.com/store/apps/...

Izstāde par un ap Nordea Rīgas maratonu 14.maijā
No otrdienas 13.maija izstāžu namā „Atklāj Rīgu” apskatāma izstāde par un ap Rīgas maratonu kopš pašiem tā pirmsākumiem 1991.gadā. 2015.gadā Nordea Rīgas maratonam apritēs apaļi 25 gadi, tādēļ izstāde kalpos par sava veida vēstnesi lielajai maratona jubilejai nākamajā gadā. Izstādē būs aplūkojamas vēsturiskas maratona bildes, plakāti, medaļas, video, kā arī citi ar maratona vēsturi saistīti eksponāti.

Maratona EXPO piektdien un sestdien, 16.-17.maijā
Nordea Rīgas maratona EXPO šogad notiks „Olimpiskajā sporta centrā”, Grostonas ielā 6b, Rīgā, piektdien, 16.maijā no 10:00 – 20:00 un sestdien, 17.maijā no 10:00 – 20:00. Maratona dalībnieki EXPO varēs ne tikai saņemt numurus, pēdējos norādījumus un starta zonas kartes, bet arī izbaudīt visdažādākos maratona partneru sagādātos pārsteigumus – Nordea stendā video iepazīt visas jaunās trases, vaigā satikt adidas skriešanas zvaigznes un ekspertus, prognozēt savu finiša laiku, piedalīties izlozē par nedēļas nogali ar Toyota hibrīdauto, sestdienas rītā no pulksten 10:00 līdz 11:00 paēst brokastis kopā ar Isostar, nosūtīt uzmundrini.lv sveicienus un visādi citādi uzsūkt pirmssvētku atmosfēru.

Noslēdzošā preses konference piektdien, 16.maijā
Noslēdzošā preses konference notiks piektdien, 16.maijā, plkst. 12.30 kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014”. Preses konferencē, kurā organizatori sniegs pēdējos jaunumus par Nordea Rīgas maratona norisi 18.maijā, piedalīsies organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords, ģenerālsponsora Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks, Lattelecom galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks, kā arī skrējiena favorīti no Latvijas un ārvalstīm – Jeļena Prokopčuka, Valērijs Žolnerovičs, Pols Tergats (bijušais pasaules maratona rekordists no Kenijas), kā arī citi Kenijas, ASV skrējēji.

Iesildīšanās Nordea Rīgas maratonam – RIMI maratons bērniem sestdien, 17.maijā
Mazajiem skrējējiem, kuriem 18.maija distances vēl nav pa spēkam, būs iespēja sestdien, 17. maijā, no 11:00 - 15:00 Ziedoņdārza parkā apmeklēt "Rimi" maratonu bērniem. Tā ietvaros pašiem mazākajiem būs iespēja pārbaudīt spēkus un veiklību, noskrienot īpaši veidotu 200 metrus garo „bērnu maratona” distanci.

Pēdējais kop-treniņš Mežaparkā sestdien, 17.maijā
Atgādinām, ka sestdien, 17.maijā Mežaparkā notiks arī pēdējais simboliskais koptreniņš pirms svētdienas lielā starta. Šajā treniņā piedalīsies arī elites skrējēji no skriešanas lielvalstīm, kas 18.maijā pretendēs uz uzvaru maratonā. Plānots, ka treniņā piedalīsies arī viena no lielākajām pasaules skriešanas zvaigznēm, bijušais pasaules rekordists maratonā (2:04:55) kenijietis Pols Tergats, kurš Rīgā piedalīsies 10km skrējienā.

Ieteicamie priekšdarbi svētdienai
Organizatori iesaka jau laicīgi gatavoties skrējienam un iespējami siltajam laikam, atvēlot pietiekamu laiku atpūtai, rūpējoties par veselīgu miegu, ievērojot regulāras ēdienreizes un atceroties par nepieciešamo ogļhidrātu uzņemšanu pēdējās dienās pirms skrējiena. Karsta laika gadījumā skrējienam jāsagatavo maksimāli viegls, speciāli skriešanai, sviedru un mitruma aizvadīšanai paredzēts, apģērbs, kā arī spilgtas saules gadījumā – ķermeņa aizsargkrēms.

Ieteicams neaizmirst par ūdens lietošanu pietiekamā daudzumā gan nedēļā pirms sacensību dienas un starta, gan trasē un finišā, kā arī izvēlēties iespējami siltajam laikam atbilstošu ātrumu, nepieciešamības gadījumā pārejot uz iešanu, soļošanu vai tipināšanu.

Organizatori atgādina, ka maratona trasē un finišā kopā būs pieejami vairāk nekā 55000 litru Vichy Classique ūdens, 15000 litru sporta dzēriena Vichy Vivasport, tūkstošiem apelsīnu un banānu, Isostar sporta želejas, švammes sevis atsvaidzināšanai, kā arī ūdens smidzinātāji.