Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:267, Did:0, useCase: 3

Zviedris: "Daudz kas būs atkarīgs no manis"

Zviedris: "Daudz kas būs atkarīgs no manis"
Normunds Zviedris
foto: Zigismunds Zālmanis (Nikon)

"Nissan MTB cup" komandu kopvērtējuma līdervienības "Extreme Sport - Mever/ZZK" dalībnieks Normunds Zviedris, pirms gaidāmā noslēguma posma, kas 5.oktobrī notiks Smiltenē, atzīst, ka, lai noturētu trīs punktu pārsvaru izšķirošs var būt tieši viņa sniegums trasē.

"Šobrīd mēs tuvākos sekotājus "Arctic Sport Club" apsteidzam par trim punktiem. Pēdējā posmā Smiltenē, mums der tikai uzvara, jo par otro vietu pienākas 96 punkti, bet uzvarētājam 100," uz kopvērtējuma tabulu norāda Normunds Zviedris, kurš pārstāv "Extreme Sport - Mever/ZZK" komandu.

"Daudz kas būs atkarīgs tieši no mana snieguma trasē. Mani komandas biedri (Alges Maasikmets un Helmet Tamkrov) ir gan pēc svara vieglāki, gan daudz pieredzējušāki, jo iekrājuši lielāku pieredzi dažādās trasēs un sacensībās ārzemēs," uzsver Zviedris.

"Iepriekšējie posmi – Tallinā un Lahti bija pagrūti. Trases salīdzinot ar Latviju bija garākas, smagākas, vidējais ātrums mazāks, kas nozīmē, ka distancē nācās pavadīt ilgāku laiku. "Nissan MTB cup" pārsvarā brauc pa vienam vai divatā, nav grupas kā tas vairumā gadījumu ir Latvijas sacensībās. Tāpat svarīgi, lai velosipēds būtu aprīkots ar amortizatora dakšu," galvenās atšķirības starp sacensībām Latvijā un "Nissan MTB cup" posmiem uzskaita sportists.

"Cik zinu par Smiltenes trasi, tad tā būs vismaz par 20 procentiem vieglāka, kā Somijā. Daudz kas ir atkarīgs arī no laika apstākļiem, jo ja uzlīst lietus, tad grūti ir visur. Mēs cīnīsimies, jo uzvara ir pavisam tuvu," noslēdz Zviedris.

"Nissan MTB cup" pēdējais posms 5.oktobrī notiks Smiltenē. Reģistrēties sacensībām iespējams interneta mājas lapās – velo.lv un sportinfo.ee, kā arī visos ZZK velocentros visā Latvijā.

Kopvērtējums pēc diviem posmiem, profesionāļi

VietaKomandaValstsPunkti
1. EXTREME SPORT - MEVER/ZZK Igaunija 196
2. Arctic Sport Club Igaunija 193
3. Alexela Rademar Agency Team I Igaunija 187
4. Dynatek-Latvia Latvija 185
5. TWD Somija 179
6. Alexela Rademar Agency Team II Igaunija 177
7. Nissan Pro Team Igaunija 177
8. Rietumu banka - Rīga Latvija 177