Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Autors: Liene Abricka

Svētdien Nordea Rīgas maratona sagatavošanās treniņš Mežaparkā ar "Krastmalas sajūtu"

Svētdien, 11.maijā, aicinām uz Mežaparka īpašo maratona sagatavošanās treniņu ar DJ Tomu Grēviņu, diriģentu Intu Teterovski un virkni pārsteigumu no maratona partneru puses, lai nedēļu līdz maratonam kopā radītu 18.maija starta un Krastmalas svētku sajūtu. Kā katru svētdienu, arī šoreiz maratona treniņš sāksies plkst. 10:00 netālu no ieejas Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Labsajūtas radīšanai par muzikālo fonu treniņā gādās DJToms Grēviņš, kurš arī Nordea Rīgas maratona starta dienā būs oficiālais DJ 11.novembra krastmalā. Savu diriģenta talantu, savukārt, jau svētdien uz skrējējiem pārbaudīs Ints Teterovskis, kurš, treniņa dalībniekus centīsies vienot pirms-treniņa dziesmā tieši tāpat, kā to darīs pirms starta 18.maijā. Nordea Rīgas maratona sauklis šogad, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, ir „Skrienam ar dziesmu”. Sauklis visdažādākajos veidos izpaudīsies gan startā, gan mūzikas punktos trasē, gan „Kultūras goda sardzē, „Nordea skatuvē” un citās performancēs, kas iekļautas „Brīvības ielas kultūras kilometrā” un oficiālajā Eiropas Kultūras galvaspilsētas notikumu programmā.
Nordea Rīgas maratona sponsori un partneri treniņa dalībniekiem būs sarūpējuši virkni pārsteigumu, lai atsauktu atmiņā to sajūtu, kas visus pārņem maratona rītā 11.novembra krastmalā.
Treniņā var piedalīties ikviens, bet īpaši aicināti visi reģistrētie Nordea Rīgas maratona dalībnieki. Svētdienās notiekošo treniņu formāts pastāvīgajiem dalībniekiem ir jau ierasts – ikviens dalībnieks saņem Mežaparka karti ar ieteicamām skriešanas trasēm dažādā garumā – sākot ar 2,5 km, 5 km vai garākām. Tādejādi katrs dalībnieks savu maršrutu var izvēlēties atbilstoši savam garastāvoklim un treniņu grafikam. Sagatavošanās treniņos dalība ir bez maksas un iepriekšēja reģistrēšanās treniņu skrējieniem nav nepieciešama. Iesildīšanos pirms un pēc skrējieniem nodrošina sporta ārsti un treneri no "Sporta Laboratorijas".
Iespēja ierakstīt savu sveicienu uzmundrini.lv vietnē
Šajā treniņā ikvienam līdzjutējam vai pašam skrējējam būs iespēja ierakstīt un augšupielādēt video vai foto sveicienu interneta vietnē Uzmundrini savu maratona skrējēju!, lai atbalstītu savu skrējēju 18.maijā trasē. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad Nordea Rīgas maratona 42 km, 21 km un 10 km skrējējiem, atrodoties trasē būs iespēja vērot tieši sev domātus līdzjutēju sveicienus, kas tiks projicēti uz ekrāniem trases malā. Lai atvieglotu sveicienu sagatavošanu Nordea Rīgas maratona stratēģiskais partneris Lattelecom radis papildus iespēju nofilmēt un sagatavot savu uzmundrinājumu vai video-sveicienu tieši 11.maija Mežaparka treniņa laikā.

Enerģijas atjaunošana un "uzpildīšanās" ar ogļhidrātiem
Domājot par skrējēju spēku un enerģijas atjaunošanu, pēc treniņa ikviens dalībnieks varēs baudīt Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska sarūpētos ogļhidrātiem bagātos pupiņu, dārzeņu salātus ar marinētu sieru, savukārt, veldzēt slāpes pēc treniņa varēs ar Vichy ūdeni vai Vichy Viva Sport dzērienu.

Atbilstošu skriešanas apavu izvēle
Lai izvērtētu, cik atbilstoši ir jūsu skriešanas apavi, Nordea Rīgas maratona sponsors adidas sadarbībā ar veikalu "Maratons" piedāvās ekspertu konsultācijas par atbilstošāko skriešanas apavu izvēli, piedāvājot arī savu skriešanas soli analizēt uz speciāli šim nolūkam radīta skriešanas celiņa.

Par Nordea Rīgas maratonu:
Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991.gada. 2013.gadā pasākums pulcēja 22 020 dalībnieku no 65 pasaules valstīm. 2014.gadā Nordea Rīgas maratons ir Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikums. Nordea Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Bronzas" kvalifikācijas zīmi (Bronze Label). Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom. Ģenerālsponsors – Nordea banka, stratēģiskais partneris – Lattelecom, sponsori – adidas, Rimi un WESS Motors Toyota. Partneri – nodibinājums "Rīga 2014", LNT, DELFI, JCDecaux, žurnāls Veselība, F64, StarFM, Vichy, Sporta Laboratorija, LETA, LIVE RIGA, Latvijas Vieglatlētikas savienība, Kultūras ministrija, veikals "Maratons", Isostar, Radisson Blu, ERGO, Sony, Latvia Tours, Ibumetin Prel, un citi.


Foto: ''Rimi'' Rīgas maratons.

Atvērta reģistrācija 2023. gada ''Rimi'' Rīgas maratonam

Rimi Rīgas maratonam, kurš pirmoreiz norisināsies maija pirmajā nedēļas nogalē - 6. un 7. maijā, reģistrācija tiek atklāta gandrīz 11 mēnešus līdz pasākumam.
Foto: Ģirts Ozoliņš/F64
3

Rīgas maratonā uzvar etiopieši, Latvijas čempioni - Bērziņš un Kļučņika

''Rimi'' Rīgas maratonā uzvaras laurus plūca Etiopijas skrējēji. Vīriešu konkurencē triumfēja Deribe Robi Melka, bet starp dāmām ātrākā bija Mekurija Aberu Zenebe. Par Latvijas čempioniem maratonā kļuva Kristaps Bērziņš un Anna Kļučņika. Vīriešu pusmaratonā triumfēja Etiopijas skrējējs Abate Sikijass Misganavs. Sievietēm pusmaratonā uzvara kenijietei Beatrisei Mutajai.
"Rimi" Rīgas maratona organizators Aigars Nords (pa kreisi). Foto: Renārs Koris
3

Rīgas maratonā uz Tokijas Olimpiādi tēmēs tikai viens sportists

Jubilejas – trīsdesmitajā – Rīgas maratonā pavasarī bija paredzēts sagaidīt vairākus tūkstošus ārvalstu skrējēju, kārtējo reizi uzstādīt jaunus dalībnieku rekordus un dot atlētiem pēdējo iespēju kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm. Taču Covid-19 iesitis sāpīgu pliķi arī šī pasākuma rīkotājiem, tāpēc šajā nedēļas nogalē uz starta kopumā dosies vien ap 15 000 skrējēju, bet maratonā – nepilni 800, no kuriem tikai viens tēmēs uz olimpisko normatīvu.